Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak udekorować tą sale? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość

Cześć, czy ktoś byłby w stanie mi doradzić jak mogę udekorować tą salę na wesele. Nie chcę wynajmować dekoratorki bo to dodatkowe koszty. Zdjęcie: http://pl.tinypic.com/r/98stiw/8

Gość gość
A masz wybrany kolor przewodni? Na pewno bym nie wybrałą balonow a zamiast ich kupila fajne kule z kwiatow i powiesila. Krzesla chcesz tak jak teraz?ja bym zdecydowala się w litere U. Co do krzeseł to bym ozdobila wstązka w kolorze przewodnim i dodala po kwiatku.

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=kule+z+kwiat%C3%B3w&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-7tcU9CiN8KUtAaTlYCwBA&ved=0CCkQsAQ&biw=1242&bih=621#q=kule+z+kwiat%C3%B3w+na+sali+weselnej&tbm=isch

Gość gość
Kolorem przewodnim ma być niebieski. Fajny pomysł z tymi kulami. Czekam również na inne propozycje. :)

Gość gość
Ktoś jeszcze robi wesela w takich salach ? Matko to wygląda jak szkoła albo szkolna stołówka. Wybierz ładniejszą sale to i dekoracji nie będziesz musiała specjalnej robić tylko żywe kwiaty w odpowiednie miejsce wstawisz. Jakbym mnie ktoś zaprosił na wesele do takiej sali to chyba w drzwiach stanęłabym i nie wiedziała czy to żart czy jednak nie i połowe kasy wyjęła z koperty za sam wygląd

Gość gość
stoly w litere L bo raczej w U to nie bedzie miejsca do tanca,,pokrowce na krzesla z zolta kokarda,dodalabym kolor zolty i troche zieleni,wazony na stolach cienkie i wysokie

Gość gość
Ale nie lepiej wynająć kogoś? Kupisz te wszystkie ozdoby i co z nimi potem zrobisz? :-o

Gość gość
Niebieski bardzo ładnie z fioletem wygląda,ale takim glebokim fioletem a nie pastelowym. Do gość z 10.33 a może nie każdego stać na balowa sale bo widze ze ksiezniczka zabrala glos...autorka nie pyta się czy komus widzi się ta sala tylko jak można udekorować,wiec swoja krytykę wsadz w buty.Ja bym tobie wreczyla wszystkie puste koperty:):):) Co do ozdob to można kupic takie by na inne okazje wykorzystać.

Gość gość
to ja z godz 10:33 Swoje wesele już miałam a weszłam tu ponieważ temat pojawił się na głównej stronie. Jak widać zapraszają mnie ludzie na wesela choć się nie proszę o to przez cały rok chodzę z mężem na różne imprezy tam gdzie chcemy i tam gdzie nam się podoba. Sami też mieliśmy wesele w takim miejscu by goście nie czuli się ani jak w szkole ani jak na wiejskiej potańcówce tylko w sali która coś sobą reprezentuje bo według mnie to brak szacunku zaprosić gości byle gdzie, podać jedzenie byle jak czyli przez niewykwalifikowanych kelnerów i postawić nieoryginalna napoje. Dużo by wymieniać. Ktoś robi wesele w żenującym miejscu a potem płacze że w kopercie dostał 200 zł od pary

Gość gość
No widzisz a ja tak czytam i wlasnie ciebie odbieram za zenujaca osobe:) Jeszcze nie wiesz jaka będzie obsluga a już krytykujesz.Nawet z najmniej korzystej sali można zrobić cudeńko:) Ja tez jestem po slubie,mielismy sale niczego sobie a po zrobieniu dekoracji wyszlo mega super i w kopertach dostaliśmy znacznie więcej niż 200zł-to tak na boku...widać ze jesteś materialistka i tylko kasa i kasa i kasa....a pomyslalas,ze może w okolicach gdzie mieszka autorka nie ma wypasionych balowych sal?a może sa ale jednak dziewczyna woli bliżej?to jest jej sprawa.Jak ktoś napisał wyżej słusznie ze autorka nie pyta czy komus podoba się ta sala tylko pytanie brzmi jak można wystroić taka sale.

Gość gość
Zatem odpowiem na temat. Można iść do kwiaciarni i poprosić panią by podjechała na salę i przygotowała projekt dekoracji oraz wycenę. U nas na ślubie tak właśnie było. Pani z kwiaciarni zaproponowała gdzie ustawić odpowiednie kompozycje kwiatowe oraz pozostałe dekoracje tak że było bez przepychu ale wykwintnie

Gość gość
U nas przed ślubem / weselem

Gość gość
Dokładnie nie wiem po co sobie utrudniać życie i robić wszystko samemu skoro są od tego profesjonaliści którzy nam doradzą. Jeśli nie spodoba nam się jeden projekt to stworzą kolejny takie co nam przypadnie do gustu

Gość gość
Niektórych nie stać na profesjonalistę. A to nie powód by odmowić sobie chociaż skromnego wesela.

Gość gość
Może masz racje

Gość gość
a moim zdaniem płacenie za ,,profesjonalistów" to dodatkowy niepotrzebny koszt, którego można uniknąć. Gościu 27.04.14 , ja byłam na wielu weselach i wierz mi,że na takich w takich weselach nie raz lepiej się bawiłam niż na niejednym w eleganckim miejscu. Ale z takim gościem jak Ty to każde wesele klapą będzie, jak przyjdą takie paniusie co wyżej srają jak d**ę mają.

Gość gość
Skoro płacenie za profesjonalistów to strata pieniędzy wg niektórych to właściwie po co mamy salony sukien ślubnych i krawcowe skoro można sobie suknie i garnitury uszyć samemu, po co komu sklepy obuwnicze i producenci skoro sami możemy sobie zrobić buty, po co rolnicy i sklepy skoro sami możemy sobie w ogródku nasadzić marchewek, w sadzie jabłek, kupić krówkę, kozę, świnkę i dać radę samemu

Gość gość
po co strażacy skoro sami możemy ugasić pożar, po co policjanci skoro sami możemy dbać o bezpieczeństwo na drogach, po co lekarze skoro sami możemy się wyleczyć i uniknąć zbędnych kosztów płacąc za wizyty prywatne. A może na koniec, po co komu wesele skoro nie robiąc go można uniknąć niepotrzebnych kosztów

Gość gość
Gościu 28.04.14 Nie zapędzaj się tak z "chamskimi" tekstami typu "jak przyjdą takie paniusie co wyżej srają jak d**ę mają. " To że ktoś lubi imprezy na poziomie nie oznacza że się wywyższa czy popisuje. Jest to naturalne środowisko jak dla ryby woda.

Gość gość
A to jest sala weselna ?

Gość gość
2014-04-28 13:34:42 gość Imprezy na poziomie. Ten tekst mnie rozwalił.

Gość gość
np białe pokrowce z niebieskimi szarfami, na stołach bukieciki z bialoniebieskich kwiatow - niskie ( ew b wysokie, zeby nie zaslanialy gosci), dobrze z niebieskim gra tez zótly. Na "głownym stole " wiekszy bukiet i wystarczy. Bardzo ładna sala, prostota, minimalizm, latwe zestawienie kolorystyczne, przynajmniej bez kiczu. Nie wieszaj nic pod sufitem, nie warto, jak juz, to biale jednolite balony , kule z wiatow ( jednolite tez) musiałyby byc duze, wiec drogie Mozesz natomiast ustawic na podłodze wysokie wazony z bialoniebieskimi kwiatami Mozesz jeszcze dolozyc jednolite ciemnoniebieskie/zielone serwetki na stól. Kolory do wykorzystania - niebieski - ale koniecznie ten odcien, co na oknach, zieleń, biel. Ew zólto-pomaanczowy dodatek, ale to juz troszkę ryzykowne, trzba ladnie dobrać. .

Gość gość
28.04.14 ale autorka prosi o rady ,a nie o krytykę tego czy komuś się podoba taka sala. Nie każdego stać na wynajęcie pałacu - a mi osobiście pałace się nie podobają - co kto lubi dlatego nie wiem po co tu taki najazd na autorkę. 2014-04-28 12:33:10 to jest akurat bez porównania, bo to co się wyda na dekorację u profesjonalistów można zainwestować w co innego, ja np nie widze problemu w zamówieniu kwiatów i poukładaniu dekoracji. a autorka sama napisała,że nie chce wynajmować dekoratorki.

Gość gość
Hej :) Ja myślę, że jak nie masz o tym zielonego pojęcia to lepiej polecać na kimś kto jednak się zna. Dlatego polecam zatrudnić profesjonalnego dekoratora, co żeby uniknąć przykrych niespodzianek i odpadających dekoracji na weselu i w kościele (byłam na takim ostatnio i mówie wam -DRAMAT). Serio zajrzyj tutaj ---> http://www.oprawa.gdziewesele.pl/Dekoracje/ można naprawdę znaleźć coś fajnego w przystępnej cenie! :D