Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudiap

Monitor oddechu.

Polecane posty

Gość Klaudiap

Witam, chciałam zapytać wszystkie mamy, które używają monitora oddechu dla swoich dzieci. Mam zamiar zakupić to urządzenie, ale nie wiem czy będzie działało pod materacem 10 cm... Może ktoś taki ma i używa monitora oddechu? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!

Gość gość
a jaki monitor chcesz kupić? Ja mam angelcare i materac 8cm i działa bez zarzutu. Mogę jutro sprawdzić na innym materacu 10cm jeżeli interesuje cię ten monitor. Z doświadczenia jednak ci powiem, że od tego monitora ku...cy dostawałam, bo notorycznie zapominałam wyłączyć to dziadostwo biorąc dziecko i wył niemiłosiernie. Drugi raz kupiłabym coś przyczepianego do piżamki. No chyba, że masz wskazania, ja go kupiłam bo strasznie panikowałam, ale dziecko było zdrowe i urodzone o czasie.

Gość Klaudiap
Po pierwsze dziękuję za szybką odpowiedź. Tak właśnie firmy Angelcare. Ja też mam w rodzinie małe dzieciątko i tez urodziło się w terminie 10/10 punktów a w nocy zdarzyła się taka sytuacja 2 razy, że dziecko przestało oddychać. Moja mama bardzo mnie namawia do kupna tego urządzenia, także jak mama każe tak musi być zrobione :P Jeśli mogłabyś sprawdzić mi pod tym 10 cm byłabym bardzo wdzięczna! :)

Gość gość
ok, sprawdzę, choć myślę, że bez problemu będzie łapał. No jeżeli zauważyłaś bezdech to monitor bez dwóch zdań się przyda. W sumie, jakbym się nauczyła go wyłączać to bardzo fajne urządzenie, nigdy nie zdarzyły się fałszywe alarmy, także zasadniczo mogę polecić tego producenta.

Gość Klaudiap
Dzięki, będę bardzo wdzięczna! Czekam na info! :)

Gość Klaudiap
Dzięki, będę bardzo wdzięczna! Czekam na info! :)

Gość gość
a ten monitor oddechu masz połączony z nianią elektroniczną, czy nianie masz osobno?

Gość gość
hej! ja od miesiąca używam monitor snuza i jestem z niego bardzo zadowolona, mam go wszędzie. trzeba go tylko odpowiednio zapiąć (wystarczy dopasowane body) i działa bez zarzutu. bardzo się wahałam czy kupić angelcare czy snuzę.. naprawdę miałam mega dylemat. jestem mamą wcześniaka. kupiłam w końcu ten drugi (po przeczytaniu opinii w internecie). jak córcia była jeszcze w szpitalu to położne pytały jaki monitor kupiłam - mówię, że snuzę - a one na to, że się włącza cały czas i niepotrzebnie alarmuje. byłam trochę podłamana, ale myślę sobie trudno jak trzeba będzie to kupię jeszcze angelcare.. no ale do sedna.. to nie prawda, że się włącza - trzeba go tylko dobrze 'zamontować' do pieluszki. jestem z niego bardzo zadowolona, nie zamieniłabym..

Gość Klaudiap
Ja właśnie jestem bardziej przekonana do Angelcare, ale poczytam o tym co Ty mówisz ;) Ja kupuję monitor oddechu bez niani :)

Gość gość
Ja mam w połączeniu. I taki bym polecała, bo tego alarmu możesz nie usłyszeć przez ściany. A tak, odbiornik zawsze można mieć ze sobą, w kuchni, w łazience, w ogródku i sprawdzać co się dzieje z dzieckiem.

Gość gość
ja teraz patrze bo też będę musiała niedługo kupić i jest mnóstwo modeli, klaudia p a jaki Ty model wybrałaś?

Gość Klaudiap
no właśnie myślę nad Angelcare, ponieważ u mnie w rodzinie tej firmy już jest i też działa bez zarzutu, ale materacyk jest 5 cm więc zastanawiałam się czy pod 10 cm będzie działał, bo jednak trochę różnicy jest :) a innego materaca nie mam żeby sprawdzić czy działać mi będzie :)

Gość gość
Klaudiap, jednak zastanowiłabym się nad tą nianią. Nie wiem jak cenowo to wychodzi, my kupiliśmy za 600zł z dwiema płytkami sensorycznymi, ale niania jest naprawdę przydatna. Przecież drzemki to najlepszy czas, żeby gdzieś wyjść i coś zrobić, a nie ślęczeć koło łóżeczka. A przez ściany, szczególnie robiąc coś w domu hałaśliwego nie usłyszysz alarmu. Przemyśl to jeszcze, bo to naprawdę przydatna funkcja.

Gość Klaudiap
Już nie pisałam na to, ale przemyślę, bo to w sumie też fajna rzecz :) W zasadzie nie mam dużego mieszkania i zawsze będzie babcia więc, też dziecko będzie pod ciągłym nadzorem ;) jeszcze babcinego oka to już w ogóle :P

Gość gość
O matko!!! :O

Gość gość
no o matko co za debila!! jak mozna ciagac 'babcie' wszedzie, nie masz wlasnego zycia z mezem?

Gość gość
To jest babci mieszkanie, a ja tłumaczyć się nie muszę... Myślałam, że rozmawiam tu z ludźmi na poziomie. Pozdrawiam.

Gość gość
Babci mieszkanie :D I wszystko jasne. Nastepna patola bez kasy, bieda zerujaca na rodzicach. I to "nieduze mieszkanko" dlacalej ich wesolej gromadki :D A babacia jak juz widac szykuje sie do wziecia we wlasne lapy pelnej zabawy z dzidziusiem ;-) To ona mowi co ma byc kupione, ona bedzie miec oko na dziecko :O Za jakis czas nasza Klaudia wlezie tu z placzem co robic bo mamusia do dzidzi jej nie dopuszcza :D

Gość gość
babcia nie jest w stanie obserwowac dziecka non stop, a monitor czuwa non stop, takze ja bym kupiła monitor. Miałam Angelcare i sprawdził sie super

Gość gość
Hej, sprawdziłam na materacu 10cm i monitor działa bez problemu. Pozdrawiam

Gość gość
Oj przykro mi, ale nie. To jest moja babcia, a dla dziecka prababcia. Skoro mieszka sama na 3 pokojach to dlaczego mam nie zamieszkać u niej ? Nie wiesz jaka ona jest, na pewno nie taka jak Twoja, bo Twoja to siedzi po ławkach i plotkuje, a moja na całe szczęście nie :) I przykro mi, ale chyba nie wiesz co znaczy słowo patologia, lepiej zajrzyj do słownika kochana :) A na monitor namawia mnie moja osobista mama, dziecka babcia, bo jest bardziej zorientowana niż ja, jakbyś chciała wiedzieć to moje pierwsze dziecko, a ona ich urodziła więcej. To chyba dobrze, że wole się orientować u osoby doświadczonej w tym, więc nie wiem gdzie ta patologia dla Ciebie. Współczuje Twojemu dziecku, skoro uważasz, że mieszkanie z rodzinom swoją jest patologia. PS. O pieniądze moje nie musisz się martwić, bo mam na pewno więcej ich od Ciebie. :) Pozdrawiam.

Gość gość
Skoro babci autorkipasuje ze z nia ktos mieszka, to co za debil śmie krytykowac autorke???? i wyzywac od patologii, no kretynka jakas

Gość gość
Monitor chce kupić bez dwóch zdań, zastanawiałam się nad nianią. Wiadomo, że nawet ja nie jestem w stanie obserwować ciągle malucha, także to chciałam kupić na 100% tylko zastanawiało mnie czy pod taką grubością materacyka zadziała. :) Dziękuję bardo za normalne odpowiedzi. Już myślałam, że znajdują się tu sami ludzie, którzy szukają problemu, ale widzę, że można znaleźć tu dobre duszyczki, bardzo pomocne :) Dziękuję bardzo za sprawdzenie tego urządzenia, jestem bardzo wdzięczna! Teraz tylko czeka mnie tylko spacer do sklepu! Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam!

Gość gość
Kafeteria mnie ciągle zaskakuje czymś nowym. Najpierw się dowiedziałam, że Adrian to imię dla dresa, potem, że trzeba zarabiać minimum 20 tys miesięcznie żeby mieć dziecko, a teraz się dowiaduję, że mieszkanie z rodziną to patologia. Kafeterianki są świetne :D

Gość gość
proszę wybaczyć za błąd - rodziną** :))

Gość gość
Ja ma Angelcare i materacyk 10 cm, nie polecam włącza się ciągle podczas gdy córcia smacznie śpi, pierwsze 3 miesiące spała w wózku i pod 3 kocami pod pleckami działał niezawodnie tzn nigdy sie nie włączył, ale pod materacem nie daje rady starczy że córcia troszkę się przesunie w prawo lub w lewo i od razu dzwoni, następnym razem kupiłabym taki do pieluszki

Gość gosiaczka
http://nanny.h.com.pl/zdalne-polecenia/ Elektroniczna niania Bardzo ciekawe rozwiązanie i łatwe działanie, do instalacji na Windowsa, Androida, Linuxa, OS. Zainteresuj się bo właściwie wychodzi dużo taniej niż zatrudnianie normalnej niani.

Gość gość
Ja osobiście mam taki monitoryoddechu.pl/produkty/nianie-elektroniczne/tomy-td-300 i jestem zadowolona i spokojnie śpię w nocy :)