Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jadowity

Czy broniłbyś Ojczyzny?

Polecane posty

Jak w temacie... W razie wybuchu wojny konwencjonalnej, agresji i najazdu obcych wojsk na obszar Polski...broniłbyś Ojczyzny czy też wyjechałbyś jak najdalej na zachód, w bezpieczniejsze rejony? Przekazałbyś oszczędności na Fundusz Obrony? Oddałbyś samochód dla potrzeb wojska? Zostałbyś? Kopał okopy, wznosił barykady, zajmował się rannymi itp? Czy zostawiłbyś to innym?

Gość gość
Nie, ten kraj nic mi nie dał oprócz biedy i upokorzeń, niech Donek, Miru, Rychu, Zbychu i Rado idą na front :) 🖐️

Gość gość
oczywiscie...ze bym zwiewal stad jak najdalej.Czego tu bronic? Ten kraj nie zasluguje aby za niego walczyc

Gość gość
Nie mam dla kogo żyć to żyję dla Ojczyzny.

Gość gość
Patologia by nie broniła .Większość ludzi tak ,może oprócz Marii Peszek

Gość gość
A czemu bronić kraj przed Kościołem ? He he he he he he Przymuszaja do chodzenia na msze ? Wprowadzili obowiązkowa spowiedź ? Hehehehe

Gość gość
To co takiego robi ten straszny Kościół ?

Gość karolina informatyczka
czyjej?

Gość Andrzej M
Oczywiście. Wolność i niezależność nie ma ceny. Broniłbym dla siebie, rodziców, dzieci, kolegów, przyjaciół, osób całkowicie obcych. Kwestie ekonomiczne, czy coś mi Polska dała czy nie, Nie mają znaczenia w przypadku wojny. Broniłbym, bo to jest moja ojczyzna.

Gość gość
Polska stwarza tylko same problemy a żadnego nich nie rozwiązuje. Jeżeli jakiś inny kraj Autorze chciałby przyłączyć Polskę do siebie i obiecałby że rozwiąze te problemy których Naród Polski nie umie rozwiązać i przedstawiłby mi, (Nam) plan , sposób ich rozwikłania nie miałabym nic przeciwko przyłączniu Polski do innego kraju. Ale gdyby oba kraje zostały złączone z sobą a nadal żaden z tych problemów nie zostałby rozwiązany (nadal byśmy byli niewolnikami) wtedy wyszlibyśmy na ulicę tak samo jak wyszli na ulicę Aten Grecy i żądalibyśmy spełnienia obietnic rozwiązania naszych problemów przez DEMOKRACJĘ

Gość gość
nie ma takiej opcji ! moje życie jest zbyt cenne żeby ryzykować jego utratę dla interesów polityków. pchają się do wojaczki najgłupsi - selekcja naturalna :) mądrzy w tym czasie zapładniają ich żony :D

Gość gość
Jestem kimś więcej niż Polakiem. Jestem super Polakiem. Przedemna będzie uciekać 10000 tysięcy wrogów.