Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozaliax3

Wyjazd do Anglii Praca

Polecane posty

Gość Rozaliax3

Witajcie. Mam 20 lat, kompletnie nie wiem co zrobić ze swoim życiem. Chciałabym wyjechać gdzieś za granicę do pracy, obojętnie jakiej. Tutaj nie mam pracy, a chciałabym być już niezależna. Myślałam o Anglii bo tam chyba najłatwiej. Problem w tym, ze nie mam tam nikogo. Jak zacząć? Myślicie, ze dałabym rade? A może ktoś też wyjeżdża lub planuje taki wyjazd na jakiś czas?

Gość Rozaliax3
up

Gość gość
to ze nie masz nikogo to ok bo mozesz dostac zapomoge po 3 miesiacach, jesli chodzi o prace to wedlug mnie ciezko, nie ma wielu ofert a praca w np. w sklepie wydaje sie malo osiagalna... wszystko wydaje sie ze teraz robi sie przez polecenia przez pracownikow, czyli zaklepane, ciezko sie dostac nawet na interview, trzymaj sie z daleka od polakow bo wiekszosc to chalastra, miej pewnosc ze nie popadniesz w depreche, bo nie majac nikogo I zycie tylko szukaniem pracy nie jest latwe jesli nie masz silnej psychiki

Gość gość
ogólnie dobrze ze jest wyjechac, jak chcesz zaciazyc, lub masz jakiesz szczegolne zdolnosci, specjalizacje, czy pasje na czasie, tak wyjechac, jak sie nie wie co zrobic ze swoim zyciem to latwo popasc w depreche ja tak mialam 2 razy, raz w wakacje udalo mi sie znalezc prace super platna ale szybko sie skonczyla to bylo kika lat temu, zalamka, teraz niedawno wyjechalam ale nie moge znalezc pracy, benefitow tez bym nie dostala bo mieszkam u dalekiej ciotki, która benefit juz bierze, deprecha bo nawet pracy w glupim lidlu nie moge dostac a w mojej okolicy sa az 3

Gość gość
napisz cos autorko

Gość Rozaliax3
Kurde, bo ja sama nie wiem co robić. Tutaj jest ciężko też z pracą, rzuciłam teraz szkołe bo mi kierunek nie odpowiadał, chciałam wyjechać, chociaż na zaoczne studia chociaż, ale z tego co tu czytam to cięzko z tym. W ogóle nie wiedziałabym jak zacząc, jak mieszkanie znaleźć itp. Przecież nie pojade i nie bede spała na ulicy dopóki nie znajde czegoś do wynajęcia....