Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy miesiąc ciąży i duzy brzuch

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny czy to mozliwe? dowiedziałam sie o ciązy robiąc test wczoraj, to 31 dc. ale piersi juz mi sie nie mieszczą w staniku a brzuch w zasadzie podbrzusze mam juz wydęte. nawet kosci biodrowych nie widac. Jak to mozliwe, a co bedzie za pare misiecy??? dodam,ze zawsze ciwczyłąm i brzuch miałam umięsniony i płaski a teraz wyglądam jakbym nigdy nie cwiczyła.

Gość gość
zatrzymanie wody i wzdęcia. Sprawka hormonów.

Gość gość
ale to minie czy, juz tak zostanie? tzn. czy na początku jest sie takim nabrzmiałym , bo brzuch wiaodmo rosnie.

Gość gość
To wzdęcia, przejdzie.

Gość gość
może przejdzie choć czasem dolegliwości męczą całą ciążę. Różnie bywa.

Gość gość
dzis i wczoraj tez obudziłam sie z lekko nabrzmiałymi dłonmi to te normalne? i czy to mozliwe, ze juz teraz mnie gania z częstym sikaniem do wc bo przeciez tak jest przy duzym brzuchu podobno. jestem zielona w tych sprawach

Gość gość
To wzdęcia - tez tak miałam, zaszłam pod koniec października, a w Święta mimo, ze mało jadłam musiałam odpinać spodnie, brzuch mi już nie zmalał, stopniowo przeszedł w taki ciążowy.

Gość gość
ale od pazdziernika do swiat to kawałek czasu, ja jestem 2 tyg w ciazy dopiero :), nie licze oczywiscie od daty miesiączki

To wszystko to hormony a nie duży brzuch, częste siusianie z powodu brzucha, a raczej dziecka uciskającego na pęcherz jest w zaawansowanej ciąży. Oczywiście wszystkiego nie możesz podpinać pod ciążę. Np. te obrzęki...w tak wczesnej ciąży... O wszystko pytaj lekarza.

Gość gość
obrzęki to przeważnie kwestia bardziej zaawansowanej ciąży. Najlepiej jeśli powiesz o tym lekarzowi na wizycie. Pewnie to nic takiego, ale lepiej to sprawdzić. Parcie na mocz może być wzmożone i na początku ciąży -sprawka hormonów.

Gość gość
z sikaniem to też możliwe, ja jeszcze nie wiedziałam że w ciąży jestem a latałam siku co pół godziny. Poźniej w 2-3 miesiacu mi przeszło, brzucha nie było w ogole widac do koncówki 6 miesiaca

Gość a mi szkoda
też tak miałam na samym początku ciąży - meeeega wzdęcia :D strasznie mi było smutno, bo chciałam się jeszcze nacieszyć normalną figurą, a przez ten balon musiałam chodzić w luźnych szmatach :D to częste sikanie - na początku ciąży wynika z hormonalnych zawirowań; dopiero w trzecim trymestrze jest tak, że ma się uciśnięty pęcherz :) czytałam sobie tydzień po tygodniu co się dzieje na parenting.pl ; polecam :)

Gość kilkddfffy
mnie przed ciążą też tak czasami "wydymało', że wyglądałm jak w ciąży. faktycznie, nie łącz wszystkiego z ciążą, bo 2 tygodnie po owulacji to za wcześnie na jakiekolwiek objawy, ciąża nawet jeszcze nie potwierdzona, stężenie hormonów "ciążowych" jest jeszcze niewielkie.

Gość gość
ja tez od poczatku ciazy byalm "wzdeta" i chodzilam czesto siku. ja zawsze przed okresem mialam wzdety brzuch i tak samo mialam w ciazy, potem to wzdecie przeszlo w brzuch ciazowy, tez niektorych spodni juz nie nosilam od poczatku aby nie uciskac brzucha.

Gość gość
a i piersi od razu urosly i byle maga bolace przez kilka tyg. potem tylko juz rosly nie bolaly. w 5 m kupowalam staniki 5-10 cm (zalezy od firmy) wieksze w obowodzie,zeby mi nie ocieraly brzucha:) a miseczka 2x wieksza.

Gość gość
ja mam tak samo w wielka sobote dowiedzialam sie o ciazy, i w niedziele juz brzuch mialam tak jakby wydety, caly czas mowilam do mojej mamy: "jak teraz juz tyje i brzuch mi widac to co bedzie za pare miesiecy?:D ", jutro musze kupic nowy, wiekszy stanik bo niestety piersi juz sie nie mieszcza w stary;/