Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na sniadanie jedza wasze dwuletnie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Bo mi pomyslow brak na mojego niejadka. Na 1 i 2 sniadanie.

Gość gość
Frytki z ziemniakami i ryżem

Gość gość
moj synek lubi kanapke z cebula:-):-):-) kiedys maz tak jadl na kolacje,a synek wola rano,a potem zieje ta cebula:-):-)

Gość gość
Mój jadł głównie płatki z mlekiem, jajka- na miękko albo jajecznicę, tosty z serem i pomidorem, czasem parówkę. Praktycznie nie uznawał kanapek.

Gość gość
a moze kasze manne?np.z startm jablkiem?

Gość gość
albo platki owsiane

Moja 2,5 latka je praktycznie wszystko,przeważnie jest to: - kanapka z szynką/ twarożkiem i szczypiorkiem/ pasztetem/ jakiem na twardo - parówka + kromka z masłem - płatki z mlekiem - jajecznica z kiełbasą lub jajko na miękko - tost z serem żółtym i szynką Po śniadaniu owoc: banan, truskawki, jabłko, kiwi. Na drugie śniadanie przeważnie jakiś serek/ jogurt lub tosta, w zależności od tego, co jadła na I śniadanie. Starsza córka była i jest takim niejadkiem i jadła głównie jajka na miękko lub parówkę. Nie chcę Cię martwić, ale niejadki tak mają :O

Gość gość
Czy wasze dzieci tez maja fiola na punkcie jajek??? Mój to by jadł je codziennie po kilka :( Strasznie płacze jak mu odmawiam :(

Gość gość
A to można dawać jajko na miękko? Mój prawie to samo co wasze dzieci: Kanapki, jajecznice, frankfuterki, zblendowane owoce, po śniadaniu owoc.

Gość gość
A ja Wam powiem, choc wiem, ze to temat odnoszacy się do mam 2 latkow.. Moja córka ma juz skonczone 8 lat i jestem zalamana, bo jak byla niejadkiem to tak jest do tej pory. Jak miala 2 lata to niestety juz miala takie francuskie podniebienie, ze szkoda gadac. Teraz czasem łaskawie zje jajko na twardo, a kalafior to tylko pod przymusem. Na widok truskawki od malego dostawala panicznej histerii. Żałuję, że jak była mala, to jej nie wmuszalam tych wszystkich rzeczy zwyczajnie do buzi pomimo placzu i protestów. Niby wazy stosownie do wieku i wzrostu, ale jednak wcale nie popisuje się nad talerzem. Wczoraj np. na obiad podałam pierogi z kapustą i grzybami, dostała 4 sztuki. Ledwo zjadła 2szt i to z płaczem i histerią, jakby ta kapusta w srodku to była jakaś kupa. Tragedia. Przy drugim dziecku nie będę się tak spuszczać. Koniec :p

a czemu nie? Moje córy uwielbiają jajka na miękko, zresztą sama jako dziecko bardzo je lubiłam. Ale co za dużo, to niezdrowo ;)