Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdziwionaPolka

Wyjasnijcie mi to prosze

Polecane posty

Gość gość
Pisze to zazdrosnik, ktory nie ma opcji wyjazdu za granice. Teraz wyjechac wcale nie jest tak prosto.. Owszem, wyjedziesz ale gdzie? Na truskawki? Pracowac przez posrednika? Wcale nie jest latwo teraz, gdzie jest tylu ludzi znalezc fajna prace za normalne pieniadze a nie 5-6e :/

Gość zagraniczniak z Norge
nie jest latwo to prawda ja tez zaczynalam od pola ciezka praca

Gość gość
No w polu tez bylam, miesiac, ale to byl horror ;P Stasznie stresujaca praca. Teraz bym nigdy w pole nie poszla.

Gość gość
Język świadczy o człowieku, jak ktoś klnie i robi sobie ze swojego języka ście/r/wo to widocznie nim jest!

Gość zagraniczniak z Norge
spadam ku.... stad juz Mnie to wkurzylo ja jalubie jak wszyscy swietych z siebie robia

Gość gość
Norge a Ty Nam tylko wstyd robisz!!!! Cała Polska nienawidzi takich jak Ty i wstydzi sie za nich!!! taką opinie Nam za granicą wyrabiasz?!! Po prostu przestań przeklinać !!!

Gość gość
A ja nie lubie jak polaczki cwaniacza, wiec dobrze że sie ulatniasz ;)

Gość gość
Inne nacje tez przeklinaja ale nie tak jak Polacy. W Niemczech tez ludzie zaklna gdy im cos nie pojdzie po mysli. Powiedza sobie scheisse i tyle :) Rzecz jest w tym, ze Polacy klna tak, ze co drugie slowo jest jakis bluzg :O Poszedlem k/u/r/w/a wczoraj do p/i/e/r/d/o/l/o/n/e/g/o sklepu...- to typowy zwrot Polaka za granica, ktorego sie na ulicy uslyszy :O Zachodze nieraz w glowe gdzie Ci ludzie sie wychowali?! Ich matki tez sie tak wyrazaly czy co?

Gość gość
wiekszosc ludzi tak mowi, gdy czuje sie swobodna. w PL sie z tym ukrywaja, ale za granica mysla, ze nikt nie rozumie i mowia tak, jak im pasuje Ja też przeklinam, chociaz wolalabym tego nie robic. Jednak wulgaryzmy maja wieksza sile ekspresji i lepiej wyrazaja uczucia niz tsiace wyszukanych slow i zwrotow. Trudno bardzo jest sie oduczyc przeklinac. Ja probuje, ale nie wychodzi.

Gość gość
W Pl sie ukrywają? Od kiedy? Kilka lat temu, jeszcze na studiach, profesor na wykładzie zwrócił uwage na to, że nie da sie przejść obok studentów, zeby nie usłyszeć q.. ja pier.. ten h... Słyszę to na ulicy za każdym razem, jak jestem w Polsce a tu gdzie mieszkam, młode dziewuchy też mają "bogaty" słowniczek.