Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kalendarz chiński a płeć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staramy się z mężem o drugie dziecko i bardzo chcielibyśmy wycelować tym razem w dziewczynkę. Stosujemy metodę na 3 dni przed owulacją ale znalazłam coś takiego jak kalendarz chiński. Jest kilka wersji tego kalendarza ale ten http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka wydaje się być sprawdzalny. Sprawdziłam na wszystkich ciężarnych jakie znam i się sprawdza. Dlatego proszę dziewczyny które znają dokładną datę zapłodnienia (kilka dni w jedną lub w drugą daje czasami już inna płeć) o napisanie czy u nich ta akurat wersja kalendarza się sprawdza.

Gość gość
czym jest chinski kalendarz?

Gość gość
kalendarz płci dziecka. data urodzenia kobiety i data zapłodnienia daje płeć

Gość gość
Wedlug kalendarza powinna byc dziewczynka, a bedzie chlopczyk. Metoda owulacyjna tez sie nie sprawdzila, bo w ogole nie planowalismy dziecka, uprawialismy seks w 6 dniu cyklu, przy cyklach 28 dniowych, czyli na dlugo przed owulacja, w ogole nie wiem, jakim cudem jestem w ciazy :)

Gość gość
zabobony , jak możecie w to wierzyć w XXI w.

Gość gość
a u mnie się sprawdziło, zapłodnienie 1.10.2007, poród 30.06.2008

Gość gość
Nie wierze w zabobony. Po prostu chciałabym sprawdzić czy ta metodę sprawdza się przynajmniej częściej niż w połowie przypadków. Chciałabym dziewczynkę dlatego chcę spróbować różnych sposobów tym bardziej że wiem że trzeciego dziecka już mieć nie będziemy. Nie jest powiedziane że w tym cyklu co zaszłaś w ciąże miałaś 28 dniowy cykl. Być może skrócił ci się np. z powodu stresu. Ja np. zawsze miałam cykle 34-36 dniowe, aż któregoś razu miałam cykl 27 dniowy i tak już zostało do teraz. Także bez wyznaczenia owulacji poprzez npr lub testy owulacyjne nie jesteś w stanie powiedzieć że zapłodnienie było długo przed owulacją, tym bardziej że plemniki nie przeżyją niewiadomo ile czasu.

Gość kilkddfffy
ludzie "u mnie się sprawdziło" ty widzisz co piszesz? Dużo możliwości nie ma, miałaś aż 50 procent szans na płeć jaką chciałaś, to nie dziw się, że się udało! A to czy uda się wam zależy od NASIENIA twojego faceta. Poczytajcie trochę o tym a nie piszcie głupot!

U mnie się nie sprawdziło, wg tego kalendarza jedna z moich córek powinna być chłopakiem :D

Gość gość
u mnie się sprawdzilo i u koleżanki tez

Gość gość
u mnie niestety sie sprawdziło. wiem ze to glupie wierzyc w takie rzeczy, ale u mnie sie potwierdzilo

Gość gość
no pewnie że skoro jest 50% że się sprawdzi, to u jednej się sprawdzi, u innej nie, no ludzie...

Gość gość
09.29 To ja, ta od cyklow 28 dniowych :) Wlasnie patyczki owulacyjne wykazaly brak owulacji. Zarowno w dniu stosunku, jak i dzien po. Lekarz, juz po fakcie mnie poinformowal, ze czasami zdarzaja sie tzw owulacje ukryte i poziom hormonu jest za niski, zeby go mogly wychwycic domowe testy, dlatego wlasnie na opakowaniu jest napisane, ze nie mozna ich stosowac w ramach antykoncepcji. Rzecz w tym, ze my dodatkowo uzylismy prezerwatywy, a w ciazy jestem.