Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o osobach które idą na studia później niż po maturze

Polecane posty

Gość gość

Moim zdaniem są odrobinę niepoważne, najlepsze lata na studia to wiek 19 -24 lata, potem człowiek powinien się zająć czymś poważniejszym...

Gość Buran92
Ja mam 22 i idę na studia. Mieszczę się jeszcze w twoim przedziale wiekowym. Trochę przeholowałem ale cóż, może mi to akurat wyjdzie jeszcze na dobre.

Gość gość
Poważnie ci się chce? Do pracy byś poszedł...

Gość Tak szczerze drogie Panie
Sorry, ale p********z. Nie mozna jedną metryczką mierzyć każdej osoby - różne rzeczy się dzieją, czasami ktoś ma spore problemy przed maturą i nie osiągnie progu wymaganego na jakiejś powazne studia, a nie "przygotowanie do kasy w biedronce" vide socjologia i woli zamiast tracić rok, iść do pracy. Albo generalnie ma złą sytuację finansową/rodzinną i na te studia iść wcześniej nie może. Sytuacje są różne.

Gość gość
ja mam 20 i dopiero teraz szykuje się na studia. Nie poszłam od razu bo nie wiedziałam co chce robic

Niepoważne? Ludziom różnie w życiu się układa, nie wszyscy mogą iść po maturze na studia z różnych powodów. Zanim zaczniesz oceniać innych, zastanów się.

Gość Buran92
Ale do jakiej tej pracy, skoro jeszcze nie zdałem matury, to mnie nie przyjmą na żadne lepsze i lekkie stanowisko. Nie ma chyba innej możliwości niż iść na te studia.

Gość gość
Ja mam 25 lat i dopiero za rok idę na studia. Mam już skończony jeden kierunek (licencjat), ale to nie jest, czym bym się chciała w życiu zajmować. Kocham języki obce i to na ich nauce się skupiam.