Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaama

stale pory snu u niemowlat

Polecane posty

Gość maaaaama

czy wasze dzieci maja stale pory drzemek i chodzenia spac w nocy?

Gość gość
Jak moj byl niemowlakiem to mial. Od kiedy wprowadzilismy stale godziny chodzenia spac to skonczyly sie czeste pobudki i ogolnie lepiej, dluzej spal.

Gość szkotka uk
moja corka miala stale pory drzemek i wieczornego spania - kolacja, kapiel i spanie zawsze o tej samej porze. Dziecko lubi miec rutyne

Gość maaaaama
a o ktorej byla ostatnia drzemka?Moja juz powinna spac a nie spi.Chodzi jak chce i nie wiem jak ja mam jej wprowadzic ta rutyne.Ostatnia drzemke miala o 18 niecala godzine i to przez to nie chce spac.Ale ona jest zmeczona i placze.wiec klade ja i spi.Czy juz tej drzemki tak pozno nie powinno byc?

Gość gość
A ile ma twoje dziecko?

Gość gość
Jak cesz wyeliminowac ostatnia drzemke to musicie przemeczyc sie pare dni. Nawet jak jest marudna to nie kladz spac. Zabawiaj zagaduj, przetrzymaj do 20. Potem sie przyzwyczai do nowego trybu dnia . Ustal godzine chodzenia spac i codziennie postepuj tak samo jedzenie kapiel i spanie.

Gość maaaaama
ma prawie 5 miesiecy.Ostatnia drzemke ma miedzy 13 a 15-15.30.Potem idziemy na godzinke na spacer i wracamy na 17.Jeszcze na spacerze sie zdrzemnie.Ale ona juz o 18 marudzi wiec ja klade.Czyli mam nie klasc przetrzymac a nie bedzie tak ze nie bedzie mogla usnac o 20?Od jutra sprobuje.

Gość maaaaama
a i jeszcze spi o 9.30 do 10.30 lub 11.wsatje kolo 8.czasem i o 7 .

Jako niemowlak miała i nadal pewien rytm jej został. Ma 5 lat a najchętniej się wysypia jak idzie spać ok. 20-tej.

Gość gość
Ja swoją córę w wieku 5 miesięcy kąpałam i kładłam spać zawsze o 18-18:30. Teraz ma prawie 2 latka i z racji tego, że jest dłużej jasno na dworze, chodzi spać o 20- tj, około 19:30 zaczynamy kąpiel, mycie zębów, kolacja i do łóżka. Zawsze, od urodzenia bezwględnie po kąpieli zawsze było wyciszanie i sen, dlatego nie mamy z tym problemu. Proponuję spróbować szykować córkę do snu o tej 18 już jeśli jest zmęczona, wszystko zależy od tego kiedy miała ostatnią drzemkę. Oh piekne to były czasy kiedy Młoda szła spać o 18, cały wieczór miałam tylko dla siebie :P

Gość gość
Od początku miał stały rytm kąpieli i odpoczynku nocnego (nawet jak się budził na karmienie to było cicho, ciemno, jadł i spał dalej), przez pierwsze dwa miesiące coraz bardziej ten nocny sen wydłużał i pod koniec drugiego przesypiał już noce. Z dziennym odpoczynkiem było inaczej, choćby w zależności od tego o której i kiedy był spacer, w wózku prawie nigdy nie spał, w chuście zawsze. Ale jak miał pół roku to i drzemki dzienne się uregulowały po moich staraniach.

Gość maaaaama
ja probowalam kilka razy klasc ja o 19 ale i tak byla pobodka kolo 20.wiec bede musiala ja przetrzymac te kilka dni.Mam nadzieje ze sie przyzwyczai.