Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak nasycić dziecko 9 miesięcy

moje dziecko ma 9 miesięcy, ciągle się budzi w nocy

Polecane posty

Mam 9 miesięczne dziecko, każdej nocy się budzi, ani jednej nocy nie przespał, budzi się ze 2 razy najmniej a najczęściej to nie wiem nawet. Nie wiem co mam robić. Podawałam mleko samo, mleko z kleikiem, kaszkę, nawet taką ze zbożami co to niby ma sycić bardzo i nic nie działa. Niedługo wracam do pracy i się boję, że jak zombie będę tam. Przeczytałam, żeby do kaszki zbożowej dodać połowę zmiksowanego banana, czy robiliście tak? Pomaga? Albo co innego? Pomocy!

Gość gość
To nie chodzi o glod. Dzieci do 3-4 lat maja prawo budzić sie kilka razy w nocy i jest to normalne.

może jednak można jakoś "oduczyć" dziecko tego budzenia, bądź jeśli się obudzi, żeby zasnęło a nie płakało od razu? po butelce idzie spać najczęściej więc skoro to nie głód to dlaczego ona go uspokaja?

Gość gość
No bo moze tez byc trochę glodny, ale pewnie bardziej uspokaja go ssanie. To jest Male dziecko, ono nie rozumie jeszcze do końca ze w nocy sie spi. Ty byś chciala od razu żeby dziecko cala noc przesypiaolo. Są drastyczne metody, ale ich nie polecam bo to juz znęcanie sie nad dzieckiem.

nie zgodzę się, że ja to bym chciała "tak od razu", przecież ma już 9 miesięcy, spokojnie może przesypiać noce, wiele dzieci w jego wieku tak robi. Jasne, że jakbym chciała to w 3 czy 4 miesiącu to wiadomo, że to przesada ale w 9 czy w 10 miesiącu?

Gość gość
To zęby dokuczają. Mój zaczął spać całą noc jak skończył 13 miesięcy.

Gość gość
Moja ma 14 miesiecy I sie jeszcze budzi. Nie jest glodna ale ma potrzebe possania Czy przytulenia - ja karmie piersia. Czasami budzi sie ze 4 razy, jak Jej rosna zeby. Jak nie rosna to potrafi czasami cala noc przespac. Dopoki dziecko nie dojrzeje do Tego nic nie zrobisz. Chyba ze chcesz metody drastyczne, dlugie placze itp ale wtedy przestanie sie budzic bo zrozumie, ze Nikt I tak do niego nie przyjdzie. To zostawi mu bagaz psychiczny na cale zycie, placze bo cos mu jest a najblizsza osoba ma go w d. I nie wal w niego Tych kaszek PO co przekarmiac dziecko. Przytul, Daj mu wody a nie kaszki I banany w nocy. Kiedy ma mu brzuszek odpoczac? Ty jesz nocami tyle weglowodanow? A co z zebami? No I chcesz mu zafundowac cukrzyce na starosc?

Gość gość
Autorkę po prostu nie obchodzi dziecko tylko to ze ona chce spac.

Gość gość
A Twoj maz partner to do dziecka wstac nie moze? Jak karmisz mm to w czym problem? No chyba ze samotna matka jestes. Ale moze wtedy mozesz kogos poprosic o pomoc a sama sie przespac. No I nie karm go tak bez przerwy, jak sie budzi czesciej niz co 3 godziny to na pewno nie glodny. Butelke bierze bo dzieci nie maja takiej swiadomosci Czy sa glodne Czy nie. Moze go Zabki bola bo rosna? Daj mu paracetamol albo posmaruj zelem. Moze chce sie przytulic. Chyba mu co godzine butli nie dajesz?

Gość mamaololo
Przede wszystkim w nocy nie powinnaś karmić dziecka ze względu na ząbki, teoretycznie jest to na tyle duże dziecko, że powinno wytrzymać noc bez jedzenia. Sama tez mam 9-miesięczniak, ale mam to szczęście, że "zarwaliśmy" może 1-2 noce, a tak generalnie od początku przesypia noce, są okresy kiedy się budzi, kiedy wychodziły pierwsze ząbki i karmiłam jeszcze piersią to wybudzał się kilka razy, ale to trwało krótko. To chyba zależy od różnych rzeczy, koleżanka ma 4-latkę i roczniaka i od 4 lat nie przespała ani jednej nocy :(

Gość mamaololo
W nocy podawaj tylko samą wodę do picia.

Gość mama pracujaca
zrozumcie baby ze niektórych dzieci nie oszukacie woda, moja mala wlasnie skonczyla 9mcy czasem przesypia cale noce a czasem budzi się przynajmniej raz na jedzenie, a czasem oprócz tego1-2 bo ida zęby... jak jej daje wode to zrobi lyka i wypluwa i wierci się dalej niemiłosiernie, a jak dam mleko to ywpije na lezaco i spi ladnie do7-8-9 rano.... wiem autorko o czym mówisz bo tez chciałabym się wyspac a od 2tyg nie było ani jednej całej przespanej nocy,maz wcześnie wstaje bo o 2-3 w nocy wiec nie mecze go by wstawal do młodej...nie wszytsko jest takie proste jak wam się wydaje.... autorko czy twoje dziecko ma zęby?moze ida jakies? moja tez czasem się obudzi poplacze kilka sekund obraca się na bok i spi...

Gość gość
mammaololo nie wierze ze miesięczne dziecko przesypialo ci cale noce(i to jeszcze karmione piersią), nie w/k/u/r/w/i/a/j autorki takimi glupotami...

Gość gość
Mój ma 13 mc i dalej budzi się na mleko w nocy. Bywało że przesypiał całe noce ale jak ładnie zjadł w dzień.Próbowałam go oszukać podają wodę a nie mleko ale wypił i za chwile płakał bo był głodny. Może twoj maluszek nie najada się w dzień? Spróbuj zagęszczać deserki manną, płatkami owsianymi albo kleikiem ryżowym a wieczorem zpół h przed kąpaniem daj kasze łyżeczką a po kąpieli z 200 czystego mleka do snu może będzie bardziej nasycony i pośpi dłużej.

do osoby 11:23 - łatwo się mówi przytul i daj wodę jak jego to nie uspokaja, dopiero jak mu dam mleko wypić to się uspokaja i idzie spać. do osoby 12:08 - dokładnie, mój się oszukać wodą nie pozwoli, jak mu podałam wodę to jeszcze większy płacz był, nie podaję mu butli co godzinę, w nocy je 2 razy, o północy i ok. 4-5 rano. Mój mąż wstaje do pracy o 4 rano i jest kierowcą i wolę sama wstać niż żeby on potem nieprzytomny po drodze jeździł. Oczywiście teraz bym się dowiedziała, że jestem tępą idiotką, że mnie to obchodzi i niech dzieciorób wstaje jak dzieciaka zrobił ale to się właśnie wszystkim wydaje takie proste a ja wolę się pomęczyć niż, żeby mężowi się wypadki zdarzały bo mu oczy za kierownicą będą lecieć. Mój ma 2 dolne ząbki ale to nie jest od ząbków bo on wstaje od urodzenia, teraz już rzadziej ale dalej wstaje. do osoby 12:13 - raz tak zrobiłam, że chyba godzinę przed kąpaniem dałam kaszkę a potem butlę po kąpieli ale nie podziałało, chyba, że ma długofalowe i muszę tak robić ileś razy, żeby zadziałało. To nie jest tak, że ja rozleniwiona d... jestem i spać by mi się zachciało itd. ale po 9 miesiącach wstawania na serio mam ochotę przespać noc, nie wiem, że ktoś może tego nie rozumieć.

Gość gość
Idź do lekarza To nie jest normalne że dziecko nie śpi. Albo coś ze zdrowiem albo ty jesteś zbyt agresywna i ono to wyczuwa.

ale to nie jest tak, że on nie śpi w ogóle, tak nie napisałam, on się budzi może ze 3 razy w nocy średnio, 2 razy dostaje butlę i od razu zasypia, ten raz czy dwa wystarczy mu smoczek ja bym po prostu już bardzo chciała, żeby się kładł o tej 21 bo tak zasypia i wstał o tej 5 czy 6.

Gość Werka 123
moj synek ma 11 mies. i tez sie budzi 3-4 razy w nocy. Potrafi zjesc 3 butli awent 330 ml kaszki. Prawie 1l kaszki zjada za noc. Juz nie mam sily. Jestem ciagle niewyspana. Nie jestes sama. Tez to przechodze.

Werka a ile waży Twoje dziecię?

Gość gość
Kurcze prawie litr kaszki w nocy ?? a może w dzień niedojada i w nocy nadrabia ??

Znam ten ból ;) Mój budził się w nocy do równych 2 lat - po 2-4 razy. Rada ? - Chyba nie ma złotego środka i najzwyczajniej trzeba zacisnąć zęby przed tym etapem :D

Gość mama plus dwa
moja córka ma 9,5 miesiąca i budzi się do piersi min 3 razy w nocy (to jest dla mnie dobra noc), teraz jest chora, ma wysoką gorączkę, to i z 6 razy pije, zębów jeszcze nie ma, waży zaledwie 7200g :( * starsza była w tym wieku na modyfikowanym, budziła się 2 razy do skończenia 2 lat

moja ma 8 miesięcy, budzi się raz o 3 lub 4 - na jedzenie. Czasem idzie spać bez kolacji, bo nie chce. wtedy budzi się o 23, ale o 3 też. Ewidentnie widać przyzwyczajenie. Trudno, już nie czekam na calutkie przespane noce ;) Sama się budzę po 5h nieprzerwanego snu :D Lepsze to niż to co było na początku.. co 2h oj.. brr..

Gość gość
Moj niedawno przestal sie budzic. Ma 7 miesiecy. Ja staram sie mu dawac duzo jedzenia w dzien bo zauwazylismy z mezem ze kolacja nie ma takiego znaczenia jak to ile zje w ciagu calego dnia. A tak ogolnie to mysle ze dziecko musi do tego dojrzec. Ja jestem psychicznie przygotowana na to ze maly moze sie jeszcze zaczac budzic. :-P

Gość gość
moja do 3 lat się budziła

Gość gość
A jak dajecie smoka to nie pomaga?moja od dluzszego czasu zasypia 19 max 20 i spi do 6 lub 7 czasami zje i do 8 lub 9 jeszcze nyna..ma 8 miesiecy

Gość Werka 123
Moj synek smoczka nie bierze od urodzenia. Nie wiem dokladnie ile teraz wazy bo w piatek ide z nim na kontrole. Nie jest chudy. W 10 mies. wazyl 9250 i mierzyl 74 cm

Gość gość
ja karmiłam w nocy przez 2 lata dziecko i nie ma nawet najmniejszych problemów z zębami, nie będę dziecka głodzić, ja jak zgłodnieje to też idę i robię sobie coś a co do budzenia to mój ma 3,5 roku i nadal potrafi sie obudzić, nie co noc, ale tak ze 2 razy w tygodniu - tyle że mi to nie przeszkadza, przyjdzie, walnie sie w środek łózka, przytuli i jest miło za chwilę to się będę musiała prosic żeby sie do mnie zbliżył a co dopiero przytulił więc korzystam - mąż całkowicie ma takie samo zdanie

Werka na 10 miesiąc 9250 to wcale nie jest dużo, taka idealna waga moim zdaniem. Mój ma teraz dokładnie 8,5 miesiąca i waży 8,5 kg. Pewnie do tego 11 miesiąca dojdzie do Waszej wagi. Wczoraj dałam mu troche takiej babki o 18, potem o 19 danio i o 20 po kąpaniu mleko z kaszką ale takie do picia a nie łyżeczką, zrobiłam mu 200ml ale wypił 160ml i nie chciał więcej, obudził się na jedzenie o 2 w nocy (zazwyczaj budzi się ok. północy).