Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy kiedy odpieluchowałyście dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam koleżanki, które zaczęły sadzać dziecko jak tylko zaczęlo stabilnie siedzieć, inne czekały rok-półtora.

Gość gość
Juz jest podobny temat wiec daruj sobie,po co kolejny zakladasz

Gość gość
zaczęłam oswajać między 10 a 12 miesiącem, sadzałam jak mi się chciało na 1,5 roku wołał, po biegunce odmówił siadania na nocniku, powoli oswajałam od nowa ma niecałe 2 lata chodzi bez pampersa, wpadka zdarza się 1-2 w tygodniu, w nocy juz zazwyczaj nie sika.

Gość gość
Jak Ci nie pasuje nie musisz się wypowiadać. Z natury jesteś złośliwa czy życie masz nieudane?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. A czy łatwo było go oswoić? I jaki nocnik masz? Taki zwykły czy może jakiś "udziwniony"?

Gość Arielkaaaaaaaaaa
Jak córka miala 2 lata i 2 miesiące pierwszy raz posadziłam na nocnik.. Córka nauczyla sie w 5 dni .

Gość gość
To,ze ktos Ci zwrocil uwage o powielaniu tematu uwazasz za zlosliwosc? Otoz jestes w bledzie nie jestem ani zlosliwa ani sfrustrowana poprostu stwierdzam fakty i tyle.

Gość gość
najzwyklejszy, widziałam jak robi kupę i sadzałam, na siku wysadzałam po spaniu, jedzeniu, po spacerze i coraz częściej aż zdjęłam pieluchę, bo jej nie moczył. Ogólnie to bardzo bystre dziecko, więc nie było mu trudno załapać. Biegunka zeszła się w czasie z intensywnym rozwojem mowy, trochę to przeszkodziło ale udało się wrócić do pożądanego stanu. Bardzo chwaliliśmy każde sikanie i kupę, biliśmy brawo, całuski i zdało egzamin.

Gość gość
nie mam nic przeciwko temu że ktoś nie robi jak ja ale dziwię się, że nie brzydziło was ciągle myć dziecko po kupie dzień, w dzień przez 2-3 lata. Wolę wytrzeć tyłek i spokój.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
córka przed drugimi urodzinami, syn 4 mies. po drugich, w nocy przestali sikac w tym samym czasie, czyli córka jak miała 3 lata, syn 5ipół;) z tym, że z nim jest nadal problem

Gość gość
Córkę sadzałam na nocnik gdy miała niecały rok a odpieluchować dała się mając 2 lata i 9 miesięcy. :D

Gość gość
Ja mam taki problem, że trudno wyczuć kiedy moje dziecko robi kupę :(.

Gość gość
Mój ma dwa lata i nocnik go parzy:Ojestem załamana,nie wiem jakiej użyć metody żeby chociaż minutę posiedział:(

Pierwsze podejście ( tylko dlatego że mama i teściowa mi gderały "najwyższa pora " :P ) jak syn miał 15 miesięcy. Dla niego było to zdecydowanie za szybko ;) Maluch nie chciał siedzieć na nocniku z goła pupą - tylko w pampersie :D A najbardziej wolał wrzucać do niego klocki i małe auta iiiiiiiii mieszałłłłłłłłłł godzinamiiiiiii :D Więc po 3 dni darowałam sobie naukę. Nocnik schowałam i wróciłam do niego tydzień - dwa przed drugimi urodzinami. BINGO ! Parę miesięcy zrobiły u nas dużą różnicę.Synek od razu chciał ściągnąć pieluszkę.Pierwszy tydzień najgorszy - sam nie sygnalizował swoich potrzeb lub robił po fakcie ;) , więc ja po prostu obserowałam dziecko i wsadzałam w odpowiednim momencie oraz ciągle się małego pytałam "chcesz siusiu" ? . Efekt taki że po prawie 2 tygodniach synek sam zaczął mówić że chce siku i siadał na ten nocnik.Z kupą było dłużej - 4 tygodnie. Teraz jest idealna pora na naukę nocnikowania. Ja uczyłam synka w grudniu-styczniu więc na spacery w czasie nauki pieluchę zakładałam.

Gość gość
Moje dziecko ma 4 lata i na noc zakładam pampersa :-(