Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co biega z tym autyzmem teraz kazdy to ma

Polecane posty

Gość niekumateee
29.04.14 Nie umiesz czytać ze zrozumieniem - jest moda, bo każdy na siłę doszukuje się takich chorób u dziecka i o to chodziło.

Gość gość
Tak, od szczepionek.

Gość gość
O boże tylko nie znowu o szczepionkach, już chyba wszyscy się na tym forum wypowiedzieli, darujmy sobie kolejną nic nie wnoszącą pyskówkę w tym temacie!

Gość gość
Ja się żre i pije byle co...

Gość gość
Mój syn ma autyzm. Ja się nie doszukiwałam. modliłam się żeby to nie było to.Ale to zaburzenie staje się problemem na wiekszą skalę. Mamy terapię tylko raz w tygodniu bo jest tyle dzieci że Poradnia nie wyrabia. I z roku na rok przybywa im pacjentów.Mój synek ma obecnie prawie 4 lata.Nie mówi ani jednego słowa. Ma stereotypie (najgorsza to trzaskanie drzwiami - może robić to godzinami), ataki histerii - na szczęście na razie bez agresji... Dużo by o tym pisać. Ale to straszne że teraz mniej więcej 1 dziecko na 100 cierpi na autyzm.

Gość gość
W latach 80 tych w USA czestotliwosc wystepowania autyzmu bylo 1:10000 teraz to 1:50, srodowisko medyczne i zwolennicy szczepionek wmawiaja usilnie ze to nie zwiazek ze szczepionkami, natomiast statystyki jak i wiele badan naukowych potwierdza zwiazek powstawania autyzmu ze szczepieniami. Oczywiscie nie kazdy autyzm jest spowodowany szczepieniem i nie kazde szczepienie spowoduje autyzm ale to jak gra w rosyjska ruletke bo nie da sie przewidziec kto jest w grupie ryzyka.