Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam 9 letnich dzieci

Polecane posty

Gość gość

jak spędzają wolny czas wasze pociechy??? pytanie do osób mieszkających w blokach

Gość gość
Mam ośmiolatka gramy w planszówki, lub gra sam z bratem gra na komputerze ogląda kreskówki ale obecnie chyba nic prócz pingwinów z madagaskaru nie lubi z kreskówek czasem coś poczyta ale czyta jeszcze słabo wychodzi sam na podwórko, ale pod blokiem mamy plac zabaw więc nie boję się go samego puścić wychodzimy wszyscy gdzieś na spacer ale ogolnie to typ domatora, woli siedzieć w domu

Gość gośćop
Mój syn ma 8 lat i większość czasu spędza na podwórku. Ma dużo kolegów i jak się spotykają to grają w piłkę,jeżdżą na rowerach, rolkach czy hulajnodze. Natomiast w domu najczęściej bawi się klockami lego, gra na laptopie czy PS3, czasami gramy w gry planszowe.

Gość Lizka208
Ja mam 8 latka i 5 latka. Starsza córcia bawi się lalkami, gra w planszowki czasami na komputerze, dużo tańczy,śpiewa, bawi się w sklep z młodsza siostra. Bawi się w mamę. Ogląda winx, pingwiny z madagaskaru itp. Wychodzi na dwór. Mamy płac zabaw blisko bloku więc jest ok. Chodzimy także do parku nad staw. Jeździ na rowerze a w brzydka pogodę to lubi czytać i rysować. To tak mniej więcej spędza czas wolny ;)

Mój syn ma 8,5 l. Mieszkanie w bloku i brak pod nosem placu zabaw nie stanowi żadnego problemu :D Po szkole,weekendy, wakacje ...praktycznie ciągle syn jest na dworze - park (rower/hulajnoga) , place zabaw coś ala małpi gaj / wspinaczki , basen, boisko - piłka nożna,koszykówka,siatkówka. A w domu to czyta książki,ogląda kreskówki,sporadycznie wchodzi na komputer i gra w gry,układa konstrukcje z lego.

Gość gość
I co wypuszczacie same 8 latki gdy plac zabaw nie znajduje się blisko :o ?!

Gość gość
u mnie jeden plac znajduje się pod blokiem. Boisko jest pod szkołą a szkoła 250 m od bloku i tak, chodzi tam sam.

Co prawda moja nie blokowa (10 l), ale kiedy jest ładna pogoda to często ją biorę ze sobą do moich znajomych ,które mieszkają na osiedlach blokowych, moja wtedy nie siedzi w mieszkaniu, tylko sobie lata po osiedlu z rożnymi dzieciakami napotkanymi, albo sama sobie na placu zabaw biega. W razie czego ma tel.kom przy sobie. Ja się o nią nie martwię, oddala się na tyle ile moze

Gość gość
o dzięki za odpowiedzi. pytam bo moja prawie 10 latka by tylko w domu siedziała. czasami dosłownie siła muszę ją wyganiac z domu na dwór lub do koleżanki bo sama bardzo bardzo rzadko wychodzi sama z siebie... i martwi mnie to.