Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatinka86

nie moge zdecydować sie na rodzaj porodu POMOCY

Polecane posty

Gość gość
Leniwe? I to ma byc argument do sn?

Gość gość
A co przepraszam ma je czekać po cc!? Nie rozumiem? Zdecydowałam sie na po raz drugi na poród sn i bardzo żałuje- niepotrzebnie sie meczylam 11 godzin dzisiaj mam problem z nietrzymaniem moczu .Wzgledy estetyczne tez przemawiają za cc.

Gość gość
po aferach np. w szpitalu we Włocławku, teksty, że cc to kretynizm mnie nie ruszają

Gość gość
Tak chwalicie to cc a kolegi syn dostał 1 punkt na 10 po cc. Jak go wyjęli to zachłysnął sie powietrzem .

Gość gość
ja miałam cc - chciałam urodzić normalnie, ale w trakcie porodu okazało się, że dziecko jest tak okręcone pępowiną że nie urodzi się normalnie! dzisiaj cieszę się, że miałam cc, bo dziecko urodziło się zdrowe, ja doszłam do siebie w kilka dni, no i jestem dalej ciasna tak jak przed porodem, a moje koleżanki po sn płaczą, że seks już nie ten sam i mężowie niezadowoleni

Gość gość
i żeby nie zostać uznana za leniwą będę męczyła się 20h rodząc sn? Aż tak nie zależy mi na opinii osób, których w życiu nie spotkam

Gość gość
Byc moze po porodzie sn wcale by nie przeżył.

Gość gość
ja rodziłam 20 godzin, po 20 godzinach zrobili cc Jakbym dzisiaj miała wybierać poród, to bez żadnego zastanowienia się wybrałabym cc

Gość Margareeeettkaaaaa
wrocław to ma być argument? ryzyko okołoporodowe jest zawsze. Śmiertelność także i w każdym kraju zdarza się że dziecko albo kobieta po prostu umiera. Zwłaszcza gdy ciąża blizniacza. Nie uważam że ktokolwiek zawinił- tragedia straszna, ale płody obumierają nieraz...

Gość gość
Przykład z mojego otoczenia.Zona kolegi jest lekarzem pediatra i obie córki rodziła przez cc.Wskazan medycznych do porodu poprzez cc nie miała żadnych.

Gość Margareeeettkaaaaa
a ja mogę z mojego otoczenia dać 100 przykładów porodów naturalnych przez lekarki czy żony lekarzy

Gość gość
kobieto co ty za glupoty gadasz ze o niedotlemieniu nie decyduje porod .. moje dziecko umarlo .. czemu ? bo za pozno chcieli robić cc ... przezylam porod sn i dziękuj***ardzo nigdy tego błędu nie popełnie .. kochana zaczniesz rodzić naturalnie to bedziesz wrzeszczeć i błagać o cc więc po co wogole decydować się na katorgi ?

Gość gość
Tylko cc.

Gość karolina dupe wypina
Moze ja sie wypowiem bo mam porownanie.Pierwsza ciaza przenoszona dwa tygodnie porod wywolywany rozwarcie 3 cm zakonczony proznociagiem. Pochwa kilkutygodniowy dyskomfort i bol. O sexie nie wspome ja jestem tam zbyt ciasno zszyta i na poczatku boli mnie .Drugi porod cc na zyczenie 3 dni bolu zero jakichkolwiek problemow i najlepsze ze znasz date i godzine a nie po kazdym ukluciu stawiasz rodzine na nogi ze to moze sie juz zaczelo polecam tylko cc

Gość gość
a kto napisał o tym niedotlenieniu bo nie mogę tego znaleźć ? Moje dziecko po porodzie 20 godzinnym miało chwilowe niedotlenienie mózgu, po usg przez ciemiączkowym wyszło że ma małego torbiela w podpajęczynówce. Dzisiaj torbiel znikł, dziecko jest zdrowe... ale aż strach pomyśleć co by było gdyby nie zrobili cc wcześniej.... ;/

Gość gość
nie piszcie co z pewnością będzie robić autorka na porodówce i jak przeżywać poród, bo nie jesteście w jej skórze. Ze swojego doświadczenia napiszę ci tylko, że dwa porody sn wspominam jako jedne z bardziej magicznych momentów mojego życia. Ale przygotowałam się odpowiednio, wybrałam szpital, w którym czułam się bezpiecznie, nastawiłam na ból, ale nie na jakąś rzeź (o której część z was pisze). Po prostu skupiłam się na sobie i na tym, co się działo... No i miałam super położną, też nie z przypadku. Oba porody szybko i sprawnie (pierwszy 4 godziny, drugi 2). Myślę, że wpływ na to miała również aktywność fizyczna w ciągu całej ciązy i przed nią. Więc nie piszcie, że nie ma to wpływu. Twoja sprawa autorko co wybierzesz. Pamiętaj, że częścią sukcesu zawsze jest twoje nastawienie (to nie rzeź z nie wiadomo jakimi konsekwencjami) i odpowiednie przygotowanie, tak byś w tym wyjątkowym dniu (czy to cc czy sn będzie) czuła się ważna i wyjątkowa. Można....

Gość gość
Mam za soba porod Nat zakonczony w fazie partej cesarskim cieciem, i planowana cesarke, moje dziewczynki urodzily sie ponad 4 kg, pprod jest do przezycia pod warunkiem ze ze znieczuleniem, ja wspominam milo, najpierw gaz, pozniej zastrzyk pethadine, a na koniec epidural, w sumie porod byl od 11 30 a o 22 20 po 2 gdz parcia , cesarka, tylko dlatego ze cisnienie Nam bardzo uroslo i nozka malej utknela pod moim zebrem, zeby nie to , to wszystko wspominam dobrze, natomiast cesarke planowana, tydzien temu, odbieram bardziej stresujaco, swiadomosc tych igiel, monitory, zimno, przy tamtej cesarce bylam oszolomiona lekami i wszystko poszlo szybko, a tym razem jw... Co do dochodEnia do siebie , to po tamtej stracilam duzo krwi i po nie dalam rady chodzic, nie z boli, bo Nic nie bolalo a ze zmeczenia, ledwo ciagnelam nogami, teraz cesarka o 23 a o 14 bralam juz prysznic, bylo mi slabo, owszem, ale pod koniec dnia juz calkiem znosnie, kiedy corka akonczyla tydzien to bylysmy na pierwszym 5 min spacerku, dzis ma 10 dni i juz jest normalnie, bola mnie jedynie plect, ale to chyba od siedzenia...jezeli dziecko jest ponizej 4 kg to bym na pewno probowala naturalnie

Gość gość
no i jestem dalej ciasna tak jak przed porodem, a moje koleżanki po sn płaczą, że seks już nie ten sam i mężowie niezadowoleni - przepraszam bardzo, ale cc kiedy masz już jakies rozwarcie nie uchroni cię przez rozklapiochą. Miałaś i masz silne mięśnie pochwy, to wszystko. Koleżanki miały słabe mięśnie to efekt tez mają. A mężów to mają kretynów. Osobiście mnie denerwuje ten argument. Ćwicz kobito jedna z drugą te mięśnie, a potem przy szyciu poproś o ładną pracę krawiecką, to problemu możesz uniknąć. Ja rodziłam bardzo długo, bo 30 godzin dziecko 4 i pół kg, dwa lata później drugie takie samo. Miałam oberwany mięsień, a jakoś pogorszenia jakości seksu nie odczułam, mąż też nie. Ten mięsień mam w tej chwili wycięty, obniżenie macicy zostało, ale jak ćwiczę i nie mam za dużo tkanki tłuszczowej na brzuchu to popuszczania moczu też nie mam. Szacun dla autorki, że idzie do prywatnej kliniki robić cc, a nie zabiera cc komuś, kto będzie go bardziej potrzebował.

Gość gość
gościu wyżej- każdy poród przeżywa inaczej... to że Ty przeżylaś dobrze to się ciesz... moja mama mnie urodziła w 1 godzinę, dwa lata później mojego brata w 30 minut i faktycznie wspomina poród bardzo dobrze. Być może dlatego, że nie przeżyła 20 godzin męczarni i 5 rodzin regularnych skurczów co 1 minutę... nie masz pojęcia chyba co mówisz, bo w moim przypadku poród to istna rzeź... błagałam i krzyczałam żeby mi ktoś pomógł...i mimo tego, że bóle były ogromne to postępu porodu brak... w ogóle nie zeszła główka do kanału, szyjka się nawet nie zeszła na dno, rozwarcie na 1 cm.... wiesz co to jest mieć skurcze co 1 minutę przy czymś takim? miałam podawaną oksytocynę wcześniej, więc ból jeszcze gorszy... wszystko skończyło się cc... tylko to uratowało mojego maluszka... do siebie dochodziłam cały miesiąc... NIGDY WIĘCEJ PORODU!

Gość Margareeeettkaaaaa
osobiście uważam że potrzeby męża mają dużo mniejsze znaczenie niż zdrowie dziecka czy matki. Za bardzo się rozczulacie nad swoimi facetami, zdecydowanie, a seks to nie wszystko. Jeśli jest wszystkim, znaczy ze was nie szanują

Gość gość
Poród to ruletka.Moja matkaurodzila troje dzieci wszystkie sn i z waga ponad 4 kg każde.Prowadziła raczej bierny tryb życia w każdej ciąży tyla dość sporo a mimo to każdy jej poród to była bułka z masłem.Ja urodziłam dwoje dzieci każde sn i w bólach i mękach.Jestem typem sportowca 14 lat uprawiałam gimnastykę artystyczna w każdej ciąży przytyłam średnio 10 kg oba porody wspominam jako traumę.

Gość gość
Diewczyno czy ty nie masz powaznych problemow tylko jak urodzic tak a moze tak a moze jeszcze inaczej.ja mikam cesarke i jesli bedzie koleje to tez cc

Gość gość
"gość no i jestem dalej ciasna tak jak przed porodem, a moje koleżanki po sn płaczą, że seks już nie ten sam i mężowie niezadowoleni" No tak jak facet ma małego peniska to zawsze znajdzie powód do narzekania hehe

Gość gość
"gościu wyżej- każdy poród przeżywa inaczej" i chyba tego się trzymajmy... Opisałam własne doświadczenia i nie przekonywałam, że każdy takie ma, prawda? Ale to, że ja tak miałam, a nie inaczej pokazuje, że nie każdy porod sn jest traumą. Tylko tyle chciałam przekazać. Nie pałam nienawiścią do kobiet "cesarkowych", ich sprawa, proste. Znam osoby, które miały komplikacje po cesarce ( i to poważne, po długim czasie) i takie, które źle przeżyły poród sn. Na szczęście większość kobiet, niezależnie od rodzaju porodu ma się dobrze. Czego autorce życzę. I rozwagi w wyborze porodu. Niech zdecyduje zgodnie z tym, jakie ma wyobrażenie porodu i jak chciałaby go przeżyć, a nie na zasadzie, że ktoś na forum jej opisał dantejskie sceny z porodowek. Na szczęście normalności na nich więcej;)

Gość gość
"osobiście uważam że potrzeby męża mają dużo mniejsze znaczenie niż zdrowie dziecka czy matki. Za bardzo się rozczulacie nad swoimi facetami, zdecydowanie, a seks to nie wszystko. Jeśli jest wszystkim, znaczy ze was nie szanują" *** to że jestem w ciąży ma znaczyć, że już nigdy mam nie zaznać przyjemności? nie jestem kolejną matką-Polką która robi wszystko z myślą o dziecku. Jestem też JA, a nie inkubator. JA myślę i czuję.

Gość Margareeeettkaaaaa
pokolenie egoistów... jeśli dla ciebie seks jest ważniejszy niż zdrowie dziecka to nie mamy o czym gadać

Gość gość
zdrowe dziecko ma większą szansę urodzić się przez cc przecież.

Gość Margareeeettkaaaaa
niestety nie i każde badanie to pokazuje. Przeciśnięcie się przez kanał rodny to dużo lepszy start w życiu niż wyjęcie i terapia szokowa. Chroni przez alergiami, mokrym płucem, dysplazją oskrzelowo-płucną i wieloma innymi.

Gość gość
sn lepszy start w życie? :D a myślałam, że lepszy start, to nauka :D

Gość gość
"to że jestem w ciąży ma znaczyć, że już nigdy mam nie zaznać przyjemności? nie jestem kolejną matką-Polką która robi wszystko z myślą o dziecku. Jestem też JA, a nie inkubator. JA myślę i czuję." Ojej i co ty zrobisz jak bedziesz miała rozstępy i twoj maz nie bedzie umiał tego zaakceptować?, albo brzydka bliznę po cc (jak np JA ) ?