Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgaXYZ

Uraz głowy

Polecane posty

Gość AgaXYZ

Witam. Niedawno miałam wypadek w pracy, mianowicie straciłam przytomność. Świadkowie mówią że dość mocno uderzyłam wówczas głową o betonową posadzkę. Gdy się ocknelam strasznie kręciło mi się w głowie, przestało dopiero jak zwymiotowałam. Na moją prośbę zadzwoniono po karetkę, gdyż zaczynałam odczuwać pulsujący ból głowy. W kartce ratownik sprawdził mi źrenice (podobno prawa reagowała wolniej niż lewa, i to właśnie z prawej strony odczuwałam silny ból głowy). W szpitalu zrobili mi "bardzo podstawowe badania" (pobrali krew, popatrzyli w oczy i uszy i zrobili mi badanie ekg) a do tego prześwietlenie klatki piersiowej (nie wiem po co). Wcisneli paracetamol i wysłali do domu z informacją że wszystko jest ok. Od tamtego czasu boli mnie głowa oraz szyja, miewam też czasami nudności. Bardzo mnie to niepokoi. Dzisiaj wybieram sie do lekarza, lecz niestety mieszkam w anglii wiec nie liczę na cud. Proszę, poradźcie co powinnam zrobić.

Gość gość
wracaj dziewico do Polski, tu są fajni faceci

Gość gość
powinnaś udać się do neurologa nudności po urazie głowy to może być objaw wstrząśnienia mózgu powinni ci zrobić rezonans albo tomograf dziwne że nie badał cię neurolog

Gość gość
na twoim miejscu szukałabym z podpalonym ogonem tomografu,może masz krwiaka,neurolog koniecznie,to że boli to pikuś w porównani z konsekwencjami jakie mogą wystąpić jeśli zrobił się krwiak.

Gość Aga XYZ
A wiecie może czy gdybym nie daj Boże miała tego krwiaka, to czy mogę podróżować samolotem?

Gość gość
nie znam się,wiem jedno krwiak może pęknąć pod wpływem ciśnienia,gdy mój brat miał krwiaka(jak ty po upadku na posadzkę,też w pracy)brał leki na obniżenie ciśnienia,coś by krwiak się wchłonął bo jeśli nie to czekała go operacja i brał przez 2 miesiące zastrzyki przeciwzakrzepowe. Tyle wiem.

Gość gość
nie bierz żadnych apapów ani leków z aspiryną bo one rozrzedzają krew uważaj też na imbir on też rozrzedza krew

Gość _Apap_
Paracetamol nie wpływa na krzepliwość krwi, a więc jej nie rozrzedza. Działanie to jest typowe dla kwasu acetylosalicylowego.