Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna000900

Roczniak a długość snu

Polecane posty

Gość Justyna000900

Mój syn skończył 13 miesięcy więc kieruję pytanie do mam dzieci w podobnym wieku lub starszych. Ile godzin wasze dzieci przesypiały nat ym etapie życia? Mój syn śpi w nocy zwykle 10- 11 godzin, w dzień 3- 4 godziny (jedna długa drzemkaprzed południem lub na dwie raty) i zastanawiam się czy taka ilość snu jest odpowiednia (w kilku miejscach czytałam że po roczku dzieci powinny już mniej spać za dnia, od godziny do dwóch) ...

Gość gość
Zależy od dziecka. Starsza córka w tym wieku przesypiała całą noc i dodatkowo po południu jak dobrze 1,5 godziny. Młodsza całą noc i 2 razy po 2 godziny. Dzieci są różne jak dorośli, jeden potrzebuje spać 10 godzin a innemu 6 wystarczy.

Gość gość
moja ma teraz 18 miesiecy i spi w nocy od 20:30 do 6-7. W dzien jak wstanie wczesniej to sobie o 9 dosypia godzine i potem od 13 do 15-16. W wieku roku spała od 21 do 10 nawet i w dzien od ok 14 do 16. Więc to jest różnie. Np. mój siostrzeniec śpi w nocy od 19 do 5 i w dzień ok 4-5 godzin. Więc nie ma regóły. Ja myślałam, że moje dziecko to straszny śpioch, ale teraz wiem, że spała i śpi tyle ile potrzebuje :)

Gość gość
Moje dziecko mając 12 m-cy już w dzień niestety nie spało :-) A w nocy ok. 8-11 godzin. Ale moje dziecko jest alergikiem i jest nadpobudliwe. Lekko nie było :-(

Gość gość
Moj tez skonczyl 13 miesiecy i ma roznie.ale w sumie sypia 13-14h. Ostatnio zasypia po 21 i spi do 7 a potem w dzien ze 3h a czasem i troche dluzej. A jakis czas temu zasypial troche po 19 i spal do 7-8 a w dzien 1,5-2h max. Ma tak fazami,jak umeczony wczesniej padnie to spi dluzej do rana ale w dzien mniej a jak pozniej zasnie to wstanie i tak o stalej porze a mnij drzemki w dzien. Jedna drzemke ma od 9 miesiaca.

Mój roczniak w nocy śpi między 8-10h a w dzień jedna lub dwie drzemki od 30 minut do 2 godzin. Zawsze ma jedną drzemkę przed południem z tą popołudniową bywa różnie.

Moja córka ma 14 miesięcy i w nocy spi mniej wiecej 11-12 h i w ciągu dnia ma jedna drzemkę 1,5-2h. Spac idzie po 10 godzinach aktywności.

Gość gość
moja śpi 11-12godzin w nocy a w dzień bardzo różnie 1-2,5godz