Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tablica.pl doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Jestem nowicjuszka,jesli chodzi o kupno/sprzedaz na allegro/olx,stad prosba o rade..Gdy logowalam sie na bylej juz Tablicy pl,to dostalam od nich maila,w ktorym stoi jak wol,by nie dawac przedpłat,wplacac kase po otrzymaniu przesylki,itd.Natomiast zadna z osob,od ktorych chciałam cos kupic nie chce nawet slyszec o wyslaniu paczki za pobraniem,bo jest ryzyko,ze nie odbiore.Ok,rozumiem.Ale ja ze swej strony tez mam stracha,ze posle kase i towaru nie ujrze.Jak najlepiej i najbezpieczniej postepowac kupujac cos w ciemno?

Gość gość
Omijaj olx, korzystaj z allegro i kupuj u sprawdzonych przez innych sprzedawców.

Gość gość
Na tablicy są sami oszuści, już trzy razy na trzy próby natknęłam się na oszustwo. W jaki sposób to odkryłam? W bardzo prosty, otóż chciałam odbioru osobistego- nagle okazywało się, że jednak towar jest niestety niekompletny, lub kontakt się urywał, lub że przez pomyłkę został sprzedany komu innemu, choć wcześniej niby to ja byłam pierwsza w kolejce i to ze mną sprzedająca ustalała kwestie związane ze sprzedażą... ;]

Gość gość
moja siostrzenica kupiła buty, na all*** i nie dostała ich, a tel nie odbiera, nie było też możliwości za pobraniem, nie ryzykuj, oszustów jest dużo. Czytaj komentarze, a na tablicy nie ma opcji

Gość gość
olx jest z założenia regionalny czyli powinien się opierać na odbiorze osobistym. Wiadomo że jak gdzies się da oszukać to zaraz się tam oszuści zbiegają. Ja bym nie ryzykowała przedpłaty lepiej poszukaj na allegro dobrych, sprawdzonych sprzedawców.

Gość gość
Hm..A jesli ktos wysle mi paczke za pobraniem,to przy odbiorze wolno zajrzec i jak cos nie pasi,to nie przyjac?Kurcze zamowilam lampe,bo naprawde mi sie spodobala,takiej szukam.Ja mieszkam w takiej pipidowie,ze w sklepach wybor zaden.Facet ma do soboty przemyslec,czy wysle paczke za pobraniem,a ja mam strach,co w tej paczce znajde jakby co..

Gość gość
ja chcecie się pozbyć rzeczy z domu to polecam świstaka, nic się nie płaci za wystawienie a prowizja od sprzedaży tylko 4%