Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sabrinka10

Zabieg czyszczenia macicy

Polecane posty

Gość Sabrinka10

Czesc dziewczyny! Okolo 4 tygodnie temu mialam porod przedwczesny, urodzilam w 22 tc, niestety maluszek nie przezyl. Strata dziecka to bol straszny, nie zycze nikomu. Gdy rodzilam, lozysko wyszlo cale, wiec wydawalo sie nie byc problemu. Lecz po paru dniach zbadali moj brzuch na USG, aby sprawdzic, czy nic w srodku nie zostalo, lekarze zawazyli, ze jeszcze jest tam krew i poinformowali mnie, ze jezeli do tygodnia czasu ta krew jeszcze tam bedzie, to bede musiala miec zabieg czyszczenia macicy i po zabiegu lezec pare dni w szpitalu ( dali mi leki, aby pozbyc sie latwiej tej krwi). Dwa dni temu jeszcze dostalam naglego krwawienia, byla to duza ilosc czerwonej krwi z jakimis skprzepami, trwalo to okolo 15 minut, pozniej ustalo. Bardzo sie boje tego zabiegu, tym bardziej, iz mieszkam za granica i z tego co wiem, to tu taki zabieg robi sie bez znieczulenia. Slyszalam, ze to strasznie boli, ze bardziej niz porod. Prosze, jezeli, ktos mial taki zabieg, i moglby mi powiedziec, jak to wyglada i czy bolesny, bylabym wdzieczna

Gość gość
jesli masz taka mozliwosc to przyjedz na ten czas do polski, jesli nie to moze udaj sie do prywatnej kliniki albo dowiedz sie kiedy mozesz miec znieczulenie, taki zabieg jest niewykonalny bez znieczulenia, przeciez to żywa skrobanka, czy ktos poinformował cie o skutkach po takim zabiegu? mozesz miec nieregularne miesiaczki a w najgorszym wypadku problemy z zajsciem w ciaze. trzymaj sie

Gość gość
Gdzie Ty mieszkasz że czyszczenie macicy robią bez znieczulenia? W Tanzanii? :-D

Gość Sabrinka10
Wolalabym uniknac tego zabiegu, ale wiem, ze krew, ktora znajduje sie w brzuc*****est niebezpieczna, bo mozna dostac infekcji lub zakazenia. Sama niewiem, co robic, Nie dosc, ze stracilam ciaze, to jeszcze to. Strasznie sie boje. Stracilam juz dwie ciaze, jedna w 22tc, a druga w 23 tc i nie chcialabym miec problemow z kolejna.

Gość gość
zabieg czyszczenia macicy odbywa się zawsze w znieczuleniu nic nie boli, krwawienia ustają miałam robiony w Polsce, a małym szpitaliku

Gość Sabrinka10
Moj pierwszy porod przedwczesny mialam z powodu niewydolnosci szyjki, drugi tak samo. A pamietam, ze przy pierwszym porodzie lekarz uparl sie na lyzeczkowanie, bo stwierdzil, ze jezeli porod przedwczesny, to powinno sie troche wylyzeczkowac. Pamietam, ze wtedy podali mi tylko jakis zastrzyk do srodka, ktory mial znieczulac, ale nie jestem pewna, czy on mial mi znieczulac, nacinaie przy porodzie i pozniej szycie, czy jeszcze pozniej to lyzeczkowanie. Bo ten zastrzyk dali mi przed nacicaniem mnie przy porodze. Ale wtedy jak mnie lyzeczkowali, czulam tylko nieprzyjemne grzebanie w srodku, ale nie bolalo, tylko ja wtedy mialam tzw troszeczke lyzeczkowane. A nie wiem jak to bedzie tym razem. Strasznie sie boje

Gość gość
przestań się bać nikt na żywca nie będzie Ci robił łyżeczkowania macicy, to nie średniowiecze

Gość Sabrinka10
A mam pytanie, jakie znieczulenie powinno przy tym byc? Bo nie wiem, jak to tu wyglada za granica.

Gość Sabrinka10
Znalazlam w internecie, ze przy lyzeczkowaniu, mozna dostac tu narkoze, ale pisze cos, ze tylko czesc zastrzyku z narkoza, ze przy tym zabiegu jest sie przytomnym, ale nie wiem, czy w tym przypadku zabieg jest bolesny, czy nie. :(

Gość gość
przed chwilą pisałaś, że robią bez znieczulenia i boli teraz, że nie wiesz czy ten zabieg jest bolesny czy nie - może oprócz ginekologa powinnaś odwiedzać również psychiatrę?

Gość Sabrinka10
Rodzilam w niby bardzo dobrym szpitalu w duzym miescie 200 km od miejsca,ktorego mieszkam i pytalam sie lekarzy o znieczulenie przy lyzeczkowaniu, oni powiedzieli, ze wykonuja tez zabieg bez znieczulenia i chcieli zrobic mi go tam, ale pozwolili mi zadecydowac, czy jechac do domu i poczekac jeszcze dwa tygodnie, az sama krew wyleci, czy chce miec tez zabieg juz z glowy, zdecydowalam,ze chce jechac do domu i poczekac, ale jezeli nie wyleci mam sie zglosic na ten zabieg do szpitala w miescie, ktorym mieszkam. A skoro w tym duzym lepszym szpitalu nie ma znieczulenia, to myslalam, ze tym bardziej nie bedzie w mniejszym szpitalu w mniejszym miescie. Ale nie dawalo mi to spokoju z tym znieczuleniem i szukalam w internecie, czy znajde gdzies szpital, gdzie moge byc lyzeczkowana ze znieczuleniem. Bo nie mieszkam w Pl i nie wiem jak to tu wyglada

Gość Sabrinka10
Wlasnie na internecie znalazlam informacji, ze w niektorych szpitalach tutaj podaja narkoze przy lyzeczkowaniu, wiec pewnie udam sie do szpitala, w ktorym jest taka mozliwosc. Ale tak jak wczesniej pisalam, ze myslalam, ze skoro w takim dobrym szpitalu nie ma znieczulenia, to watpilam, ze w ogole tu jest mieszkam w azji, wiec tu wszystko jest inaczej.

Gość gość
ostatnio miałam ten zabieg- trwa od10 do 15 min. w znieczuleniu dożylnym(nic nie czujesz) w tym samym dniu wyszłam do domu, oczywiście po kilku godzinnej drzemce. po zabiegu nic nie boli, do kilku dni możesz krwawić