Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja9393

Rozdwojenie jaźni

Polecane posty

Gość Patrycja9393

Witam. Jestem ze swoim chłopakiem prawie 4 lata i niestety podejrzewam że jest chory. Od kiedy pamiętam był impulsywny,wybuchowy i niestety agresywny do innych ludzi.Sytuacji w których był agresywny do innych ludzi było mało jednak w ostatnim czasie zauważyłam że gada do siebie,zawiesza się,jest coraz częściej agresywny do innych ludzi.wyklina niepotrzebnie .Jego agresja jest krótkotrwała czyli mówi coś(w tym klnie) lub okazuje agresje innej osobie a później się z tego śmieje wręcz jest zadowolony .

Gość Patrycja9393
Przywołam sytuacje z wczoraj szliśmy był spokojny zadowolony i czekaliśmy na tramwaj gdy podjechał przypomniały mu się że musi zapałki kupić więc podszedł do kiosku który akurat tam był i gdy ja stałam on nagle zadowolony podbiegł do mnie i wsiedliśmy do tramwaju i w tramwaju się przyznał że pani z kiosku kazała mu poczekać bo musi nabić zapałki na kasę na to Igor powiedział jej żeby dała zapałki i położył kasę na to ta Pani że musi nabić i to będzie chwilkę trwało a on do niej dawaj kur*** te zapałki i wyrwał jej z ręki. Opowiadając to był zadowolony i nie widział w tym nic złego jednak po pewnej chwili mówił że nie wie czego takie ataki ma. Proszę o poradę bo on już ma 25 lat i jeżeli tak dalej będzie to zrobi komuś krzywdę a naprawdę jest dobrym człowiekiem . Czy to może być początek rozdwojenia jaźni. Proszę o szybką odpowiedź

Gość gość
czekaj,az zrobi tobie krzywde.....uciekaj poki czas,ale czy on ci pozwoli odejsc,oto jest pytanie....to niebezpieczny czlowiek!!!!

Gość gość
Ja myślę, że on chyba wie, że ta agresja to nic fajnego i tym "zadowoleniem' chce jakby zakryć jej negatywny oddźwięk. Pierwsza sprawa, to niech sobie zrobi badania na pasożyty, a najlepiej od razu zrobi w tym kierunku kurację i sprawdzi czy nie ma jakiś objawów candidy. Robale i candida mogą powodować nagłe ataki złości. Jeśli po kuracji antypasożytniczej mu nie przejdzie, jeśli nie ma objawów candidy, to wtedy do jakiegoś specjalisty, szukać dalej przyczyny.

Gość patrycja9393
na początku naszego związku był ciut agresywny ale po tym jak powiedziałam że go zostawię te ataki się zmniejszyły i zaczął wychodzić jak coś mu nie pasowało. Boj***ardziej że jeżeli ta choroba(tak się domyślam) się rozwinie to komuś krzywdę zrobi albo że trafi na taką osobę która po jego ataku wezwie policje i dla niego źle się to skończy. On się uczy(studiuje) więc tymi atakami może zniszczyć sobie życie. Bardzo mnie dziwi że jest spokojny i nagle ma atak i po ataku złości dalej jest spokojny i jak by siedziały w nim 2 osoby

Gość gość
Pati jeszcze mi się jedno przypomniało. Niech on jeszcze przebada sobie tarczyce, ale porządnie niech przebada. To nie będzie nic pod choroby psychiczne. Gdyby tak było, to po twoim ultimatum nie byłby poprawy. On się stara jakoś kontrolować, przy chorobie psychicznej tego nie ma. Ja obstawiam kandydozę, pasożyty, albo hormony prawdopodobnie z tarczycy. Płciowe też by nie zaszkodziło sprawdzić, czy testosteron nie szwankuje, jeśli tak to trzeba się zabrać za nerki. My kobiety, też mamy zmiany nastrojów, np przy miesiączce, a przy ciąży co się potrafi dziać to nie wspomnę. Agresja taka, że wszystko lata, za chwilę ti ti kochanie, jaka jestem szczęśliwa, a po 15-stu minutach płacz. Hormony.

Gość patrycja9393
Dzięki za rady. Zaciągnę go do lekarza i zobaczymy co z tego wyniknie

Gość gość
raczej obstawiam chorobę afektywną dwubiegunową lub początek schizofrenii

Gość gość
Gosciu od schizofrenii, tak się składa, że wiele chorób psychicznych ma podłoże w chorobach ciała, które mają źródło w toksynach i zatruciach pochodzących od pasozytow, pleśni, grzybów itd.

Gość gość
23.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Tak sie tez skłąda ze jak dusza choruje to i ciało choruje,nigdy nie jest odwrotnie,nasze mysli i słowa kształtuja nasza przyszłość

Gość bohater tytułowy igor
Duża część tej opowieści jest jak zwykle bywa w przypadku patrycji mocno na wyrost . Po przygodzie z zapałkami nie cieszyłem się lecz było mi niezwykle głupio