Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z mam leciała z niemowlęciem poniżej 23 mca liniami ryanair?

Polecane posty

Gość gość

Jak tak to jak jest z rzeczami dla takiego dziecka? o wózku wiem. Interesuje mnie: jedzenie, picie, zabawki, krem do pupy i pieluchy.

a z czym masz problem? jedzenie i reszte poza piciem można wziąć w dowolnej ilości a picia chyba za duzo nie można, tzn można ale tylko tak na podróż chyba niedużą butelkę na sam lot. teraz chyba nawet można poza bagażem podręcznym zabrac torbę z rzeczami dziecka w cenie biletu. przy polskich stewardesach jest całkiem fajnie

Gość gość
lady lece po raz pierwszy, mój synek duuużo pije-butelka 1,5litra na maks 3h starcza, czy dla dziecka jest wtedy osobny "podręczny" lecę do rodziny, z angielskim u mnie kiepsko aby zadać bezpośrednio pytanie a nigdzie nie ma odpowiedzi jak jest z bagażem dla niemowlęcia, w końcu za bilet się płaci i to jak sprawdzałam niewiele mniej niż za dorosłego, więc nie wiem czy wliczony jest w to podręczny czy nie.

Gość gość
Jak moje dziecko skończyło rok to zaczęłam liczyć jego wiek w latach - a ty dobrze się czujesz??

Gość gość
jezu to ile pije na dobe? 1,5 litra na 3 godz razy 8- 12 litrow na dobe? cukrzyce ma? czy co?

Gość gość
niemowle ponizej 23 mies- to ile-22 i pol???

Gość gość
6 litrów wody to dawka śmiertelna dla dorosłego człowieka. Dzieciaka nie utop..

Gość gość
ile litrow na dobe pije? jestes nienormalna?

Gość gość
nie, tyle wypija w sytuacjach gdy jest zestresowany, po za domem... A wiem że lot będzie dla niego ogromnym stresem-dla mnie przyjemnością bo przed ciążą latałam, ale pierwszy raz lecę z dzieckiem. Do tej co liczy wiek dziecka w latach po 1 nie o tym temat a po drugie dziecko to jest pow. 2 roku życia, wcześniej jest to niemowlę i skoro u lekarza mam podawać miesiące więc tutaj sądzę że to też jest istotne. Kiepska z ciebie matka skoro nie wiesz że masz niemowlę a nie dziecko.

kurde mam gdzieś maila z dokładną informacja jak to z tym bagażem dla dziecka, jak chcesz mogę odkopać :) napiszę ci szczerze i pewnie tak będzie, że dziecko w trakcie lotu może byc zaskoczone tym co się dzieje i wtedy nie w głowie picie i inne rzeczy. ale na pewno możesz wziąć kilka małych buteleczek np po 300 ml i dać do bagazu podręcznego, ten i tak trzymany jest w schowku nad głowami pasażerów więc będziesz miała dostęp aaa i co do ceny to jak ja bukowałam bilet to dziecko wychodziło drugie tyle drożej co ja, trzeba często patrzeć bo ceny się bardzo zmieniają

ale w biletach lotniczych niemowlę to określenie dla grupy pasażerów tych poniżej dwóch lat, którzy nie mają własnego miejsca tylko siedzą u mamy na kolanach.

Gość gość
niemowle 2 latka- nie wiedzialam

Gość gość
ehh tu autorka widzę podszyw od razu. już sprostuje. Gdy w domu wypija ok 1,5-2 litrów na dobę, nigdy nie był nauczony piersi więc "odstresowuje się" butelką. Z butelki tylko pije. Smoczek już dawno temu odrzucił. Wiem, że wypije dużo bo widzę ile wypija gdy jest zestresowany. Cukrzycy nie ma-był badany w tym kierunku. lot+odprawa to będzie ok 3h więc stąd liczę że wypije ok 1,5 litra. Po tym locie prawdopodobnie do wieczora nic nie wypije. Ale nie o tym temat. Napisałam poniżej 23 mca dlatego że na stronie znalazłam informacje inne dotyczące niemowląt poniżej 2 lat, czyli 23 miesiąca (tak było napisane) a inaczej już są traktowane dzieci powyżej 2 lat. Mój syn mieści się w tej grupie do 23 miesiąca, stąd moje pytanie o bagaż

Gość gość
picie mozesz zabrac w butelce do karmienia lub niekapku a reszte dokupic w strefie bezclowej wtedy mozesz nawet 2 litry kupic, krem do pupy w opakowaniu nie wiekszym niz 100ml(ja sie zapomnialam i nie sprawdzilam ze krem ma 150 ml i musialam wyrzucic), zabawki musza byc bez baterii, pieluchy normalnie, byle bys sie zmiescila z podrecznym(jesli tylko taki masz), dziecko do lat 2 nie ma bagazu podrecznego, musisz jego rzeczy zapakowac w swoj podreczny czy glowny jak masz, wozek w cenie biletu tylko pamietaj o nalepce w puncie odpraw, jedzenie normalnie mozsz wziasc, jak bedzie cos typu gerber w sloiku to kaza ci sprobowac, tak jak i z piciem dla dziecka, teraz do bagazu podrecznego mozna miec jeszcze mala torebke badz reklamowke

Gość gość
lady a z którego to roku? bo oni co chwila coś zmieniają :/ szczerze Ci powiem że jestem przerażona, bo synek boi się zamkniętych pomieszczeń-ma klaustrofobię. Lekarze powiedzieli, że już z tym się urodził ale ujawniło się gdy był bardziej świadomy (musieliśmy zrezygnować z wind, do lekarza gdy przed wizytą wchodzi się do mniejszego pomieszczenia musi jechać ktoś ze mną inaczej jest potworny wrzask) już współczuje moim współpasażerom ale ja sama się nasłuchałam kiedyś latając :]

no ale w końcu bierzesz tylko bagaż podręczny czy duży za który płacisz dodatkowo? same tu światowe kobiety, po studiach, mądre, wykształcone a nie rozumieją że linie lotnicze tak sobie nazwały dzieci poniżej 2go roku zycia

Gość gość
gościu z 23:52, ale nawet jeśli jest to nowiutki słoik i widać że nie otwierany? :/

Gość gość
do 2 lat dziecko nie ma bagażu , ani swojego miejsca, masz je na kolanach. Mozesz wziać za darmo wózek ( skladany) lub nosidełko.Picie mozesz mieć i jedzenie też ( dla dziecka).Czasami każą posmakować ( Polacy) , Anglicy jakoś tam prześwietlają.. krem do pupy też przejdzie w podręcznym, chyba ,ze bedzie go no nie wiem litr.. tanimi liniami lata sie na niewielkich jak na samolot odległościach, wiec nie trzeba miec tego tak znowu dużo > Inna sprawa ,że lot może byc opóźniony lub przekierowany na inne lotnisko, więc z małym dzieckiem trzeba być na taką okoliczność przygotowanym. W liniach ryanair nie spotkalam się z polską obsługą, wszystko po angielsku. Ale lecą głównie Polacy, więc dasz radę, dużo osób zna język..

Gość exdebillmobilny
Bagaz na dziecko masz wliczony jak dziecko skonczy 2 lata i wtedy oczywoscie zmienia sie tez cena biletu, dla mniejszego upychasz wszystko w swoim podrecznym i torebce, z napojami bym uwazala, mi raz kazali zostawic, od tegp czasu kupujr eode za bramka, a mleko mozna miec sypkie w termosie i tez rozrobic za bramka- w kafejce msja ciepla wode.

Gość gość
Tylko p i e r d o l n i ę t e mamcie jak autorka liczą wiek dziecka w miesiącach aż do usranej śmierci - dziecka lub swojej :D

Gość gość
Krem do pupy najlepiej przemyć na pokład w pupie - swojej albo męża.

Gość gość
Jedzenie? To nie karmisz już z cyca? No ja nie wiem co z ciebie za wyrodna matka...

Gość gość
mnie akurat angole kazali probowac, tak nawet jak sloik nowy nieotwieirany, nie zawsze tak jest ale musisz sie liczyc z takim czyms, ostatnio lecialam z katowic i tam maja specjalne urzadzenie i nie trzeba probowac np napoju dziecka,mialam tez ze soba musy takie w miekkim opakowaniu jak soczki kubus i nie kazali probowac ani otwierac, takze zalzey jak trafisz ale lepiej zebys miala to wszystko na wierzc*****a kiedys luzem wrzucilam paste do zebow i mi zabrali;/

sorry ale się pomyliłam, dostałam maila że coś takiego dopiero planują wprowadzić i to było w styczniu, więc pewnie jeszcze tego nie ma. i sprawdziłam , tylko bagaż podręczny możesz wziąć

Gość gość
niemowlę to dziecko do czasu gdy skończy 12 miesięcy, a potem do 36 miesiąca zycia czyli do 3 lat to okres poniemowlęcy :o

Gość gość
niemowle 23 mies pijace 1,5 l wody na 3 godz-jakies monstrum

Gość gość
Z tym na wierzchu to prawda, pamiętaj żeby c y c e przede wsyztskim mieć na wierzchu.

Gość gość
dziecko, male dziecko a nie niemowle kobito. nie jestes w przychodni