Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 500 zł na utrzym anie domu to dużo??

Polecane posty

Gość gość

Czy 500 zł miesiecznie na jedzenie i artykuły przemysłowe to duzo?? Jestesmy młodym małżenstwem, a dziś mąż zarzucił mi,że za dużo wydaję na dom....

Gość rjana
500 to malo. ja na sama siebie wydaje nieraz 500zl w miesiacu nie wliczajac jedzenia, prądu itp. skoro maz taki madry to niech on za 500zl was utrzyma- umowcie sie ze w maju on dysponuje pieniedzmi i moze wydac max 500zl. gwarantuje ze w czerwcu zmieni zdanie.

Chcesz odpowiedzi, która utwierdzi cię w tym, że to jednak mało, żeby mąż nie miał racji? Czy dlaczego pytasz?

Gość gość
nie, nie potrzebuje utwierdzania mnie w przekonaniu ze mam rację, bo wiem,że ją mam. 500 zł na jedzenie, proszki, płyny i wszystko to co jest potrzebne na bieżąco do domu, nawet jeśli mieszkamy tylko we dwójkę to moim zdaniem na prawdę nie jest dużo....a powiedziałabym, że nawet zdecydowanie za mało. Po prostu ograniczę zakupy do minimum i tyle.

Gość gość
My wydajemy jakieś 2000zł na utrzymanie z czego 800-900 to rachunki a reszta jedzenie i jakieś artykuły przemysłowe. Żyjemy raczej na niskim poziomie. Jedzenie to głownie pieczywo, coś do chleba, obiad i słodycze. I uważam, że to i tak za mało.

Gość gość
Jakby mi baba potrafiła utrzymać dom za 500zl to bym nosił ją na rękach. To jest niemożliwe. Chyba, że kupujesz kapustę na obiad albo na kościach rosół gotujesz codziennie.

Gość gość
ja z moim na samo jedzenie wydajemy z 1200 zł, więc moim zdaniem to strasznie mało. co wy jecie?

Gość gość
to sie weź do roboty i zarób a nie "opiekujesz sie domem"

Gość gość
Wyjście z sytuacji jest bajecznie proste. Dajesz facetowi 5 stów i niech jeden miesiąc sam rządzi. Każdy wymięka po 2,3 tygodniach. Wcześniej profilaktycznie zużyj zapasy, żeby nie miał zafałszowanej rzeczywistości.

Gość gość
pracuję, ale moja pensja waha się w granicach od 1000 do około 1300 zł. i to co mi zostaje z pensji po opłaceniu części rachunków i mieszkania dawałam na dom, a w tym miesiącu było tak,że na całość zakupów musiał dać mąż no i awantura ,że to za dużo bo wyszło 500 zł... moim zdaniem to kropla w morzu potrzeb, biorąc pod uwagę to,że nie wliczam w to żadnych dodatkowych wydatków z którym zrezygnowała, nie kupuje nic dla siebie, nie mówiąc o ubraniach, kosmetykach itp.

Gość gość
no tak, ale po propozycji żeby on dysponował tymi pieniedzmi na zakupy wywiązała się wielka awantura,że on zakupów robił nie bedzie. No i ja tez robic ich nie będę.