Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dudkowska

Czy za to co powiedzialam zostane ukarana?

Polecane posty

Gość gość
prawo jest po to, zeby ludzie nie zdziczeli I nie obrazali jeden drugiego tylko dlatego, ze mu sie cos w tym drugim niepodoba. Ta wiesniara, co to ma kompleksy na punkcie swojego dziecka, ze widzi w nim zamiast doskonalosci, tylko same zle rzeczy (nota bene to domena polskich matek -Polek...ciagle tylko krytykuja I wrzeszcza na swoje dzieci, a do innych sie falszywie usmiechaja udajac dobre ciocie...), powinna wraca do swojego wychodka z ktorego wyjechala, tam moze wraz z innymi jej podobnymi mowic o innych ludziach co jej slina na jezyk przyniesie I oceniac ich zachowanie, ubior itd... Ja tez zawsze mowie, ze moje dziecko jest doskonale, szybciej sie rozwija I jest naj, naj naj...a co mnie obchodza cudze dzieci I opinie innych matek o nich... Moje jest najwspanialsze I nic tego nie zmieni, bo tylko moje dziecko sie liczy, a nie jakas obca baba, ktora przychodzi poskamlec na swoje dziecko, ktore biedne pewnei stara sie ile sil zadowolic swoje zakompleksiona matke, ale co to da, jej ciagle bedzie malo I zle, w wyscigu przed innymi matkami, zeby mogla sie popisac... Wystarczy poczytac topiki na ciazach I te tematy, a moje dziecko ma rok I jeszcze nie chodzi, a szwagierki juz tak, co sie dzieje, a moje dziecko jeszcze wali kupe w pampers, a sasiadki juz nie, co robic?... itd itp Wyscigi, zawody, a biedne dzieci musza stawac na bacznosc I trenowac I miescic sie w schematach, bo inaczej mamusia wpada w histerie....

Gość exdebillmobilny
Fakty sobie mozna stwierdzic jak sie dyskutuje o historii np. Twoj szeroki umysl nie ogarnia jednak Michale, ze w kontekscie, w ktorym to zdanie padlo nie jest ono stwierdzeniem faktu, ale proba dosrania, bardzo buraczana zreszta. Autorka pojechala do Niemiec, zeby walczyc z ich progestapowskim systemem? Wprost cudownie! Tylko, czy to jest dobry sposob?

Gość gość
twoja sytuacja zrobiła się dość poważna. Niemcy są bardzo przeczuleni na jakiekolwiek odniesienia do nazizmu. Twoja wypowiedź jest skandaliczna z punktu widzenia Niemców. Skoro tobie "się kojarzy", to znaczy, że widzisz podobieństwa pomiędzy jej rodziną, a tymi, promowanymi przez nazistów. Podobieństwa, a więc oskarżasz ją o sprzyjanie nazistowskim ideom - tak to ujmie jej adwokat. A za takie oskarżenia jest się w Niemczech spalonym. Piszesz, że jesteś tu kilka lat, a o tym nie wiesz? Kara i to dość dotkliwa będzie.

Gość gość
przeproś ją. Powiedz, że czułaś się fatalnie, że miałaś np. bardzo bolesną miesiączkę i z mężem się pokłóciłaś. Że tak naprawdę to też zazdrościsz jej tych blondwłosych aniołków i nie wiesz co w ciebie wstąpiło. Może uda ci się ją ubłagać, żeby wycofała pozew, bo dobrze nie będzie. Z drugiej strony problem w tym, że oskarżenia o nazizm są ścigane publicznie, może być już za późno.

Gość gość
Jezeli sprawa poszla do sadu to przeprosiny nic nie zmienia. To sa w NIemczech bardzo powazne oskarzenia i nie chcialabym byc w skorze autorki. Szczegolnie, ze ma dzieci, ktorymi teraz zainteresuje sie Jugendamt :O Ogolnie, jezeli to nie prowo to wspolczuje!

Gość gość
dobry adwokat (niemiecki) ja bez trudu wybroni.

Gość gość
Ciekawi mnie jak ona na to zareagowala i osoby ktore to slyszaly?

Gość gość
dobry adwokat (niemiecki) owej kobiety pusci autorke z torbami :D Dobry adwokat (niemiecki) nie podejmie sie obrony Polki oskarzonej o szerzenie nienawisci na tle narodowosciowym. Jeszcze slowa o Hitlerku padly :D

Gość gość
Podejmie sie z wielka przyjemnoscia jesli jest dobry. Zwsze moze zahaczyc o Oswiecim, Majdanek, lapanki, ze jej dziadkowie tego nie przezyli i ma traume :)

Gość gość
A ja tu w tych słowach nic złego nie widze jej dziadek pewnie gorsze rzeczy robił hehe nie przejmuj sie wcale nie masz przesrane zapłacisz pare euro i tyle hehe

Gość gość
Wedlug Niemcow cale zlo to nazisci a nie Niemcy spowodowalu :D Nie wygra tej sprawy, posadzenie kogos o sympatyzowanie z nazistami jest strzalem w stope. Ale tak to jest jak zyje sie w kraju a nie zna praw i specyfiki narodu :D Powodzenia autorko bo bedzie ci baaaardzo potrzebne.

Gość gość
Nienawisc na tle narodowosciowym? Czy aby nie przesadzacie? :-D To tak jakbym powiedziala do nieduzego goscia z wasikiem ze przypomina mi z wygladu Hitlera. I co, bylabym z to ukarana? Bzdura

Gość gość
Przeczytajcie raz jeszcze co autorka powiedziala. Gdzie tu posadzenie o sympatyzowanie z Nazistami? Dorabiacie sobie nieco..

Gość gość
ojej chcialam byc po twojej stronie ale jak przeczytalsm to koszmarnie sie zachowalas - mam nadzieje ze dostaniesz ogromna kare pieniezna i bedziesz miala nauczke zamykaj polskiego pyska wstyd wstyd wstyd wstyd

Gość gość
bo w zasadzie nikomu krzywdy ta kobieta nie robi, chwali sie tylko i irytuje, ale nie obraza czy powiedziala ci kiedys cos przykrego czy o twoim dziecku?chyba o to chodzi ze to na neutralne przechwalki ktore nikomu nie ublizaly odpowiedzialas atakiem

Gość gość
jak dla mnie głupawy ten tekst, mogłaś wymysleć cos lepszego albo w ogole nie chdozic na te spotkania.

Gość gość
To co zrobiłaś jest karalne w Niemczech. Masz duży problem

Gość gość
No wiesz. Większość z nas tutaj ma ubezpieczenie z tytułu Rechtsschutzu (zawsze przy ubezpieczeniu auta, ale ja mam też prywatne) i ją nic nie będzie kosztowało zlecenie adwokatowi, żeby pokazać ci, że jesteś tylko emigrantką i nie masz prawa Niemców oceniać. Dałaś się wpuścić w naprawdę niezły kanał. Ja myślę, że należałoby rozważyć wyjazd z Niemiec, bo naprawdę wyroku sądu w tej sprawie możesz nie udźwignąć. Niestety, są pewne tematy, których w Niemczech unika się jak ognia, a ty głupio dałaś się ponieść nerwom. Jedna szansa - idź do psychiatry i powiedz, że ostatnio masz kłopoty z osobowością. Jak wyjdzie na sprawie, że sie leczysz psychiatrycznie, to twojemu adwokatowi może bardzo pomóc. Tak, takie właśnie są Niemcy. To nie Wyspy, czy Holandia.