Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągły ból oczu i zatok co to może być

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesięcy bolą mnie oczy. Jest to taki ból jakby bolala mnie cała gałka oczna. Na początku oczy zaczynały mnie boleć dopiero pod koniec dnia, jakby od zmęczenia. Do tego zaczęłam dużo więcej mrugać, co dziwnie wygląda i też jest uciążliwe. Okulista stwierdził, że mam niewielką wadę wzroku i zapisał okulary, ale mam je nosić tylko kiedy szczególnie wysilam oczy, np podczas czytania czy jazdy samochodem. Niestety oczy bolą mnie coraz bardziej i to już od rana, do tego doszedł ból głowy w okolicy czoła, bolą mnie też (chyba) zatoki tzn nos między oczami, czuję taki ucisk. Miał ktoś coś takiego?

Gość lektorss
Co do bólu zatok to nie mam pojęcia, ale co do oczu to polecam oprócz kropli stosować Lutezan poczytaj sobie o tym na stronie http://lutezan.pl/ tutaj jest całe działanie fajnie opisane. Oczy trzeba chronić nie tylko z zewnątrz, ale także "od środka" :)

Gość czesławaM
Moja mam zawsze pamiętam brała lutezan te tabletki już od pokoleń były w naszej apteczce. Teraz i ja zaczęłam je zażywać, naprawdę bardzo dużo mi pomagają jeśli chodzi o moją prace przed ekranem.

Myślę, że jeśli ból zaczyna obejmować większy obszar, nie tylko same oczy, ale też głowę, zatoki itp., to najlepiej udać się do lekarza po odpowiednią diagnozę. Może warto skonsultować się z neurologiem?