Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piersibola

czy 3 dni po owulacji i ewentualnym zapłodnieniu już mogą boleć piersi?

Polecane posty

Gość piersibola

zawsze się śmiałam z takich wczesnych objawów. ale teraz sama o tym piszę, czy to możliwe? czy odbiło mi? ;) normalnie tylko w ciążach czułam podobnie, no ale tak 2, 3 dni przed terminem okresu, który nie przyszedł.

Gość gość
nie pytanie tak glupie, ze az sie dziwie ze tu weszlam

Gość piersibola
dzięki ;)

Gość gość
ja tak mialam w 3ciej ciazy, w 2 poprzednich zaczynaly bolec znacznie pozniej

Gość gość
ja dopiero tydzien, dwa po zapoldnieniu zorientowalam sie iz nie bola mnie piersi a tkliwe na dotyk sa sutki.

Gość piersibola
właściwie to bardziej mnie tak pieką, musiałam zdjąć stanik, bo mnie uwierał...hmmm

Gość piersibola
może jeszcze ktoś coś ;)

Gość gość
Ale jakim cudem, sama pomyśl. Objawy są na skutek wydzielania hormonów, a jak na razie ewentualny zarodek się jeszcze nie zagnieździł i żadne hormony nie są wydzielane. Piersi mogą boleć w każdym dniu cyklu, tak jak w każdym dniu cyklu można mieć np. zaparcia, ból brzucha i co tam jeszcze sobie kobiety nie wciskają. Człowieka czasem coś boli.

Gość gość
ale progesteron mocno wzrasta po zapłodnieniu, co może powodować właśnie tkliwość piersi, itp...

Gość gość
Przecież progesteron zawsze wzrasta po owulacji, niezależnie od tego, czy doszło do zapłodnienia czy nie.

Gość bolapiersi
no właśnie progesteron wzrasta po owulacji, po czym spada tuż przed miesiączką jeśli nie nastąpiło zapłodnienie...także taki bol piersi może być zupełnie normalny jak nie ma ciąży, tylko że ja sobie nie przypominam, żebym w ostatnich latach tak miała, żeby mnie bolały, itp ;)...tylko w ciąży bolały mnie piersi 2, 3 dni przed miesiączką.

Gość gość
ja tam mialam, praktycznie od razu po owulacji zaczely bolec piersi a wiem kiedy mialam bo robilam testy owu. i okazalo sie ze to ciaza

Gość bolapiersi
czyli jednak to możliwe ;), no ale i tak trzeba spokojnie poczekać, jak z tym będzie :)

Gość bolapiersi
a czy możecie mi powiedzieć, jak jest dokładnie ze wzrostem progesteronu, jakoś bardziej rośnie po zapłodnieniu od razu, czy dopiero po implantacji zarodka?