Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zawsze z dni plodnych wyjdzie chlopiec pytanie

Polecane posty

Gość gość
Ja w dniu owulacji czy jak to tam sie nazywa w środku dni płodnych (biały śluz itp) i mam faktycznie chłopca

Gość gość
a kto to wie na 100 %?

Gość gość
no nie wiem..ja współzyłam i przed owu i w trakcie i mam chłopca w brzuchu

Gość gość
własnie czytam duzo na różnych forach i faktycznie 2/3 dni przed owulacja jest dziewczynka a w owu chłopiec

Gość przyszła mamusiaaa
Niestety to niesety chyba nie prawda... U mnie z tym różnie bywało, a jestem już mama 4 dzieciaków :D 5 w drodze :D Szkoda, że o tej stronie http://dumnamama.pl/nasze-pociechy/ dowiedziałam się dopiero teraz, bo nie miałam okazji wkleić zdjęć moich wcześniejszych ciąż... Ale ta będzie udokumentowana :D Oleńka w drodze, musi być dobrze! Jak się czujecie? Ja choruję na bezsenność :( Któraś chętna na gg?

Gość gość
21.45 No popatrz, takie to proste, a ludzie ciezkie pieniadze placa za planowanie plci w klinikach i zaplodnienie pozaustrojowe. Koniecznie im powiedz o tym banalnym sposobie, to Cie ozloca.

Gość gość
to prawda znana od dawna, tylko nie u każdego działa. Mężczyzna może mieć więcej plemników XX lub XY, poza tym XX są mocniejsze a XY szybsze, to nie jest zabobon tylko naukowy fakt, zarodki płci żeńskiej są wytrzymalsze i rzadziej dochodzi do wczesnych poronień niż w przypadku męskich, czasami gospodarka hormonalna kobiet ma wpływ na zagnieżdżanie zarodka np. kobiety które mają dużo testosteronu mogą nie mieć córki wcale a samych synów (tak było u mnie w rodzinie w starszym pokoleniu), bo zarodki płci żeńskiej mają niedogodne warunki, pewnie można to zmienić przez podawanie hormonów ale ja mówię o ciążach naturalnych bez jakichkolwiek sztucznych wspomagaczy. Mam też w rodzinie dzieci zaplanowane i są to tzw parki tak ja u mnie córka 3 dni przed owulacją a syn dobę po.

Gość gość
Wlasnie dlatego,ze baby sa silniejsze,to i plemniki zenskie moga przetrwac i 3dni w oczekiwaniu na dni plodne :-D

Gość gość
Ludzi bierzecie sie za robienie dzieci a nie znacie podstaw swojej fizjologi:o gość "W pierwszą ciążę zaszłam w 9 dniu cyklu-mam córkę,w kolejną w 13,czyli w samym środku cyklu i też córka "-autorko tego postu skad masz pewnosc,ze byla.to polowa tego cyklu? A moze,by ci sie wydluzyl? Wiesz,ze koiety organizm to nie zegarek? Co innego jak masz potwierdzona owulacje,albo ja przynajmniej czujesz to co innego , ale na podstawie dc to sobie mozesz takie cos wsadzic za przeproszeniem w d.... Wracajac do tematu... z dni plodnych zazwyczaj bedzie dziecko a czy chlopiec czy dziewczynka,mowi sie,ze jak na poczatku dni plodnych to dziewczynka a z owulacji chlopiec. Ja z owulacji mam chlopca. Natomiast sprzed dni plodnych nic nie bedzie. Bo dlatego sa to dni nieplodne,ze do zaplodnenia nie zajdzie. Owszem,moze owulacja przesunac sie w tyl i jak ktos nie prowadzi obserwacji to przeoczy sygnaly i plemniki beda mialy sprzyjajace warunki by przetrwac,jednak trzeba trafic na te dni plodne.

Gość gość
Dziewczyno moga oczekiwac nie na plodn a na owulacje. Ludzie do szkoly! Plodne daja sprzyjajace warunki plemnikom by mogly przetrwac. A nieplodne nie.

Gość gość
A owulacja i dni płodne to nie to samo?!

Gość gość
dni płodne to wtedy kiedy jest szansa na poczęcie czyli przed i po owulacji a sama owulacja to uwolnienie jajeczka trwa kilkanaście godzin zanim zejdzie od jajnika do macicy.

Gość gość
Czylí w oczekiwaniu na dni plodne i szanse,czekaja sobie spokojnie zenskie plemniki:-D

Gość gość
Nie,nie w oczekiwaniu na di plodne,a w oczekiwaniu na owulacje. W dni nieplodne jest niesprzyjajace ph,niesprzyjajacy sluz powodujacy,ze plemniki nie przezyja. Dni plodne zaczynaja sie jak sluz pozwala plemnikom przetrwac killa.dni w oczekiwaniu na owulacje. Wtedy te zenskie sa wytrwalsze i maja wieksze szanse na dotarcie do jajeczka. A meskie PODOBNO szybciej obumieraja. Blizej owulacji jak dojdzie do wytrysku to meskie sa szybsze i docieraja do komorki a zenskie nienadazaja. Ale to tylko gdybania.

Gość gość
Wracajac do sluzu to nieplodny uniemozliwia tez wedrowke plemnikow w gore. Ten plodny temu sprzyja i plemniki moga sobie mknac. W nieplodnym,o ph kwasnym po prostu zdechna.

Gość gość
Plemniki są w stanie przeżyć w organiźmie kobiety do 72 h po stosunku, zatem przed owulacją jak najbardziej seks moze byc brzemienny w skutkach, ale co sie urodzi to juz loteria ;)

Gość gość
podnoszę.

Gość gość
znajoma próbowała 3 dni przed owulacją i przez kilka miesięcy nie udawało się zajść w ciąże, jak przestała patrzeć na dzień zaszła w pierwszym cyklu i będzie chłopak.

Gość gość
w pierwszym cyklu to znaczy?

Gość gość
hop[

Gość gość
ponoć jest tak,ze dziewczynka to 5dni przed i 5dni po okresie:)