Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce kupic odkurzacz rainbow prosze o opinie jesli ktos posiada

Polecane posty

Gość gość
Polecam Rainbow z czystym sumieniem!! Nie używam go co prawda od bardzo dawna, lecz znam kilka osób, które mają to cudo w domu 10 lat albo i dłużej. Fakt, jest drogi (mam używkę, bo taniej), ciężki i (mój model) głośny, ale niesamowicie funkcjonalny. Możliwości jest mnóstwo: od prania dywanów, kanapy itp, poprzez napowietrzanie pościeli, odkurzanie (w wersji lux - Rainbow ciągnie jak stara ... pracownica domu publicznego), usuwanie roztoczy, po - co najlepsze - filtrowanie powietrza!! W mieszkaniu dwoje psich alergików przebywa z gromadką psów i, od kiedy mamy Rainbow, skończyło się kichanie, prychanie i nieznośny kaszel. Mój kuzyn kupił kiedyś Kirby - niestety leży w komórce, raz w tygodniu pakuję Rainbow'a do samochodu i zawożę mu na porządne czyszczenie domu :-) Być może ktoś ma inne doświadczenia, nie wątpię, że każdy preferuje co innego. Dla mnie funkcja filtrująca powietrze i to, co wylewam średnio co drugi dzień ze zbiornika Rainbow'a jest solidnym argumentem "za". Mogę chwalić to urządzenie (bo nazwać go odkurzaczem, to obraza) godzinami, bo naprawdę widzę, jak działa, jednak fakt jest taki, że cena jest zbyt wysoka. System sprzedaży, opierający się na prezentacjach, dodatkowych gadżetach, i ogólnie wykorzystujący mnóstwo technik wpływu społecznego, jest niewłaściwy. Tak jak i zawyżanie ceny, by uczynić z niego produkt luksusowy, co z kolei sprawi, że więcej ludzi będzie chciało go mieć. To również technika manipulacji - słabe. Tak dobra marka powinna sama się obronić. Jakością. Według mnie - najlepszą.

Gość Fabryczny Serwis Rainbow
Informacja dla posiadaczy urządzeń marki Rainbow. Po 15 latach użytkowania warto zamówić bezpłatny przegląd. https://systemrainbow.pl

Gość gość
Mamy już drugi, pierwszy kupiliśmy ponad 20 lat temu, na pewno by jeszcze, ale uległ przypadkowe mu uszkodzeniu. Odkupił firma i za dopłatą dostarczyli nowy, nowy model. Obecny egzemplarz urzytkujemy już ponad pięć lat. Bardzo polecam!

Gość gość
Mam odkurzacz rainbow od 3 lat i muszę przyznać, że go nie cierpię. Jakość sprzątania wbrew manipulacyjnym agitacjom sprzedawcy nie wyróżnia się spośród nowoczesnych odkurzaczy. Waga odkurzacza to jakiś żart. Odkurzanie to teraz dla mnie niezły trening słowy. Wąż się ciągle skręca, drążek jest totalnie ciężki, oddzielanie poszczególnych części węża to kolejna siłowa szarpanina. Bardzo żałuję, że dałam się zmanipulować osobistym opowieściom o żonie sprzedawcy i takie tam tricki... Ludzie wydajcie tą kasę na cokolwiek innego ale nie na ten odkurzacz.

Gość gość
Ja też mam.Zgadzam się.Sprzątanie tym ciężkim sprzętem to ostateczność.Żałuję,że kupiłam.A jeszcze proszę nie nabierać się na super drogie garnki i inne dziwactwa.

Gość gość
Rodzice kupili Rainbow'a dobre 20 lat temu. Kosztował sporo ale matka zawsze miała bzika na punkcie sprzątania i potrafiła odkurzać cały dom co drugi dzień dlatego ojciec zdecydował się na zakup. Przez te wszystkie lata intensywnego użytkowania praktycznie zero napraw. Raz wymienialiśmy zbiornik na wodę bo pracownik wciągnął odkurzaczem opiłki metalu i zostawił na weekend razem z wodą - wżarły się w plastik. Ludzie którzy mianują się fizykami i piszą bzdury o tym że woda nie filtruje powinni po prostu napić się jej ze zbiornika po 10-minutowym sprzątaniu domu to może by im te głupie gęby powykręcało. Napełnianie i wylewanie było zwykle moim zadaniem, mogłem mieć z 6-7 lat kiedy musiałem się tym zająć. Skoro dawałem wtedy radę to albo byłem jakimś wyjątkowo silnym a jednocześnie chudym jak patyk brzdącem albo po prostu ludzie którzy narzekają jak to ciężko wylać 2L zbiornik do kibla to totalne p****. Sami sobie odpowiedzcie. Do mniej przyjemnych czynności po wylaniu wody należało chwycenie kłębka włosów/śmieci ze słupka na środku zbiornika który pokazuje ile wody trzeba wlać. Potem zalać litrem wody, zamieszać, wylać, koniec. Jak się zebrało na ambicje to dwa razy do roku odkręcił człowiek górne sito i wyczyścił jakąś szczotą. Mimo wszystko robiłem to z 10 lat i nadal żyję. Gadanie o tym że odkurzacz nie ma zwijacza i jaka to mega wada musi być chyba opinią ludzi którzy dopiero co kupili Zelmera za 200zł i cieszą się że zwija. Niech wrócą za rok i opowiedzą jak owijają odkurzacz kablem bo zwijacz był pierwszą rzeczą która się rozwaliła. Miałem takich zwykłych odkurzaczy kilka, zawsze się badziewie rozpadało. Oprócz Rainbowa kabel nie zwijany ma też np. Karcher albo Numatic, jednym słowem każdy producent który doskonale wie że zwijacz to badziewie. Podobnie ciekawe są opinie o tym że odkurzacz jest ciężki - fakt, nie waży tyle co paczka chipsów Lays ale jednocześnie zdecydowanie mniej niż ociężałe łby takich osób. Albo głośny. A jaki ma być? Czy mówimy o odkurzaczu czy może o piekarniku? Widział ktoś taki odkurzacz który po włączeniu nie nakłania do zamknięcia drzwi od pokoju bo zagłusza TV czy inne radio? Faktem jest że odkurzacze z filtrami wodnymi są głośniejsze od workowych ale bez przesady, żaden nie jest zrobiony po to żeby delektować się jego dźwiękiem. Podsumowując: Rainbow to bardzo porządny sprzęt i przy normalnym użytkowaniu zakup na lata. Jeśli kogoś stać a jednocześnie jest normalnym człowiekiem który lubi czystość a nie jakąś hipsterską ciotą której w życiu ciężko i odkurza raz na 2 tygodnie to będzie na pewno zadowolony. Jeśli komuś szkoda pieniędzy to jest na rynku wiele innych odkurzaczy renomowanych marek które kosztują ułamek tej ceny i też dają radę, chociaż nie będą raczej służyły po 20 lat i mogą nie dawać równie dobrych wyników. Co kto lubi. Można też kupić zwykły odkurzacz za 200-300zł i wymieniać w nim worki, skoro worki trzeba wymieniać to znaczy że syf się w nich zbiera czyli odkurzacz też lepiej lub gorzej ale działa. Mówiąc krótko: jak kto lubi i na co kogo stać.

Gość Profesjonalista
Mam do sprzedania Rainbow!!! Kilka sztuk:-)

Gość Profesjonalista
Informacja dla posiadaczy urządzeń marki Rainbow. Po 10 latach użytkowania warto zamówić bezpłatny przegląd ,mój numer telefonu:505298532

Gość gość
Również posiadam odkurzacz wodny Rainbow i jestem z niego bardzo zadowolona. Sprząta się nim świetnie, do tego jestem alergikiem więc to najodpowiedniejszy odkurzacz dla mnie

Gość gość
A ja mam do sprzedania Thermomix tm 5!

Gość gość
ten odkurzacz jest super w domu tez mamy go juz z 7 lat i nadal jest w pełni sprawny tylko czasem oddajemy go do czyszczenia i konserwacji do serwisu Rex-clean i ciagnie jak nowy

Dla wszystkich zainteresowanych zakupem odkurzacza Rainbow. Pragniemy poinformować o możliwości zakupu używanej maszyny już od 1800zł. Jesteśmy autoryzowanym punktem obsługi klienta i zachęcamy do odwiedzin naszej strony https://systemrainbow.pl Nie ma dla nas znaczenia czy macie Państwo ochotę kupić używany czy nowy model odkurzacza rainbow. Przyjedziemy, pokażemy wszystkie możliwości a Państwo sami zdecydujecie czy Rainbow zostanie u was w domu

Gość gość
To jest najlepszy odkurzacz na rynku .Kupilam go wiele lat temu i nie zamienilabym go na zaden inny.

Gość gość
Ja mam od20 lat jednego, a potem dokupilam drugiego, zeby miec w domu w gorach. Dla mnie juz przy pierwszym to byla NowaEra, choc wtedy nie bylo mi lekko finansowo, jestem absolutnie od niego uzalezniona, ilosc nakladek pozwala sprzatac KAZDY zakamarek, tu nie chodzi tylko o podłogi, choc to jest niezwykle wazne, ale o próźnie, ktora zabija roztocza z puchowych kolder, zakup trzeba dostowowac do zapotrzebowania, ja mam duze powierzchnie, dywany, ktore przestalam wynosic do trzepania, bo trzepaczka jest BAAARDZO wydajna, trzepie nia tapczany, to niesamowite ile tam pylu...duzo by pisać, dodam tylko jedno, znajomi poźyczają ode mnie po remontach, wciaga kazdy pył Na koniec dodam, ze naprawde nie jestem przedstawicielem firmy, tylko zwykłym uzytkownikiem, ktorego juz Babcia nauczyla, ze co drogie to czasem tanie..bo nie naprawiam, a zajezdzam go do granic

Gość wanda00
nie znam tej marki , ja postawiłam na electrolux pure i9 :) zakupiliśmy jakiś czas temu na media expert, jest fajny, to robot odkurzający, sam robi robotę :)

Gość gość
Jak Ci się sprawdza ten electrolux? Wart swojej ceny?

Gość gość
bardzo fajny jest, możesz nawet sterować go z aplikacji.

Gość gość
Polecam ten sprzęt,od ponad 20lat nie zawiódł mnie ani razu pomimo braku jakiegokolwiek serwisu,niezawodna maszyna warta swojej ceny

Gość gość
Polecam ten sprzęt,od ponad 20lat nie zawiódł mnie ani razu pomimo braku jakiegokolwiek serwisu,niezawodna maszyna warta swojej ceny

Gość gość
Chyba lepiej bez kitu takiego robota electroluxa kupić

Gość gość
też tak myślę, lepiej raz a sprzęt który faktycznie się przysłuży

Gość tendinopata
Raibow ma niewątpliwie wiele zalet, jednak zachwyt jaki wykazują jego fani jest mocno przesadzony. Jego cena jest po prostu zaporowa - przyjęty model biznesowy sprzedaży - akwizycja i stosunkowo niewielki wolumen powodują niebotyczny wzrost kosztów i ceny. Wszystkie rzeczy, które oferowali mi akwizytorzy zawsze były przynajmniej ze trzy - cztery razy droższe niż ceny konkurencyjnych urządzeń. Taka kupa kasy za prosty elektryczny silniczek z pojemnikiem na wodę, rurą i paroma przydatnymi ssawkami - wszystko made in china - to gruba przesada. Silnik ma moc podobną do odkurzaczy za kilkaset złotych (chyba 800-900 W, nie więcej). Odkurzanie bezworkowe i filtracja z zastosowanie wody to już dzisiaj nie jest żadna nowość - inne firmy też to już od kilu lat oferują w dużo niższych cenach. Turboszczotki i inne podobne bajery renomowanych firm można zamówić za jakieś 100-200 zł. Przy tym ten sprzęt ma poważne wady: jest ciężki i nieporęczny, kółka do d. - nie da się nimi swobodnie wjechać na dywan. Poza tym czyszczenie odkurzacza po każdym sprzątaniu też zaletą nie jest. No i hałas rzędu 80 dB. Miałem różne odkurzacze, w tym philips z marketu (bardzo dobry sprzęt, działa już chyba z 15 lat), karcher (nie polecam) i inne. Najlepiej wypadają dwa urządzenia - odkurzacz centralny (nie ma w zasadzie wad poza wysoką ceną, ale i tak daleko mu do ceny Rainbow), a ostatnio kupiłem Bissel Crosswave jako myjkę do podłóg (polecam szczególnie jak ktoś ma większe mieszkanie lub dom). Ten ostatni sprzęt ma co prawda kilka wad (hałas, pasek ok. 5 cm przy listwach, który wprawdzie odkurzy ale nie umyje i nie nadaje się do schodów), ale przy jednoczesnym okurzaniu i myciu podłóg i dywanów żadne rainbowy nie mają z nim szans (nie mówiąc już o cenie). Moim zdaniem, znacznie lepiej jest kupić właśnie Bissel Crosswave i jakiś niezły inny odkurzacz (najlepiej cyklon) w rozsądnej cenie zamiast wydawać kilkakrotnie więcej na Raibow.

Gość tendinopata
Przed zakupem porównajcie sobie Bissell Hydroclean. Wspaniały markowy produkt z bardzo podobnymi funkcjami do Rainbow ale wielokrotnie tańszy. Po co przepłacać. https://www.youtube.com/watch?v=lTe6Fo-mVPQ

Gość olek789
ja mam elektrolxa pure i9 - te odkurzcze są genialne i zalatwiaja wiekszosc problemow porządowych! dla mnie bajka

Gość fujarka45
Ja pod chooinke dostalam genialnego elektroluxa pure i9 i nie narzekam nic a nic :) to genialny i przydatny prezent, polecam

Gość gość
Aby przekonac się do tego sprzętu nalezy go poznać.To jest zupełenie inna technologia.Mam i polecam bez dwóch zdań.

Gość gość
no właśnie widziałem go w ME ostatnio

Gość gość
no tak, ma czujniki i skanuje mieszkanie nie spadnie ze schodów itd.

Gość gość
Też bym szedł w stronę tego electroluxa - to już jest technologia przyszłości tak na prawdę... no i odkurzać sam nie musisz :D

Gość Użytkownik odkurzacza
Sporo krytyki naczytałem się na różnych stronach na temat odkurzaczy, więc postanowiłem podzielić się z Wami swoimi doświadczeniami. Zacznę od tego, że nie jestem pracownikiem żadnej z firm sprzedających takie odkurzacze, a jedynie użytkownikiem 0d 1995 roku. Dokładnie od Listopada 1995 roku, Czyli od 23 lat. W tamtym czasie odwiedził nas przedstawiciel , który dostał nasz numer telefonu (stacjonarny) od naszych znajomych . Po około 3,5 godzinnej prezentacji z dużym oporem kupiliśmy odkurzacz za 39 990 000,00 tak dobrze czytasz za prawie 40 milionów , bo było to jeszcze przed denominacją. Ja miałem wtedy 25 lat i był to dla mnie i mojej rodziny olbrzymi wydatek, bo dla przykładu nowy Fiat 125p MALUCH kosztował 41 milionów , więc miałem przez godzinę podczas prezentacji dużą rozkmninkę, bo syn miał 3 lata, żona w ciąży z drugim dzieckiem, które urodziło się w grudniu, a tu nad nami stoi Pan który przekonuje, że zakup tego odkurzacza może być najlepszą decyzją w życiu. (specjalnie nie podaję nazwy , by nie robić reklamy żadnej z firm) a my mieliśmy 10 letniego malucha … I wiecie co … Niedawno zadzwoniła do mnie jakaś pani, która zaproponowała mi prezentację jakiegoś wielofunkcyjnego urządzenia medycznego. Ładnie mówiła i była uprzejma. Umówiłem się z nią. Na pokaz przyjechał jej brat. Okazało się, że Pan prezenter z ładnych kartonów wyciągnął najnowszy odkurzacz, który zaczął nam prezentować. I właśnie wtedy zacząłem sobie uświadamiać, że już to kiedyś słyszałem :) jakieś 23 lata wcześniej. Miło się tego Pana słuchało, ciekawie mówił i z zaangażowaniem. W pewnym momencie poprosił o nasz odkurzacz, więc pokazałem mu nasze 23 letnie urządzenie , a gdy zerknął na separator , to aż podskoczył z wrażenia. Dlaczego ? Bo wygląda ja nowy. Jest czysty i zadbany, bo taki ma być. To dokładnie zanim wyszedł prezenter z domu gdy go kupowaliśmy tłumaczył nam chyba z pięć razy. W tym momencie Pan prezenter chyba już zrozumiał, że nie sprzeda nam swojego odkurzacza, ale i tak omówił różnicę między jednym, a drugim. I faktycznie są różnice. Na koniec poprosił o numery telefonów do naszych znajomych. Daliśmy mu pełną listę. Zapytał, czy jego siostra może się na nas powołać. Odpowiedziałem, że tak, bo uważam , że taki sprzęt powinien być w każdym domu. Dlaczego...? Bo jest bardzo dobry, skuteczny i relatywnie tani … Tak kochani jest tani. Dziś kosztuje około 6000 zł , czyli jakieś 3 lub 4 wypłaty miesięczne. Kiedyś kosztował 40 milionów zł , czyli jakieś 12 do 15 miesięcznych wypłat. Ja jako użytkownik polecam odkurzacz z separatorem. Żadnej konkretnej firmy, gdyż mam znajomych którzy mają odkurzacze z innych firm niż ja i są również zadowoleni, choć tez za nie trochę kasy musieli zapłacić. Dlaczego go polecam ? Bo mam dwóch synów i obaj alergicznie i astmatycznie są zdrowi. I nie wiem, czy jest to w 100% zasługa mojego odkurzacza, ale wiem, że dzięki niemu kurzu w domu jest znacznie, ale to znacznie mniej. Mam dwie synowe i obie mają alergie, a jedna astmę . Ich rodzice nie kupili tego „drogiego” odkurzacza, a szkoda. Być może moje synowe też byłyby zdrowe. Z listy którą podałem Panu prezenterowi kupiły 3 osoby. Wszyscy dzwonili do mnie podczas swoich prezentacji i pytali mnie czy warto kupić. Każdemu bez wahania powiedziałem kupuj, bo warto. Pan prezenter okazał się człowiekiem bardzo uczciwym. W zamian za polecenia na których były sprzedaże przywiózł nam do domu fajne prezenty. Miły gest ze strony Firmy i Pana prezentera … Daliśmy mu jeszcze kilka numerów telefonów … Ta prezentacja skłoniła mnie by zerknąć w czeluści internetowe. Tu natknąłem się na całą falę krytyki, hejtu i obrażanie jeden drugiego. Ale znalazłem tez coś jeszcze. Co mnie mocno zastanawia, bo cenowo różni się od wszystkich odkurzaczy z separatorem które znam i jest znacznie tańszy. I podobny do dwóch które na rynku funkcjonują, lub funkcjonowały. Moją szczególną uwagę zwróciła jego cena. Kupiłem dla dzieci. Przywiózł im kurier. Pytam ich jak się spisuje, obaj mówią , że świetny, skuteczny … Z resztą sprawdź sam www.medi-smart.pl Nie robię żadnej reklamy, ale ze względu na cenę i funkcjonalność, warto się nad nim zastanowić. Pozdrawim Użytkownik