Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupilam sobie chomika

Polecane posty

Gość gość

Chomiki miałam od dzieciństwa ale pierwszy raz mi sie taki trafił ;) Mam go od kilku dni. Śpi w nocy. Przez cały dzień od 6 do 22 biega po klatce jak nakręcana zabawka. Dźwięków wydaje dużo, piszczy jak coś mu sie nie podoba, jak się ktoś zbliża do klatki. Fakt,że jeszcze się boi niemniej jak wkłada się rękę do klatki to od razu biegnie aby powąchać. Ponoć odmiana dżungara dopiero co wyhodowana. Czarny, białe łapki, białe uszy i biały kołnierzyk.

Gość gość
Miałem w młodości podobnego chomika, pamiętam, że strasznie płakałem gdy go usypiali. Wyszedł sobie któregoś dnia i wspiął się na firankę, schodził tak niefortunnie że zahaczył łapką i okręcił się kilka razy dookoła. Weterynarz powiedział, że albo amputacja albo uśpienie. Dziś wybrałbym amputacje łapki, mimo, że chomik miał już dwa lata. :(

Gość gość
a mój prawie cały czas śpi, tylko na jedzenie wychodzi. nawet w nocy nie jest zbyt aktywny

Gość barterka77
Oj nie - lepiej , że go uśpiłeś. To małe zwierzę, nie da się tak bardzo zrobić opatrunku ani założyć kołnierza. Rana mogłaby się nie zagoić, zwierzę by ją lizało. A potem słaniałby się tułowiem...

Gość dwilitka
Moje poprzednie też dużo spały :) Zdarzały się bardziej aktywne ale nie aż tak. Gdy chodzę po pokoju wskakuje już na domek i ogląda co się dzieje.