Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

i jak tu przestać ćwiczyć

Polecane posty

Gość gość

Mam mega problem bo codziennie rano zaczynam dzień od ćwiczeń , skakanki i rowerka stacjonarnego.... Ale podejżrwam że mogę być w ciąży... I co teraz jasię Że nie jestem w ciażyzlak min trafia że nie ćwicze drugi dzień (bo w week zawsze miałam 2dni przerwy a resztę tyg ćwiczyłam średnio ok 1,5h dziennie a teraz co.... Slyszalam że jazda rowerem jest bezpieczna ale dla mnie to za mało ale co mi radzicie? Do daty spodziewanej miesiączki został mi tydzień i lepiej było by się przemeczyć??? Tylko jak jak poranny trening to nałóg w moim przypadku.... Dziśnie wytrzymalam i poskakałam sobie 10 min ale do brzuszkow nawet się nie przymietzam.... Do tego takie słońce i się opalam bo uwielbiam ale z umiarem . gdzieś wyczytalam że opalanie się nie jest zabronione ale z głową.... Juz 4mies jak z mężem się staramy o maleństwo Są dwie opcje będę o siebie dbała opalała się i ćwiczyła a jak okaże się że jestem ??? To bedr miala wyżuty sumienia .....a jak sobie daruje to i okaże sie to bede blada i przytyje na darmo to też będę miała wyżuty sumienia.... Nie wiem co robić bo tak źle i tak niedobrze.... Hmmm a może po prostu zrezygnuje z ćwiczeń a z opalania nie ale z tym że brzuch będę miała zasłonięty i będę starała się go nie nagrzewać i zamiast ćwiczeń pojeździe więcej rowerem

Gość ten wątek tu
a nie prościej zrobić test ciążowy albo iść do lekarza, by potwierdzić ciążę? a potem się zastanawiać i szukać info, czy można cwiczyc/jak cwiczyc w ciązy.. :O

Gość gość
Ale jest na to jeszcze za szybko żebym mogła potwierdzić bo jak bym mogła to bym to zrobiła

Gość Meai
I co z tego ze jestes w ciazy? Przeciez to nie 9 miesiac. Mozesz sobie nawet isc na trening karate i zaliczyc kopa w brzuch... Jak brzuch zacznie rosnac albo jak ciaza bedzie zagrozona to zrezygnuj z cwiczen, i to po 3 cim mcu

Skoro jest za wcześnie na test, do następnej miesiączki został tydzień to na jakiej podstawie wyciągasz wniosek że możesz być w ciąży? Wszystko co piszesz wskazuje na to że upłynęło bardzo mało czasu (testy wykrywają ciążę teoretycznie po 6 dniach) więc to na razie zlepek paru komórek a ty trochę tak się zachowujesz jakbyś miała już widoczny brzuch Ja bym polecił zrobić po tych 6 dniach test, jak nie wykryje to zakładać że ciąży nie ma i postępować normalnie

Gość gość
Jeżeli podejrzewasz to chyba nie musisz aż tak uważać. Ćwiczenia Ci widocznie nie szkodzą a słońce nie dotrze do dziecka prawda?

Gość gość
Ja bym podarowała sobie skakankę i brzuszki. Rower ok zwłaszcza stacjonarny. Nie wiesz czy jesteś w ciąży, jak jesteś to czy ona nie jest słaba i takie czynniki grożą poronieniem. Dopóki nie będziesz pewna na 100 % że to ciąża i że njest z nią wszystko ok to lepiej nie ryzyzkuj. Zresztą lekarz Ci wszystko powie dokładnie. Co do opalania się nie można w ciąży opalać brzucha i nagrzewać organizmu, więc wszystko z umiarem. Ja tylko na słoneczku siedziałam sobie chwilkeę z zakrytym brzuchem

Gość gość
Nie doczytałam że masz tydzie@n do miesiączki. To na razie możesz robić wszystko. Dopiero koło terminu i po zacznij uważać. Bo nie zwsze test wykazuje ciąże, czasami później jak owulacja się przesuneła. Powodzenia

Gość gość
chyba sobie kpisz?! kilka dni po ewentualnym zapłodnieniu, które zapewne i tak nie nastąpiło i ta się boi na rower wsiąść.. weź się od razu do łóżka połóż i niech ci mąż basen podstawia, żebyś się za dużo nie ruszała i nie zaszkodziła fasolce

Gość gość
Ja mogę podejrzewać bo moj organizm zachowuje się inaczej niż zwykle tzn od kiedy pamiętam zaraz po dniach płodnych zaczynały mnie potwprnie bolec piersi a teraz w ogóle ich nie czuje do tego zawsze po dniach płodnych miałam konkretną posuche a teraz cały czas delikatnie lecą ze mnie upławy ...nie licząc senności bólów brzucha i drazliwosci bo te akurat można jakoś sobie wytłumaczyć A i dni płodne nie mogły mi się przesunąć bo znam na tyle swój organizm że widzę kiedy one są