Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pańśtwowe przedszkola są czynne 2 maja???

Polecane posty

Gość gość

wie ktoś? właśnie się dowiedziałam, że nieodwołalnie muszę 2 iść do pracy i nie mam z kim zostawić dziecka. czy przedszkola są wtedy czynne???

Gość gość
No to zapytaj w swoim przedszkolu. U nas póki co nie widziałam info o zapisach na 2.05 ale jesli urzędy mają wolne 2 maja to wcale mnie nie zdziwi jeśli i przedszkola sobie zrobią za 3 maja wolne.

Gość gość
zapytam, ale to dopiero jutro, bo dziś młody ma wolne. a ja się stresuję, bo nie wiem co teraz zrobię.

Gość gość
Teoretycznie powinny być czynne. W praktyce często organ prowadzący (urząd miasta, gminy) decyduje o zamknięciu - i teoretycznie tylko organ prowadzący może podjąć taką decyzję, nie sam dyrektor. No ale różnie to bywa. W wielu przedszkolach są też "dyżury", czyli przedszkole jest czynne, ale grupy są łączone i nie wszystkie nauczycielki są obecne. Tak więc najlepszym wyjściem jest zapytać bezpośrednio w placówce.

Gość gość
a nie możesz zadzwonić już dziś?

Gość gość
przeciez to normalny dzień pracy

Gość gość
pewnie będą mieć dyżury -u nas tak zrobili z dwoma dniami przed świętami i jednym po świętach. W praktyce jest jedna grupa łączona teraz.

Gość gość
Dzwoniłam, ale panie w sekretariacie widać mają ciekawsze rzeczy do roboty niż odbieranie telefonów. U nas też na czwartek piątek i dziś jest jedna grupa łączona, mam nadzieję, że na 2 też tak będzie.

Gość gość
Panie w sekretariacie? To co to za przedszkole, że jest sekretariat... nieźle ;) a swoją drogą.. w takie dni (2 maja, wigilia, sylwester itp.) zawsze w publicznych przedszkolach są dyżury. Dzieci jest mało, czasem tylko 1-2. W prywatnych różnie. Niektóre mogą być zamknięte.

Gość gość
No bo to jest zespół szkolno-przedszkolny i tam jest sekretariat dla szkoły i przedszkola jeden wspólny :P