Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczka u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie czy lecicie z goraczką od razu do lekarza.syn rano wstal marudny,stan pidgoraczkowy mial.do tego brzuszek widze ze dokucza.zrobil. juz 2 luzne kupy.godzinke temu zasnal.teraz zmierzylam i ma 38,5.śpi.szwagierka ma dziecko w pidobnym wieku i mi sue madrzy zeby na pogotowie jechac.zadzwonila juz do swojej matki czyli mojej tesciowej i ta mi wydzwania i gafazebyjechac.z pogotowiem to wiem,ze przesada . Nie wiem tylko czyjeslu temp.utrzyma sie do jutra to czy isc do lakarza jak innychobjawow nie ma.moze to 3 dniowka albo zeby. Nie lstam z byle czym w przecuwuenstwie do szwagierki na przyklad.ale teraz to juz niewiem jak tak wszyscy naskakuja na mnie

Gość gość
Ja na twoim miejscu chyba bym jutro poszła ale do szpitala dziś to nie

Gość gość
ALe po co na pogotowie ? Bez przesady to tylko goraczka . Podawalaj na zmiane paracetamol i ibufen i jak nie przejdzie to jutro do lekarza.

Gość gość
Zależy jaka temperatura i jak się dziecko zachowuje.38.5 to nie tragedia, ale jeśli rośnie powyżej 39 i trudno ją zbić to wtedy osobiście chodzę do lekarza.

Szpital czy też pogotowie na chwilę obecną za wcześnie - takie jest moje zdanie,Ty zrobisz jak uznasz za słuszne :) Jeśli gorączka będzie się utrzymywać i nie będzie zlatywać bo np.ibufenie itd a do tego dojdą inne objawy to wtedy jak najbardziej lekarz. A teraz póki co podawaj leki,obserwuj dziecko i dawaj dużo płynów by maluch się nie odwodnił.