Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaa obserwacja

ludzie co maja domy okropnie brzydko ubieraja dzieci

Polecane posty

Gość gość
Już wścibska Polandia się odezwała, przez płot zagląda, domu zardości i musi wtrącić swoje trzy gorsze do nieswoich spaw.Co ciebie to obchodzi, jak ktoś ubiera swoje dzieci, nie masz swjego życia, zainteresowań tylko na płocie wisisz cały dzień?

Gość gość
Ja duzo czasu spedam na placu zabaw i w piaskownicy i jakos nie zauwazylam zeby matki z mojego osiedla ubieraly dzieci w podarte szmaty

Gość gość
ja mam stary dom, po remoncie ale w takim cudow nie zdziałasz, wiem ze na nowy mnie nie stac, ale za to na ciuchy dla mnie i dla dzieci tak i dlatego zawsze jestesmy modnie i ladnie ubrani

Gość gość
Mamy z mężem dom i na szczęście najbliższych sąsiadów prawie 300 metrów dalej:) moje dziecko koło domu biega w ciuszkach do zniszczenia co nie znaczy,że nie ładnych "wyjściowych" ubranek.Autorko nie chciałabyś widzieć mojego dwulatka jak kilka dni temu pomagał mężowi wrzucać węgiel do piwnicy:Dwszystko do prania łącznie z nim samym:) gdyby miał na sobie nowe,ładne ubrania to z pewnością mogłabym je wyrzucić do kontenera:)

Gość gość
Dzieki za odpowiedz.Zmechacone sprane owszem wiem jak wygladaja.A co do autorki to dziwie sie bo co niby dzieci na dworzu maja sie bawic w ubraniach od najlepszych projektantow?Niech sobie biegaja i bawia sie w tych ,,skulkowanych,, ubraniach.I tak je zablaco,ubrudza.Wiec o co chodzi.

Gość gość
no to moje dzieci wygladaja jak dwie bidule, zawsze w podartych ubraniach, lekko przykrodkie albo przyduze, zawsze brudno wygladajace a to z racji tego ze na podworku moje dzieci sie bawia- brudne dziecko to szczesliwe dziecko, mamy duza dzialke, sporo trawnika, wywrotke piachu, kawalek terenu zadrzewionego. nie wyobrazam sobie ubrac ich w nowe ubrania, takie w ktorych chodza do przedszkola czy gdy wychodzimy na zakupy. maja inne ubrania na wyjscie, inne do chodzenia w domu i inne na podworko.

Gość gość
tylko biedota przywiazuje taka uwage do ubrań,bo ciuchy sa tanie i tylko tak moga poczuc się "bogatsi"

Gość gość
Wydaje mi się,że tu chodzi o priorytety. Moje dzieci zawsze chodziły skromnie ubrane, nigdy na ubrania nie wydawaliśmy dużo, oszczędzaliśmy,dorobiliśmy się własnego domu, kupiliśmy 2 mieszkania na start dla dzieci. Ale pracowałam kiedyś z taką jedną Panią,dla której ubiór i wygląd stanowił sens życia,miała jedną córkę, stroiła ją i siebie. Pamiętam jak zimą nosiła lisy ( toczek i kołnierz) ,a to w tamtych czasach był wydatek kilku naszych pensji. Dzisiaj ta Pani dalej mieszka w mieszkaniu komunalnym, córka z mężem i dzieckiem razem z nią. Przez całe życie nie mieli nawet samochodu,chociaż mąż owej Pani też cały czas pracował i zarabiał dobrze. Kiedyś ją spotkałam i jak usłyszała, że kupiliśmy dzieciom mieszkania to stwierdziła,ze uczciwie w tym kraju nie można się dorobić!

Gość gość
Moi starzy tez oszczędzali tak jak ktoś wyżej , porządnej sukienki nie miałam i buta a panienka juz byłam , ciagle w tym samym :( bo 2 bluzki i para spodni w kurtce to 2 lata śmigalam. Na chvj mi to mieszkanie jak mieszkam za granica i mam dom który kupiliśmy razem z mężem bez hipoteki. Teraz sobie odbijam i mam ze 30 par butów i extra ciuchy , ale cóż czasu nie wrócę ani tego zażenowania i wstydu który czułam jako nastolatka sie nie pozbede. Ludzie wszystko z umiarem , co sie odwlecze to nie uciecze :)