Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy odpieluchowac

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie. Kiedy zaczelyscie sadzac dziecko na nocnik i po jakim czasie zaczelo wolac że chce sie zalatwic. Jak przebiegało u was odpieluchowanie? Moje dziecko ma 1.5 roku. Siadal sam chetnie na nocnik a od jakiegos czasu nie chce nawet na niego patrzec. Nigdy nic na siłę nie robilam. Nie wiem gdzie popelnilam blad.

Gość gość
Spokjnie moj syn ma 4 lata i mial tak samo ale zachecalam go gdy usiadl dalam mu ulubione zabawki i bilismy razem brawo :) wszystko w swoim czasie tylko nie zmuszaj nawet nie proboj bo nie usiadzie wcale.

Gość gość
a kiedy zaczęłyście sadzać dziecko na nocnik ? Moja córka ma 7 miesięcy i zastanawiam się kiedy ją zacząć uczyć? Czy to już ta pora czy jeszcze poczekać?

Gość gość
Dokladnie. Zachecanie i jeszcze raz zechecanie.dzieci lubia gdy sie je chwali i cieszy sie razem z nimi z ich malych sukcesow

Gość gość
7miesiecy to za wczesnie bo dziecko samodzielnie nie usiedzi.ale po roku juz tak

Gość gość
Ja swojego chwalę bije brawo a i tak nie chce nawet siadac na nocnik. A byl taki okres że robil to chetnie...nie wiem dlaczego taka zmiana. Dam mu jeszcze czas.

Gość gość
Cierpliwosci kochana sa dzieci ktore siadaja dopiero kolo 3 roku zycia.daj mu czas albo moze pokaz jalies obrazki na ktorych siedza dzieci na nocniku :)`

Gość gość
Masz rację. Czas troche wyluzowac :-) narazie odpuszczę temat nocnika.

Gość gość
Dziewczyny cierpliwosci duzo wam zycze ja uciekam po miska mojego do przedszkola