Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusiaa2__3

Imię dla córeczki ( ktore lepsze..)

Polecane posty

Gość Mamusiaa2__3

Witam. W lipcu zostanę mamusią. Będzie to moje pierwsze dziecko. Razem z mężem długo myśleliśmy nad imieniem wkońcu wybralismy takie: Marcianna Luiza Klara Janina/ Nina Waleria Miranda Berenika Daniela Sofia Heh no i niewiemy które z tych imion. Tylko proszę nie mówcie glupot że to patologia bo byc może przeprowadzimy się za granicę i takie imiona nam się podobają.

Gość gość
Miranda lub Berenika

Gość gość
ile masz lat? tak z ciekawości pytam ;) z tych wymienionych wybrałabym Nina, Klara, Luiza

Gość Mamusiaa2__3
Mam 26 lat ;)

Gość gość
wszystkie brzydkie. Może oryginalne, ale jak dla mnie to popadanie ze skrajności w skrajność :O biedna dziewczynka

Gość gość
jedynie Nina albo Janina

Gość gość
Okropne ale przynajmniej bedzie jedynym dzieckiem w szkole z takim imieniem

Gość gość
Jakos mi te imiona (oprocz jednego)nie pasuja ani na Polske ani na zagranice(jeszcze powiedz.ktora to zagranica bo w zaleznoesci od jezyka beda inaczej wymawiane imiona).Janina najlepsze i na Polske i na zagranice.Eleganckie,klasyczne,ladne.

Gość gość
Waleria, ale jak zdrobniale wołać na Walerie to nie wiem. To imię wydaje mi się jeszcze najbardziej szlachetne, że tak to ujmę.

Gość gość
Nina albo Klara Ewentualnie Sofia Chociaz np w UK to teraz dosc popularne imie nine znam tu tylko jedna, brytyjka

Gość gość
Luiza lub Miranda może byś jeszcze Sofia i to chyba byłoby najlepsze. Piszesz że może się przeprowadzicie za granicę więc nic pewnego. Może warto dać córce dwa imiona np. Miradna Zofia lub Luiza Anna tak żeby w przypadku pozostania w PL dziecka nie skrzywdzić zagranicznym imieniem :)