Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna

Co myślicie o takim prezencie na CHRZEST

Polecane posty

Gość chrzestna

Co myślicie o podarowaniu dziecku takiego prezentu, który trzeba dać nieco wcześniej, a przydaje się w trakcie uroczystości? c.d.n. ...... Piszę partiami, bo traktuje moją wypowiedź jako spam

Gość gość
słaby pomysł.

Gość chrzestna
albo tort: (nie umiem wkleić linka - spam... , w każdym razie z napisem "w dniu chrztu świętego (imię dziecka) od chrzestnej" )

Gość gość
sliczne ubranko :)

Gość chrzestna
znowu się nie udało... w każdym razie wiecie o co mi chodzi. I który z tych pomysłów lepszy waszym zdaniem?

Ooo tork z pingwnami super :) ale niekoniecnie na prezent :) wolałabym tradycyjny prezent, a ubraniem i jedzeniem zająć sie sama :) Co do sukieneczki szydełkowanej to gdybym miala córkę sama zrobiłabym jej takie ubranko, tylko wzor inny

Gość chrzestna
KingaStefankaFanka - nie chodziło mi o tort z pingwinkami, tylko typowo na chrzest, źle wkleiłam linka ;)

Gość gość
głupie pomysły chrzest organizuja rodzice i na pewno chca to zrobić„ po swojemu...poza tym co to za prezent ? prezent daje się dziecku i ma zostać na dłuzej

Gość gość
W niektórych regionach Polski jest zwyczaj, że to chrzestna kupuje ubranko do chrztu, nie wiem jak jest u Ciebie. Ogólnie to ja bym nie chciała żeby ktoś mnie wyręczył z tej przyjemności. Ustal to z rodzicami dziecka, może niech sami zdecydują czy chcą taki prezent i ewentualnie pomogą w wyborze.

Gość gość
kup dziecku lepiej coś z czego będzie miało pamiątkę, tort to bardzo kiepski pomysł, to nie jest prezent dla dziecka przecież ono go nawet nie zje! Kup może jakiś złoty medalik z łańcuszkiem jak nie masz dużo kasy

Gość olamonolablus
Ja też to uważam za głupiu pomysł, w moim rejonie to chrzestna kupuje tort, wiec to raczej obowiązek a nie prezent. Bede dziecko chrzciała w maju i absolutnie nie wymagam tortu i nic z tych rzeczy bo uważam że skoro rodzicie decyduja sie na dziecko to niech sami je utrzymują a nie obraczą kosztami imprezy gości bo taki zwyczaj. Wracając do tematu złote łańcuszki to chyba stary zwyczaj, ja 8 lat temu jak zostałam chrzestną to właśnie taki prezent dałam, ale byłam jeszcze licealistką, więc bardziej moi rodzice decydowali i sponsorowali. Dziś bym już takiego prezentu nie dała, kupiłabym coś co się może przydać dziecku (a na co rodziców np nie stać) leżaczek bujaczek, huśtawka automoatyczna czy skoczek, zalezy od wieku dziecka (mój mały 6 miesiecy ma coś takiego http://www.fisher-price.com/pl_PL/brands/babygear/products/81056 i super się to teraz sprawdza)

Gość gość
no i co z tego, że stary zwyczaj? uważasz, że stare tradycyjne zwyczaje są złe? ja uważam, że pamiątkę z chrztu fajnie mieć na całe życie, takiego bujaczka dziecko też nie będzie pamiętać

Widocznie to było przeznaczenie z tym tortem :D teraz wiem już jaki tort zrobię na urodziny mojego dziecka, tylko muszę przećwiczyć figurki, żeby wyszły podobne :D

Gość olamonolablus
Dobrze, dla dziewczynki taki łancuszek może i będzie fajny, ale dla chłopca już niekoniecznie. Ja na swoją osiemnsatkę dostałam własnie złoty łancuszek bo pamiątka, nie założyłam go ani razu, złota nie lubie i tak leży już kilka lat. Pamiątki można w innej formie podarować

Gość gość
np w formie bujaczka :D

Gość olamonolablus
np w formie srebrnego smoczka z odpowiednim grawerem, taniej to wyjdzie z takim własnie bujaczkiem niz złoty łancuch a będzie i przydatne i pamiątkowe

Gość chrzestna
Dzięki za odpowiedzi, przemyślę to jeszcze.

Mój mąż był chrzestnym w zeszłym roku kupiliśmy małemu krzesełko do karmienia , regulowane i to był strzał w10 Mały ma 20 msc do dziś w nim je . Daliśmy za nie cos koło 350 zł .