Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość głupich pytań!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam dość głupich pytań dwa miesiące temu wyszłam za mąż i teraz prawie codziennie ktoś wyjeżdża z zapytaniem kiedy będziemy mieć dzidziusia. I nie chodzi o to że my nie chcemy bo bardzo chcemy maluszka tylko czy ja mam napisać sobie jakąś tabliczkę informacyjną, że już trzy miesiące przed ślubem zaczęliśmy się starać a ja nadal w ciąży nie jestem. Takie pytania są okropne, albo takie doradzanie "a nie ma na co czekać tylko że młodym to wiadomo nie śpieszy się do pieluch", " nie zwlekajcie z maluszkiem bo później może być różnie" " zobaczcie jak to fajnie mieć dziecko". Jak słyszę takie teksty to mam ochotę walnąć tych wszystkich co mówią i doradzają. Później tylko łapie doła bo niestety w ciąże najwidoczniej nie łatwo zajść... :(

Gość gość
popieram

Gość ona8263676
mnie to ominęło, bo wyszłam za mąż, jak córka miała 6 lat :) ale wkurzałoby mnie niezmiernie

Gość gość
Zastanawiam się czy ludzie którzy zadają takie pytania to w ogóle myślą jaki nietakt mogą popełnić. Bo jak ja mam się czuć jak wszyscy się pytają oczywiście pytają się o dziecko tylko nie myślą że np. ktoś może mieć problemy z zajściem w ciąże...

Gość gość
też mam dość porad typu: róbcie już bobaska, na co czekacie, po 30 będzie gorzej... i te ciągłe pytania: co słychać, staracie się? jesteś w ciąży? planujecie?

Gość gość
Zacznij po prostu ucinać "to nasza sprawa i nie zamierzam tego omawiać z postronnymi osobami". Tak, ludzie nie myślą, za to pałają chęcią pouczania innych.

Gość gość
To odpowiadaj ze na dziecko jeszcze macie czas lub ze "starania trwają". Tez nie rozumiem czemu niektórzy mówią ze zaraz po slubie od razu musi być dziecko. No kurde

Gość gość
Żeby to łatwo było uciąć załóżmy spotykam kogoś raz na miesiąc i za każdym razem to samo pytanie. " Hej co słychać? Jak tam kiedy maluszek?" i weź tu bądź człowieku mądry. Teraz to taka mądra szwagierka się zrobiła sama ma prawie roczne dziecko i wszystkim rady daje jak to wspaniale mieć maluszka i w ogóle to aż powiedziałam do niej że jak tak fajnie to pewnie za chwile drugie bobo będą mieć to jej mina zrzedła i tyle było. Ale nie do każdego dotrze. Co bliżsi znajomi to wiedzą żeby mnie już nie pytać ale tacy co rzadziej widzę to za każdym razem pytają.