Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja Córka nie chce gryźć

Polecane posty

Gość gość

Moja Córa skończyła właśnie 10 miesięcy. Ma dwie dolne jedynki, ale za nic nie mogę Jej przekonać do żucia. Kiedy podaję Jej obiadek z grudkami marchewki czy np. ryżu wypluwa albo się krztusi. Wszystko musi być zmiksowane na gładką masę. Jak przekonać Ją do gryzienia?

Gość gość
Naraz zupki podawaj zmiksowane a w międzyczasie podawaj chrupki kukurydziane, biszkopty. Moj na nich nauczyl sie gryzienia. Nie dawaj na sile kawalkow w zupie bo nie bedzie chciala ich potem jeść

Gość gość
Moj kawalkow w zupie nadal nie lubi,ale od dawna uwielbia jedzenie w calosci. Daj jej do gryzienia no.brokula,marchewke,ale zeby sama odgryzla ikombinowala co z tym zrobic. Wkladanie do buzi kawalkow bez odgryzania to troche takie nienautralne. Jak dasz do odgryzienia to odezwie sie instynkt.jak sie nauczy rozgryzac i rocierac odgryzione to i zupke z kawalkami zajarzy szybciej.

Gość Justann
Próbuj ją zainteresować jedzeniem. Dawaj malutkie kawałki ugotowanego brokuła, albo ciasteczka. Powinna je z ciekawości brać do buzi, a potem (z czasem) gryźć. I nie martw się na zapas. Moja córka wprawdzie w tym wieku zaczynała już przygodę z gryzieniem, ale miała więcej zębów i dopiero wtedy zaczęło ją to interesować.

Gość gość
dzięki za rady i słowa otuchy. :)