Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce koscielnego

jak zaoszczędzić na slubie

Polecane posty

Jak zaoszczędzić na ślubie i weselu? Ja najchętniej bym wzięła tylko cichy cywilny ślub - ja + mąż + świadkowie. Ale niestety narzeczony chce ślub kościelny. Co zrobić, żeby wydać jak najmniej pieniędzy? Na początek chcę zrezygnować całkowicie z przystrojenia kościoła. Sukienki nie kupię ślubnej białej tylko jakąś wieczorową, którą mi się spodoba, więc będzie tańsza i będę mogła ją nakładać na inne okazje. Z gości ze swojej strony zapraszam tylko najbliższą rodzinę + dwie koleżanki z mężami (razem max 50 osób). Największym wydatkiem będzie przenocowanie jednej z rodzin. Ponieważ moja rodzina mieszka ponad 250km od rodziny narzeczonego, a nie wyobrażam sobie, żeby oni mieli to opłacać. Chcę oszczędzić, ponieważ wiem, że rodzice moi i narzeczonego będą opłacać to wesele, a nie chcę, żeby brali kredyty itp. Jak myślicie ile może wyjść za takie wesele po cięciu kosztów? To na czym nie chcę oszczędzać, to: jedzenie, picie - musi być dużo, żeby goście byli zadowoleni i zespół - żeby była dobra zabawa. Jakieś rady?

up

Gość gość
Biore slub koscielny w siepniu wesele na 30 osob Nie oplacamy noclegow dla gosci bo zapraszamy na wesele jednodniowe a nie na spanie, nasi goscie sami zorganizuja sobie spanie. Sukienke mozna wypozyczyc z wypozyczalni lub kupic uzywana w rozsadnej cenie. Zaoszczedzic mozesz na kamerzyscie I Dj poszukaj jakis tanich ofert moze sa w twojej okolicy jacys nowi ludzie na rynku. Mozna tez nie wynajmowac slubnego auta jezeli ktos z rodziny ma fajne autko przystroicie I gotowe.Przemysl tez ciasta I owoce na weselu bo zazwyczaj to zostaje I rozdaje sie ludzia a przeciez mozna kupic tyle ile potrzeba przelicznik znajdziesz w necie. Wiazanke mozez zrobic sama ( u mnie koszt to 300 zl za jednorazowy bukiecik) Powodzenia

Gość gość
Nigdy w życiu bym nie wzięła kredytu, pożyczki na ślub. Zresztą mi się marzy ślub na plaży wyłącznie dla zainteresowanych i świadków.

Gość gość
Ciezko bedzie ci cos zaoszczędzić wesele to straszne koszty, może ślub wieczorem i przyjęcie w domu ? Moj syn tak miał bo ożenił sie po 10 latach bycia w związku i miał syna 9 letniego

Gość gość
Głupotą jest wchodzić w koszty w myśl zasady- zastaw się i postaw. To tylko 1 dzień a bierzesz na siebie zobowiązania finansowe co będziesz miesiącami spłacać. Po co, by się pochwalić przed koleżankami, rodziną?

Wiązanki planowałam wcale nie brać - bo po co? Nie rozumiem sensu tych wiązanek, tylko przeszkadza i nie wiadomo co z tym zrobić. Jeśli chodzi o samochód to brat narzeczonego nas przewiezie, bo ma bmw, przystrajać samochodu nie będziemy, bo też nie widzę w tym sensu, żeby każdy widział że jedzie para młoda. Niestety jeśli chodzi o wesele, to nie wchodzi w grę jednodniowe, bo obie rodziny piją, wiec będzie musiała jedna strona przenocować. Nie wyobrażam sobie, żeby po nocach się tłukli 250km do domu. Operatora + fotografa wezmę koleżankę, która robi cuda za małe pieniądze, do tego sama trochę siedzę w filmie, więc mogę później posklejać nasz film, żeby był bardziej atrakcyjny. Nie chcę się przed nikim chwalić. Tak jak mówiłam, ja bym najchętniej wzięła tzw. "cichy" ślub.

Gość gość
DJ będzie tanszy od zespołu to masz oszczędność, możesz nie brać kamerzysty tylko fotografa. Tu masz stronę www.artmargot.pl gdzie maja spoko DJ zorientuj się co i jak.

Gość gość
hej jest taka strona gdzie dziweczyny sprzedaja uzywane suknie slubne-ja kupilam swoja za 300-lusdzie mieli oczy w 5 zl. po mnie jeszcze jesna iosoba ja zalozy;)

Możesz nie mówić że fryzjerka ma Cię czesać na Twój własny ślub, tak samo makijaż itd :) moja koleżanka za ślubne upięcie włosów zapłaciła trzy razy tyle, ile za identyczną fryzurę kiedy szła jako gość na moje wesele :p