Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliv111111

Przebijanie uszu u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość
imie nie ma tu nic do rzeczy. Tak,powinno byc zabronione,jako kaleczenie dziecka.Jak bedzie dorosle,to samo zadecyduje.

Gość gość
Mam 5-miesięczna córkę i nie wyobrażam sobie przekuc jej uszu. Nie ma dla mnie żadnego racjonalnego argumentu,który przekonalby mnie by to uczynić. Owszem, dziecko z kolczykami wygląda słodko,ale to za mało. Chodzi tu tylko o zaspokojenie próżności matki. Jestem zdecydowanie na NIE!!!

Gość gość
*przekluc

Gość gość
Zdecydowanie jestem przeciw :O

Gość gość
czy niektorym matkom wyplukalo mozg? rocznemu dziecku przebijac uszy? niech podrosnie i samo zdecyduje czy chce.

Gość gość
raczej nie wypłucze czegoś czego nie ma...

Gość gość
Łechtaczkę też jej przebij i tatuaż jebnij na pleckach... oczywiście te no ...skrzydła :P

Gość gość
Do tej co nie pamięta, można się domyślać że wielu innych rzeczy które zapewniła ci kochająca mamusia też nie pamiętasz, np. wielu wujków :P

Gość gość
Gościu powyżej, jestem pełna uznania. Naprawdę wyczerpująco i przedstawione sensowne argumenty.

Gość gość
mała nawet nie płakała a zachwycają sie nią nawet mężczyzni, ktõrzy wiadomo nie zwracają uwagi na takie szczegóły xx No, skoro o to ci chodziło.. To gratulacje.

Gość gość
Ja przebilam mojej córce uczy jak miał cos kolo roczku.. I spoko! Miałam dosyc sluchania ' jaki ladny chlopczyk " Kolczyki były maleńkie, zaciskane z dentystycznego metalu. Nic sie nie paprało, młoda nie pchała tam rąk, przebijalismy pistoletem z kolczykiem. Minelo 20 lat z okładem I córka dalej nosi kolczyki, nie ma wielkich dziur jak ktos tu pisal,.. A dziary ma dwie :P I następny kolczyk w jezyku:P Nie licząc nosa.. Najwiekszy ubaw jest z tekstów, pozwól samemu decydowac o własnym ciele, dziecko nie jest twoja własnościa.. jasne 10 latek przyjdzie I zakomunikuje , ze chche sobie zrobic tatuaz na twazy I percing.. Przeciez sam powinien decydowac o swoim ciele, co nie ? nie jest moja wlasnościa :P Dopuki jest niepełnoletni RDZICE decyduja o nim I tak jest w pewnym sensie moja własnością !

Gość gość
"dopuki" to mówi o Tobie wszystko :-o,

Gość gość
pięknie powiedziane, jak im 10latek przyjdzie i powie chce tatuaż-ciekawe czy tez będą wyznawalay zasade-twoje ciało i rob z nim co chcesz hłe hłe hła zakłamane naiwniaczki.

Gość gość
do goscia z 20:10 Swietnie, twój komentarz tez mówi o tobie wszystko:) Ciesze sie ,ze mamy jasna sytuacje:P A tak poza tym masz cos do wniesienia w dyskusji ? Czy tylko tak sobie z nudów pyszczysz ?

Gość gość
Jak dla mnie szczepienie jest dużo gorsze bo to kaleczenie, bół i trucie dziecka a wy szczepicie na potęge i jeszcze chlubicie się tym że przez to takie wspaniałe matki

Gość gość
dokładnie przescigaja się w szczepionkach a jak ktoras nie zaszczepi na te meningo/pneumokoki i inne dziadostwa to ze biedna, patologia i ze o dziecko nie dba....wariatki...ale doszukują się problemu w przebicu uszu, a pewnie polowa z nich to matki chlopakow z którymi nic nie idzie zrobić tylko zalozyc portki na d**e dac koparke i wrzucić do piaskownicy by się bawil caly dzien....zazdrosne dzidy!

My przebiliśmy córce uszy jak miała trzy lata. Dostała od babci na urodziny kolczyki i sama chciała. Była już na tyle duża, że wytłumaczyłam Jej, że może trochę boleć, jak to pani zrobi itd. Podczas przebijania miała ochotę sobie zapłakać, ale w ostateczności zniosła to dzielnie. Póki nie chciała sama to o tym nie pomyślałam nawet.