Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym być pedantką a jestem leniem, który nie lubi bałaganu

Polecane posty

Gość gość

Zawsze sobie obiecuję, że wezmę się porządnie za sprzątanie i nie dopuszczę do nagromadzenia się dziadostwa, że będę odkurzała co dwa dni, że w szafkach w końcu zapanuje miły dla oka ład. I wiecie co? nie wychodzi. Nie wiem czy to jest kwestia charakteru czy co? Bałagan mi przeszkadza i uwielbiam jak jest czysto a jednak nie umiem tej czystości utrzymać. Jesteście pedantami czy bałaganiarzami? Jakie macie metody na utrzymacie porządku w swoich domostwach?

Gość kelner z Rewala
zadnej w zyciu nie chcialem byc pedantem po prostu nie lubie histerykow i cwaniaczkow zyjacych na swieczniku wylacznie dzieki cudzej krwawicy

Gość Małgosia 987789
Po prostu zmobilizuj się. Najgorszy jest pierwszy miesiąc i przestawienie się na inny tryb :) z czasem będzie coraz lepiej. Jeśli bałagan Ci przeszkadza to już dobry znak :) Czy ja jestem pedantką? może nie aż tak, ale lubię porządek.

Gość gość
w domu zawsze jest czysto, wszystko porobione na bieżąco a nie tak jak u mnie, że jak przychodzi gość z niezapowiedzianą wizytą to jest obciach bo może nie jest jakoś brudno ale wszystko w nieładzie, zabawki dziecka, ubrania itd.

Gość gość
tez taka jestem kochaj siebie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość Obi lan ken obi
do balaganu zatrudnia sie firme sprzatajaca ja stawiam na Turkow :classic_cool:

Gość gość
mam tak samo dziś wyniosłam na śmietnik siatkę spodni sprzed 10 lat, ciągle się łudziłam że jeszcze je założę....bojówki moro, spodnie dzwony hmmmmm

Gość skrobia modyfikowana
ja mam inaczej jak mi sie nudzi wsiadam w samolot i lece w jakies ciekawe miejsce na swiecie zribic sobie dziecko mam juz 33 dzieci a w drodze nastepne fajna sprawa jest tylko jedno ale SAM je wychowuje 🖐️

Gość gość
Nienawidze pedantów .Po prostu nienawidzę .Uciekam od takich ludzi gdzie pieprz rosnie .Wole balaganiarzy :-)

Gość gość
dlaczego? nie pytam ze złośliwości tylko z ciekawości.

Gość taka sama jak
Jakbym o sobie czytała.

Gość gość
pedantyzm zakrawa pod zaburzenia obsesyjno kompulsywne pedanci nie sprzątają bo lubią ale dlatego że maja taki wewnętrzy przymus, to chorobliwe i nerwicowe już lepiej być leniem i brudasem niż mieć obsesyjne myśli na temat sprzątania

Gość gość
I ja jestem taka sama. Po świętach obiecałam sobie, że skoro jest wysprzątane, to będę starała się otrzymać porządek i nic z tego. :(

Gość gość
Miałam koleżankę pedantkę. Potrafiła o 2 w nocy po wyjściu gości robić wielkie porządki łącznie z odkurzaniem całego mieszkania. A połowę czasu spędzała na opowiadaniu, jak dba o porządek i co powiedziała mężowi, który zrobił bałagan.

Gość gość
Moja tesciowa jest pedantka .Tylko patrzy jak okruszek spadnie to juz biegnie ze szczotką ......Na podlodze mozna sie przewrocić tak jest wyświecona .... Ta kobieta cale zycie czyści , myje ,poleruje ....i bazyliszkowym wzrokiem upomina kazdego ,kto " nie szanuje jej wielkiego poswiecenia " To chore ,chore ,chore... . Kazdy kogo odwiedza czuje tak straszny dyskomfort ze z ulgą przyjmuje zamkniecie drzwi z drugiej strony ...

Gość gość
Też znam taką osobę. Mnie to trochę imponuje bo ja się obijam zamiast zrobić coś pożytecznego ale jest sporo racji w tym, że to jest na tle nerwowym. Przydałoby się trochę chociaż tego pedantycznego zaangażowania.

Gość gość
Sposób jest bardzo prosty. Od razu, ale naprawdę OD RAZU odkładać na miejsce rzeczy niepotrzebne w danym momencie. Nie kłaść gdzieś "na chwilę" - bo ta chwila może przeciągnąć się w nieskończoność.

ja tez jestem pedantem drobiazgowo sprawdzam kazda fakture oraz sposob wykonania zleconego zadania ZANIM ja zaplace 🖐️

Gość gość
Czym mniej mebli szpargałow bibiletow ,dywanów ,chodniczkow itd tym sprzatanie nie jest takie straszne . Wywalilam dywany przede wszystkim i to bylo znakomite posuniecie . Sprzatam h dziennie .Mam czysto .

ja wywalilem sprzataczke sprzatala tylko tam gdzie bylo czysto i z biegiem czasy miala coraz mniej do roboty

Gość Eklektyczna Lady
Co ile odkurzacie? ja mam dom prawie 300m2 i jakbym chciała co dwa dni to masakra. Staram się co 4-5 dni.

Gość gość
nie mam problemu z odkładaniem rzeczy na miejsce bo to oczywiste pranie też robię na bieżąco problem mam z odkurzaniem i myciem podłóg bo szczerze tego nie cierpię nienawidzę odkurzać półek a mam sporo książek no i kolejna gehenna: mycie kabiny prysznicowej

Gość Chorowita Czupryna
Ja jeszcze nie lubię mycia toalety :(

Gość gość
toaletę łatwiej umyć niż kabinę prysznicową

Gość Chorowita Czupryna
mam wannę więc nie wypowiadam się.

Gość APR45
Ja jestem balaganiara.Kiedy mieszkalam z moja szwagierka pedantka to ona sprzatala co tydzien caly dom,myla okna ,szafki itd.Dostawalam jebca.No ale juz z nia nie mieszkam i sprzatamkiedy chce.

ja mieszkalem z matka nauczyla mnie za kazdy swoj burdel sprzata po sobie sam 🖐️

Gość gość
Sprzatacie rano czy w dzien.Ciezko gdy sa dzieci i trzeba isc na spacer.Brak czasu na sprzatanie...Chyba,ze nocami sprzatac?:D

Gość gość
natchniona tematem wyszorowałam kabinę kibel szorowałam wczoraj :-)