Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy babcie Waszych dzieci też tak mają...

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o moją teścioą....Nigdy nie przytuliła się do mojego synka nie mówiąc o zwykłym przywitaniu się.Mały ma 2 latka.Mąż się złości bo dzieci od jego siostry zawsze coś dostają a nasz nic nawet na święta.Zawsze mówię, że liczy się to, żeby miał kontakt z dziakami bo mieszkamy gdzie indziej ale teraz nawet nie widzę, żeby babcia tego kontaktu szukała:(

Gość gość
bo teściowe to zimne suki,jeszcze zatęsknią ale będzie za póżno one widzą tylko dzieci córki,

Gość gość
No niestety tak...dzieci córki nawet biedne nie potrafią mówić a mają już 6 latek a nasz ma 2 i nawija jak szalony co jest powodem ich złości:(nie rozumiem tych ludzi:(

Gość gość
moja teściowa ma to samo, ale ona jak byłam w ciąży sama powiedziała że chłopców nie lubi, uwielbia za to wnusie swojej córeczki. Ja to zlewam :] Mi z tym lepiej

Gość gość
Czy jesli w danej sytuacji zmniejsze kontakt do minimum to będzie coś złego?

Gość gość
nie to nic zlego, moja babka tez wolala wnuczki swojej corki a mojej ciotki, a mnie i moja sioste- czyli corki syna, olewala, ja teraz podobna rzecz zauwazylam u mojej tesciowej, corka corki sie liczy a dzieci synow sa bo sa.

Gość gość
Patologia-tyle w temacie! Normalny człowiek kocha wszystkie dzieci jednakowo. Wszystkie wnuki jednakowo.

Gość gość
czyli jednak córki górą.Smutne to troszkę bo w każdej sytuacji pomagałam im a corka wypinała się zawsze na nich.Nawet w ciązy pomogłam w porządkach po remoncie a córcia akurat wtedy musiała na zakupy.Problem polega jeszcze na tym, że teściowe sprzedali nam auto w gazie i nie powiedzieli, że ta instalacja jest wadliwa i gaz uchodzi....nie powiedzieli wiedząc, że będzie w nim jeździł nasz synek:(((

Gość gość
o to mam do nich największy żal nie wiem może przesadzam.

Gość gość
Znam taki przypadek. Babcia akceptowała tylko dzieci córki, a dzieci syna już nie koniecznie. A wiecie dlaczego? Bo jedne wnuki urodziła jej córka, a drugie obca kobieta. Ona nawet brzydziła się pocałować wnuki po synowej, bo przeszły przez kanał rodny obcej kobiety. I nie, nie żartuję.

Gość gość
To chyba dość typowe, mam tak samo. Dla mojej teściowej dzieci córki to oczka w głowie, a syna (czyli moje dziecko) ma głęboko gdzieś, podobnie teść. Mały ma już ponad rok a oni 2 razy go na oczy widzieli i kontaktu nie szukają.

Gość gość
Mają, mają. Moi teściowie postępują identycznie. Na szczęście nie przejmuję się tym. Za to moi rodzice kochają wnuczkę nad życie.

Gość gośćtz
No to u mnie w rodzinie jest odwrotnie. Mój maż ma siostrę i brata i to właśnie dziecko brata jest to NAJ. Chodzi tu wyłącznie o spędzony czas z wnukami bo prezenty wszyscy dostają jednakowe. Mnie to jest na rękę, że teściową widuję tylko z jakiejś okazji natomiast moja szwagierka ma duży żal do mamy , że dziecko brata jest często u babci a problemem jest żeby szwagierka zostawiła swoją córkę tylko jak np musi coś załatwić. Babcia zawsze wtedy nagle dużo rzeczy ma do roboty a od brata bierze do siebie nawet na kilka dni.