Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola15171

samowolne wstawianie okna w bloku konsekwencje pomocy

Polecane posty

Gość ola15171

Witam . Mam pewien problem . Wlasciwie moi rodzice maja ale martwi mnie ich zmartwienie. Mianowicie rodzice zamowili nowe okna oraz dwuskrzydlowe drzwi balkonowe . W bloku jak to w bloku drzwi balkonowe sa jednoskrzydlowe , w tej starej architekturze oczywiscie . Mama sie nastawila juz o sie strasznie cieszyla. Tato rozburzal juz sciane . Wezwali pana z nadzoru budowlanego aby sprawdzil czy noe ma zadnego zagrozenia jesli chodzi o bezpieczenstwo. Ten pan swierdzil ze takie zagrozenie nie istnieje , ze sciana ta nie jest sciana nośną i mozna ja wyburzyc bez problemu jesli tylko zgodzi sie przewodniczaca naszej spodzielni . Rodzice poszli do niej z tym papierkiem od pana z nadzoreju a ta pipa powiedziala ze nie ma mowy i ona nie wyrazi na to zgody pod zadnym. wypadkiem poniewaz zmienimy tym jednym skrzydlem balkonowym wyglad bloku . Rodzice strasznie sie zdenerwowali bo elewacja budynku i oszpecanie go to sprawka innychna sasiadow . I teraz co robic ? Powiedziala zebysmy lepiej sprzedali te. Okna

Gość ola15171
Bo ona poda nas do sadu i do nadzoru budowlanego . Rodzice chcieliby wstawic. Te okna jednak tylko boja sie ze ktos przyjdzie i kaze im je wyciagnac i doprowadzic do stanu poprzedniego . Dodam ze mieszkanie jest nasza wlasnoscia a nikt z mieszkancow nie robilby z tego powodu problemow tylko ta p***a bo jej odbija na starosc . Mozna ominac jakos jej zgode ?

Gość ola15171
No teraz to ciezko o fotke bo ciemno i pozno :) blok taki normalny prosty . 5 pietrowy :) na dlugosc balkonu siega jedno okno duze ktore jestt oddzielone kawalkiem sciany od drzwi balkonowych . I wlasnie ten kawalek chcemy wyburzyc i wstawic drugie skrzydlo do drzwi balkonowych . Zeby wiecej swiatla wpadalo i bylo nam najzwyczajniej przyjemniej w swoim domu

Wydaje mi się, że skoro gość z nadzoru budowlanego nie widzi przeciwwskazań to śmiało możecie działać i nie przejmować się administracją. Przecież nawet tego nie będzie widać z ulicy. Wrzuć screena z go/ogle street view :P

Gość gość
dobrze,że spółdzielnia nie wyraziła zgody na wasze "widzi mi się". potem każdy chciałby wyburzać ściany i zrujnowalibyście cały blok.

Jeżeli jest pozwolenie z nadzoru budowlanego to przewodnicząca nie ma nic do gadania.Chyba że facet został przekupiony?! Wtedy będzie nieciekawie gdy sprawa będzie w sądzie.Z tego co wiem nie wolno zniekształcać budynku który ma taki wpis w planach geodezji! Mam to zniekształciła i zdaje się będzie poważny problem?

Gość gość
Ja by kazdy wstawial sobie okna wedlug zachcianek to ...

Gość gość
No to wyobraz sobie jakby wyglądał ten blok, jakby każdy sobie wstawił okno wg. Własnego widzimisie. To nie dom jednorodzinny. Ktoś przecież projektował elewacje.

Gość Jakie to dziwne
W bloku nie może być samowoli.Mój sąsiad wstawił kraty na balkonie i musiał zdemontować.Nie miał zgody z Urbanistyki.U twoich rodziców też jest SAMOWOLA, NIE WOLNO takich zniekształceń robić w/g swojego widzi mi się!

Gość gość
Kiedyś miałam problem z kuchenką gazową robiliśmy ogrzewanie węglowe tzn.etażowe chcieliśmy przenieść kuchenkę gazowa z jednej ściany na drugą Wstretne babsko co miało przyjść podpis złożyć że możemy używać wpadło i powiedziało że absolutnie się na to nie zgadza. Albo nie przenosimy albo ona nie podpisuje :(

Gość ola15171
Juz wszystko zalatwione przez starostwo . Mozemy wstawiac okno poniewaz nie oszpeca to w zadnym wypadku bloku anu nie zagraza bezpieczenstwu . :)

Gość gośćMarek
ja bym wcale nic nie zgłaszał tylko zrobi po swojemu i cześć ,pewnie nigdy nikt by tego nie zauważył i tyle,ludzie nie potrzebnie się czasami wychylacie

Gość gość
My wymienialismy w duzym pokoju sami,mamy takie calosciowe,niedzielone.Jakbysmy chcieli refundacje na te okna ze spoldzielni to bysmy nie dostali ani zgody,ani pieniedzy.Teraz wymienialismy okna w sypialni i juz chcielismy refundacje,wiec musielismy sie dostosowac do standardow.

Gość gość
a co z kaloryferem zrobiliscie?

Gość gość
I udało wam się je zamontować tak żeby były szczelne? Ja jednak zostawiłam to zadanie fachowcom z firmy http://kupokna.eu którzy solidnie je wstawili.

Gość gość
Fajnie się mną i moim zamówieniem zajęli w Sigmie w Krośnie. Kupowałem dość duży zestaw systemów okiennych – pcv plus konstrukcja przesuwna pod werandę . Dobre uczciwe podejście, bez ukrywania kosztów itd. Oni mają w sprzedaży stolarkę Okno Plus, jakby ktoś chciał więcej o tej technologii się dowiedzieć to jest informacja na oknoplus.com.pl.

Gość gość
dobre i za rozsądną cenę okna do wymiany w domu jednorodzinnym, to jakie zamówić? Chcę porządną firmę, żeby w domu nie wyglądało jak po wojnie. Chcę wymienić okna razem z parapetami