Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znaczek

tesciowa maz i jego byla

Polecane posty

Gość Samotnaiopuszczona
i dobrze robicie bo dla dziecka nie jest ważna kasa tylko rodzice a to że ona płacze to się tym nie przejmujcie po prostu bierze was na litość bo chce wyciągnąć więcej pieniędzy na alkohol olejcie to po prostu wiem że to nie jest zapewne łatwe ale jak jej raz dacie więcej to później tak będzie za każdym razem i to się nigdy nie skończy będzie chciała coraz więcej i więcej musicie być mocni pokazać jej że dostanie tylko alimenty i ani grosza więcej a twój mąż naprawdę powinien się zebrać na odwagę i z nią pogadać nie ma nic do stracenia dziecka mu nie zabierze bo pewnie widywanie jest ustalone przez sąd a tego ona mu zakazać nie może niech jej w końcu wytłumaczy że nie będzie dawał jej więcej kasy musi to zrobić bo tak to ona będzie was dręczyć dopóki dziecko nie będzie dorosłe a tak przecież nie da się żyć

Gość gość
bierzecie go raz w miesiącu? a kto przez cały miesiąc zajmuje się dzieckiem? ta zapijaczona matka? przestań oczerniać niewinną kobiete głupia suko. pewnie chciałabyś żeby twój chłop w ogóle nie płacił alimentów bo była ułożyła sobie życie z zaradnym facetem co potrafi zarobić

Gość znaczek
Alimenty przecież płaci tak?była sytuacja ze potrzebował kurtki i spodni jak mu kupiłam to ona ze zdziwieniem do mnie gdzie ma kupione buty?

Gość znaczek
umiesz czytam mamy go co weekend a raz w miesiacu na basen jezdzimy!!

Gość Samotnaiopuszczona
Ludzie opanujcie się co wy wypisujecie oczywiście że matka zajmuje się dzieckiem bo pewnie ona dostała do niego prawa w sądzie jakby było inaczej to by w ogóle tego tematu nie było. Przecież autorka nie powiedziała nic na temat tego że nie chcą płacić alimentów na dziecko tylko że matka dziecka chce coraz więcej kasy od nich bo rzekomo alimenty jej nie wystarczają jak i również autorka tego postu napisała że dziecko jest u nich co weekend i zabierają go co miesiąc na basen nauczcie się czytać wiadomo że nie mogą się opiekować dzieckiem bo nie mają do tego prawa nie wiecie jak to jest że przeważnie matka dziecka dostaje pełne prawa do opieki.

Gość Samotnaiopuszczona
a skoro dziecko dostało kurtkę i buty a matka dopytuje się o buty to chyba jednoznacznie widać o co tej babie tak naprawdę chodzi to chyba jasne że o kasę nie rozumiem takich ludzi jak można nie interesować się własnym dzieckiem bidne dziecko szkoda mi go ma straszną matkę której zależy tylko na pieniądzach

Gość Samotnaiopuszczona
przepraszam kurtkę i spodnie pomyliłam się

Gość gość
no ale widziały gały co brały przecież. Chyba nie zataił przed autorka, że juz ma dziecko, a co za tym idzie będzie musiał się nim zajmować co najmniej do 18 roku życia. To nie jest tak, że jedno dziecko gorsze od dwójki z obecnego związku. Stworzyłeś, to i odpowiedzialność jest, to chyba normalne. A nie wyliczac, co należy się "byłemu" dziecku a co obecnym

Gość gość
ja juz nie mam sily lasii glupie jestescie czy to oznacze ze jedno musi miec wszystkoa d ruugie nic?male dziecko kosztuje duzo wiecej niz takie co ma 11 lat!

Gość znaczek
Ona mu ograniczyla prawa

Gość Samotnaiopuszczona
a no właśnie wiadomo że 11 latek/ka nie będzie potrzebować takich funduszy jak malutkie dziecko i czy ktoś powiedział że dzieci z obecnego związku są ważniejsze od dziecko z powszedniego? skąd wy bierzecie takie wnioski?! Rozchodzi się w tym temacie tylko i wyłącznie o to że matka dziecka chce więcej alimentów niż nakazał sąd a autorkę i jej rodzina na obecną sytuacje po prostu na to nie stać i tyle. Nie chodzi tu o to kto się zajmuje dziećmi w jakim mieszkaniu mieszkają czy jak często ojciec widuje się z dzieckiem wchodzicie w temat za głęboko.

Gość Samotnaiopuszczona
pewnie nie ona tylko są pisz kochana dokładniej bo ludzie nie zrozumieją :-) i

Gość Samotnaiopuszczona
znaczy się sąd :-)

Gość gość
Wydaje mi sie ze wypowiadaja sie tu same alimenciary co dostaja grosze a ich faceci maja rodziny z innymi kobietami a same sobie poradzic nie umia.nie jedna szlak trafia ze facet kocha inna i z inna jest!!!

Gość znaczek
Tak ma ograniczone przez sad poniewaz byla bardzo brzydka sytuacja kiedy on byl maly... no wiecej nie powiem wszyscy wiediec nie musza

Gość Samotnaiopuszczona
szczerze też mam takie odczucie wszyscy strasznie na autorkę najeżdżają ale przecież 550zł alimentów to naprawdę dużo mój znajomy na jedno dziecko płaci zaledwie 300zł miesięcznie tak sąd nakazał a nie powiem zarabia dobrze bo ponad 2000zł ale jest na tyle normalny że i tak daje więcej bo wie że 300zł to mało a jego była żona wychowuje sama dziecko ( dziwię mu się bo to ona go zostawiła )

Gość Samotnaiopuszczona
znaczek no właśnie nie masz co wypisywać tu swojego życia bo i tak cię obrzucą błotem szkoda mi ciebie masz naprawdę przerąbane :-( ale na pewno dacie sobie radę i się wszystko ułoży tylko potrzeba czasu i cierpliwości trzeba być dobrej myśli :-)

Gość gość
Wydaje mi sie ze wypowiadaja sie tu same alimenciary co dostaja grosze a ich faceci maja rodziny z innymi kobietami a same sobie poradzic nie umia.nie jedna szlak trafia ze facet kocha inna i z inna jest!!! xxx A czego zazdrościć takim prostaczkom, co nawet pisać poprawnie nie potrafią? "umią" "nie jedna" :D

Gość gość
Narobila se dzieci bo do roboty sie nie chce isc i tyle a tamta musi sama wychowywac dziecko bo wziela dziecku ojca!!

Gość gość
Spiepszaj bo na temat nie piszesz ortografia jest w innym dziale.

Gość gość
szczerze też mam takie odczucie wszyscy strasznie na autorkę najeżdżają ale przecież 550zł alimentów to naprawdę dużo mój znajomy na jedno dziecko płaci zaledwie 300zł miesięcznie tak sąd nakazał a nie powiem zarabia dobrze bo ponad 2000zł ale jest na tyle normalny że i tak daje więcej bo wie że 300zł to mało a jego była żona wychowuje sama dziecko ( dziwię mu się bo to ona go zostawiła ) Samotna ty znasz zdanie jednej strony a już wiesz na 100% że autorka piszę samą prawdę???W paru miejscach tutaj przy tak krotkim pisaniu wytknęłam jej kłamstwa w żaden sposób się do nich nie odniosła,no ale wiadomo ona cacy a była bee.Jakimś cudem to ta była wychowuje dziecka a temu cacy tatusiowi sąd graniczył prawa,jakimś cudem jego własna matka jest przeciwko niemu. Może trzeba pomyśleć zanim się przylepi łatkę dobry czy zły. Jak dla mnie kręc na maksa choćby sama praca jeżeli do porodu pracuję to mam świadczenia po porodzie,jeśli dziecko mają każdy weekend to podrzuca dzieciaka matce by na dyskotekę zasuwać.Po co skroro podobno każdy weekend dziecko jest poza domem. Nawet kręcić nie umie.

Gość Samotnaiopuszczona
zanim się wypowiesz to przeczytaj dokładnie całość a później się wypowiadaj nie wiesz jak było naprawdę nikt tego nie wie tylko sama autorka nie oczerniaj ludzi jak ich nie znasz i nie poznasz ich całej historii a jak masz zamiar kogoś obrażać to tu się nie wypowiadaj

Gość gość
Szlak to jest chyba jakaś wyznaczona dróżka,a spiepszać szczerze nie wiem co to znaczy.

Gość gość
zanim się wypowiesz to przeczytaj dokładnie całość a później się wypowiadaj nie wiesz jak było naprawdę nikt tego nie wie tylko sama autorka nie oczerniaj ludzi jak ich nie znasz i nie poznasz ich całej historii a jak masz zamiar kogoś obrażać to tu się nie wypowiadaj, Ja jej nie obrażam w żaden sposób tylko zastanawia mnie dlaczego skoro taka pracowita nie ma świadczeń,skoro tak pięknie tato co weekend ma dziecko i jest super ojcem to nawet jego własna matka jest przeciw niemu.

Gość gość
Noo kolejna alimenciara widze co gość twoj tez poszwdl do innej ze szlak cie trafia??masakra od kiedy ALKOCHOLICZKA JEST CACY???

Gość Samotnaiopuszczona
co do mojego znajomego to znam wersje obu stron ona jest moją przyjaciółką a kolego przyjacielem mojego męża sytuacje znam na wylot.

Gość znaczek
Jest przeciwko niemu dlatego ze nie daje jej tyle ile zada !i wlasnie to dziecko stawia na miejscu pierwszym.jego brat tez ma dziecko i babcia je ma w d***e tak samo jak i moje dzieci tam nikt sie nie liczy tylko wlasnie ten jeden wnuk

Gość gość
gość Noo kolejna alimenciara widze co gość twoj tez poszwdl do innej ze szlak cie trafia??masakra od kiedy ALKOCHOLICZKA JEST CACY??? A masz na to jakiś dowód poza napisaniem przez autorkę że jest alkoholiczką???A tatuś z ograniczonymi prawami musiał być bardzo cacy???

Gość gość
A skad wiesz jaka sytuacja byla? Nie chodzi o to czy ma prawa czy nie tylko o to ze żąda wiecej! Nie schodzccie z tematu

Gość Samotnaiopuszczona
nie każdemu należą się świadczenia moja bratowa miała umowę o zastępstwo zaszła w ciążę o żadne macierzyńskie się jej nie należy takie mamy p**** prawo niestety ja do nikogo łatki nie przyklejam ale skoro autorka pisze tak jak pisze to wiadomo że matka dziecka jest nieodpowiedzialna bronię autorkę bo moim zdaniem ma nieciekawą sytuację a gdzie tu się dopatrzyłaś kłamstwa ze strony autorki? czy ty myślisz że knajpy i dyskoteki są czynne tylko w weekend? na jakim świecie ty żyjesz :-)