Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko do reklamy

Polecane posty

Gość gość

witajcie, każdy mi mówi "zgłoś swojego malucha do reklamy" szczerze mówiąc nigdy nad tym poważnie nie myślałam, bierzemy udział w konkursach fotograficznych i o ile zdjęcie wybiera jury a nie tzw "lajki" na facebooku to albo jesteśmy w 1 trójce z głównymi nagrodami albo miejsce 4-10 nagrody pocieszenia. I tu moje pytanie-wiecie coś o castingach gdzie się odbywają? Chodzi mi o taki casting aby w 1 etapie wybierali ze zdjęcia i np. potem z 10 dzieci wybierają 1 już na żywo, nie chcę jeździć i dziecka stresować niepotrzebnie. Bo wiadomo że dla mnie moje dziecko jest najpiękniejsze, ale nie ode mnie zależy wygrana. Podajcie na jakich stronkach to sprawdzać.

Gość gość
matkaidiotka.pl

Gość gość
daj zdjęcie to ocenimy czy ładne czy tylko ci się tak wydaje

Gość gość
matkaglupiadzieckobrzydkie.pl

Gość gość
jejku, jejku ile zazdrośników!!!

Gość gość
Moja córeczka wygrała casting, ma profesjonalne portfolio. Nie pytaj tu na kafe, bo Cię zazdrośnice zwyzywają. Poszukaj w wyszukiwarce agencji.

Gość gość
jak mozna tak umeczyc dziecko-iles godzin to samo ujecie?

Gość gość
nie chcę żadnych agencji, bo nie myślę o tym w kwestii zarobku, bardziej konkurencja, ciekawość.

Gość gość
nie będę tu wystawiać zdjęć mojego dziecka z prostej przyczyny, wysyłając do konkursu itp. mam większą wiedzę co się z tym zdjęciem dzieje, a nie tj tu jeszcze któraś będzie sobie dobrze ręką robić przy fotce mojego dziecka-obleh,

Gość gość
a jak dasz do reklamy to co wiesz,co ludzie z tym zdjeciem/filmem zrobia? juz masz gwarancje,ze nikt tego nie ujrzy, zeby sobie zrobic dobrze????? kretynka

Gość gość
Dzieckiem próbujesz zrealizować swoje marzenia o wielkim świecie :D

Wylacznie przez agencje. Firmy juz od dawna nie robia bezposrednich castingow. Niestety juz pare lat mnie nie ma w pl, wiec Ci nikogo konkretnego nie polece, ale jako dobra rade napisze, jezeli ktos bedzie chcial chocby zlotowke za fotki, to chce Cie tylko naciagnac.

Gość gość
zawsze chcą, moja córka kiedyś wygrała casting i chcieli 250 zł zrobić portfolio i 60 zł za umowę na rok a wczoraj koleżanki córkę zaprosili, mniej wiecej te same koszty ale nie masz gwarancji, że kto dziecko weźmie do filmu czy reklamy, po prostu płacisz, że jest w banku danych

Nie zgodze sie z tym, ze zawsze chca. Juz kilkanascie lat temu zaczely pojawiac sie takie firmy-krzaki biorace kase za portfolio itp. a ludzie do tej pory naiwnie wierza, ze to da im szanse... Pracowalam pare lat w pewnej agencji reklamowej i moge z czystym sumieniem powiedziec, ze nigdy nie szukalismy w tych "katalogach twarzy", bo po pierwsze mielismy swoja baze, a po drugie w ostatecznosci organizowano casting (przez normalne ogloszenie w prasie). Jak sie ktos nowy, swiezy zglasza to naturalnie nie ma jeszcze portfolio, ktore powstaje z biegiem czasu w miare naplywu kolejnych zlecen, a nie w wyniku jednej sesji. Agencji wystarczy czesto jedno-dwa zdjecia na bialym tle. Nie dajcie sie oszukiwac i naciagac

Gość gość
...a ktos ma pieniadze w banku :D

Gość gość
Moja przjaciólka ma córeczkę o nieprzeciętnej urodzie. Pojechała do Warszawy do jakiejś agencji reklamowej. Narobili jej tam zdjęc. Matka zapłaciła za to kupę kasy i nikt się nie odezwał. Dodam, że to była dobrych kulka lat temu. Mała wystapiła w programie Oo przedszkola do Opola. Zajęla drugie miejce. Dalej nic się działo. Ślicznych dzieci jest na pęczki. Przebić się jest o wiele trudniej.

Gość gość
ja już wcześniej napisałam-zarabiać na tym nie chcę, ładować w to kasę tym bardziej, bo ma dopiero 15 miesięcy. Jeśli będzie chciał mając 4-5 lat zrobię mu portfolio itp., ale jeśli chociaż raz mi powie "mamo mam dość" to przestane. Nie zamierzam męczyć dziecka. Jako dziecko sama chciałam być w reklamie-obecnie nie mam zamiaru. Wiem, że kiedyś np. wybierali twarz na Kinder czekolade czy coś w tym guście-o to mi chodzi najbardziej.

Gość gość
jak Ty chcesz dziecko wcisnac do rerklamy, jak nawet z wyszukiwarki nie umiesz skorzystac ? dziecko na 15 miesiecy nadaje sie do reklamy :O:O:O:O

Gość mamusiaIgusi
Mi wszyscy mówili żebym pojechałam na casting bo corcia ma taka niepowtarzalną urode. Myślałam nad tyk długo i wkońcu pojechalismy. Wszyscy się Ingusią zachwycali.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
patrząc po reklamach (w uk) to małych ślicznych dzieci w nich niedużo - więcej charakterystycznych, łobuzerskich, żeby nie rzec wręcz takich jakiego by się samemu nie chciało mieć - ale takich, że się je pamięta

Casting ogloszen szukaj w lokalnej prasie i internecie, albo jakas agencja, zadnych fotek w centrum handlowym , czy innych "castingow do katalogu twarzy", bo to jedno wielkie oszustwo!! Te "castingi" "wygrywa" kazdy. Dzwonia pozniej i zapraszaja na sesje zdjeciowa, za ktora trzeba zaplacic (niby koszt portfolio), plus dalsze koszty (np. za to, ze jestes przez rok w ich katalogu). Wszystko bujda na resorach! Podrzedny fotograf bierze kase za kilka zdjec (zwykle wiecej niz dowolne fotostudio, bo przeciez jest taki profesjonalny), ktore owszem trafiaja do jakiegos katalogu, ktorego jednak nikt na oczy nie widzial. Szanujaca sie agencja zarabia na wyszukiwaniu modelek, a nie na modelkach!!! Promocja wspomnianych przez Ciebie "kinder"-produktow (poza jajkiem) zajmowala sie swojego czasu Agencja Metropolis z Warszawy w ktorej niegdys pracowalam, ale akcja o ktorej piszesz to byl raczej konkurs, kazdy mogl wyslac zdjecie dziecka i nie potrzebne do tego byly castingi, portfolia itp

Gość gość
Możesz zgłosić dziecko do agencji Stars Impresariat - nie biorą żadnej kasy. Wiem, bo sama jestem w bazie ;) Byłam na takim wstępnym castingu, jestem "u nich" i od czasu do czasu dzwonią z jakąś propozycją, jeśli akurat szukają kogoś takiego jak ja. A szukają baaaardzo często przeróżnych osób - od dzieciaków do staruszków. Najczęściej epizodystów do seriali, ale właśnie też do reklam itd. Wejdź na ich stronę i poczytaj.

Gość gość
nie twierdzę, że dziecko które ma 15 miesięcy jest za małe do reklamy, ale chodzi mi o to, że nie zamierzam go męczyć, jak będzie starszy sam powie kiedy ma dość, a taki mały raczej nawet nie będzie wiedział co się dzieje. Za wszelkie inne info dzięki :) Ja jak piszę-chciałam tylko spróbować czy w ogóle ktoś by się nad Nim zastanawiał. Moje dziecko jest charakterystyczne-typowy łobuzerski uśmiech, długaśne rzęsy i nawet średnio 80% osób myśli że to dziewuszka :D