Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co biega z tym autyzmem teraz kazdy to ma

Polecane posty

Gość gość

To taki nowy down? Leczy się to? Od czego się to robi od szczepionek ?-tych zwyklych czy tych platnych? Jak rozpoznać autyzm?-nie pokazuje palcem i nie robi kosi kosi lapki przed rokiem ale co jeszcze? Pytam powaznie co moze niepokoić czy wygląd jest inny?-wiem ze lekko zezujace oczy

Gość gość
Nie każdy bo u mnie w rodzinie nikt nie ma.

Gość gość
Tez nie kumam ale jak moje 2kolezanki powiedzialy ze podejrzewają u swoich to i ja tak powiedzialam aby nie byc gorsza

Gość gość
Była moda na choroby typu -dys (dysortografia, dysleksja) a teraz przyszła moda na autyzm :-o

Gość gość
tak jak nie mówi na 2 lata to autyzm a jak mówi za dużo i za mądrze i nie daj Boże zna litery, umie liczyć i rozróżnia kolory to ma aspergera.

Gość gość
O Boże :-o:-o:-o

Gość gość
a jak idzie to kosi kosi lapki??!! zaczynam podejrzewać u siebie....

Gość gość
A co to ten asbergen?

Gość gość
Zespol aspergera to taka postac autyzmu gdy dziecko przejawia duze zdolnosci np w jednym kierunku. W wieku kilku lat sprawnie liczy albo interesuje sie zbyt mocno jedna dziedzina.

Gość gość
Ale muszę Wam powiedzieć a propos aspergera, że dwóch managerów u nas w firmie - obu lekkich psychopatów - o to właśnie bym podejrzewała. Przez lata nie umiałam nazwać co jest z nimi nie tak, a tu pasuje jak ulał. Może to nie jest takie rzadkie?

Gość gość
gość Zespol aspergera to taka postac autyzmu gdy dziecko przejawia duze zdolnosci np w jednym kierunku. W wieku kilku lat sprawnie liczy albo interesuje sie zbyt mocno jedna dziedzina. xxxx to dzięki Bogu moje uczy się bardzo szybko ale ogólnie rozwija się harmonijnie na wszystkich płaszczyznach ;)

Gość gość
Aspereger jest spotykany:-) sama znam chlopaka, juz w sumie doroslt facet. Robi niezla kariere, tylko ma problemy z samym soba. U niego teraz bym podejrzewala chorobe afektywna dwubiegunowa:-)

Ojp... czytając tutaj niektórych komentarze nasuwa się myśl, ze baranek o ścianę by nawet nie zaszkodził, a komentarz z moda na autyzm powala na glebę co za ciemnogród w tej Polsce :/

Gość gość
Toksyczna idz do garów zajrzyj bo przyjdzie twój konkubent i cię zbije

ni mam konkubenta, konkubent awansował na męża cywilnego, ale jak miałam konk. tez było ok :D Gorszego absurdu nie mogłaś napisać, ze facet mnie leje ,jakikolwiek :D

Gość gość
Ale Wy plytkie i puste jestescie,nie macie pojecia o chorobach i sie nasmiewacie,ze to "moda" jakas oby Waszego dziecka nic podobnego nie spotkalo,a skad tego tyle? No wlasnie to jest bardzo dobre pytanie,kto sie tym zagadnieniem naprawde interesuje to wie.

Gość gość
Ludzie z objawami Zesp Aspergera byli zawsze, tylko nikt tego nie nazywal ( np bo jeszcze nie opisano tego zespołu), nazywano ich indywidualistami, czasem dziwakami, dzieci malymi geniuszami czy profesorami, ale tez starymi-malutkimi - roznie. Mam w rodzinie takiego, kiedy byl maly nikt z nas o Z A nie slyszal. I tak sobie rósł z opinia skrajnego indywidualisty. To,ze takie oprzypadki maja teraz swoja nazwe i sa opisane, pomaga bardziej tych ludzi zrozumiec, nie zloscic sie na ich dziwactwa, pozwolic zyc wlasny zyciem. To ludzie wybitnie zdolni w okreslonych kierunkach ( głownie matematycznych) , jednak z wielkimi probleami w funkcjonowaniu spolecznym Od lat słyszało sie np o dziwakach profesorach, wynalazcach, ktorzy na co dzien chodzili rozczochrani, w innym bucie na kazda nogę. Taki aspergerowiec kompletnie nie dba o wyglad zewnetrzny , bo mu nie zalezy na opinii ludzi - teraz wiemy, o co chodzi.

Gość gość
Moda? Jak byłam mała( a jestem juz babcią) mialam uczulenie na welne - do tej pory zreszta mam , potwornie mnie to swędzi. Gdy mi wkladano weniany sweter drapalam sie, meczyła i mowilam " ze mnie gryzie". Uwazano mnie za histeryczke, bo nikt nie słyszał o alergii.

Gość prodżekt ranłej
Toksyczna jak masz tylko cywilnego męża to jesteś patolą i zerem najlepiej jakby ci się dom spalił i wszystkie plagi egipskie na was spadły w imię Chrystusa amenT :P na kafe tylko sakramenty się liczą, a jak nie to zabić zadźgać :D no a jeżeli do tego też śmiałabyś deklarować się jako chrześcijanka to już w ogóle piekło cię czeka oczywiście wszystkiego tego ci życzę z dobrego serca i miłosierdzia.... tak wygląda kafe :(

Gość gość
Project uważaj, bo się ocierasz o kk. Trochę więcej szacunku do innych i siebie.

Gość prodżekt ranłej
Ja nie mam nic do prawdziwej wiary ale tu same faryzeuszki co się od suk wyzywają, a każda jedna zdeklarowana katoliczka, ślub w kościele i dzieci ochrzczone, poza tym kk nie jest dla mnie żadnym obiektem do szanowania i czczenia ot firma zakłamana i skorumpowana jak każda korporacja biznesowa nastawiona na zysk.

dobre :D :D nie jestem chrześcijanka, nie jestem muzułmanką, moja rodzina nie przynależy do żadnej sekty , żadnego wyznania . Pielęgnujemy zdrowy rozsądek i czystość umysłu

Gość gość
Czy dla was, ateistów, każdy temat jest okazją do atakowania ludzi wierzących? Płacą wam za to czy nienawiść do ludzi o innych przekonaniach jest w was tak zakorzeniona, ze wychodzi wam uszami? Więcej tolerancji oraz szacunku dla ludzi o innych poglądach.

Gość prodżekt ranłej
ja nie jestem ateistką i nie atakuję katolików ale zobacz co się dzieje na kafe? nie przeczytałaś chyba o czym piszę, o tym że te najgorliwsze prawe katoliczki to fałsz i obłuda wystarczy poczytać te wyzwiska prawych matek polek :( i wbij to sobie do główki, że to że ktoś nie uznaje kościoła katolickiego to niekoniecznie jest ateistą, a Toksyczna niby czym obraża? (skoro piszesz wy "ateiści") żadnej obelgi nie napisała, powiedziała tylko o tym że nigdzie nie należy i wyznaje zdrowy rozsądek... tyle

Gość gość3
10:52 więcej szacunku to mogliby tu katolicy okazywać, bo jak ja napisałam, że nie ochrzczę dziecka to usłyszałam od super chrześcijanek wyznających miłosierdzie i kochających bliźnich jak Pan nakazał, że jestem kur/wą, szmatą, suką, a moje dziecko to bachor, tak szanują innych kafeteryjne katoliczki :) (nie mówię, że wszystkie ale kilkanaście ich się zleciało wtedy)

Gość gość
To ja z 10:52 - nie skumałam, że to ironia. Tyle się na tym forum naczytałam wpisów prawdziwych katolików, że reaguję nie czytając czasem do końca. Nie ma tematu oczywiście.

Gość prodżekt ranłej
Właśnie prawdziwym katolikom banda idiotów pseudokatolików robi czarny PR niestety :(

Gość gość
. Moze moda na autyzm głupio brzmi aleeeeee np jak napisałam ze moja 15 miesięczna córka jeszcze nie chodzi to Jagoida369 odpisała ze mam iść do lekarza bo to pewnie autyzm.:(

Gość gość
Wiesz jak jest z tymi diagnozami niespecjalistów - ja ostatnio wymyśliłam w stresie przy max. gorączce, że moje dziecko ma zapalenie zatok rzadkiego typu. Wylądowała w szpitalu rzeczywiście, ale z wiatrówką skojarzoną z anginą :( Sprawdzić warto, ale rozpoznanie pozostawiłabym lekarzowi.

Gość gość
no autyzm teraz to jak grypa przenosi się drogą kropelkową.