Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jobinterwiev

Stanowisko kreatywne ubior na rozmowe kwalifikacyjna

Polecane posty

Gość gość
dalej od kierowniczego stanowiska kreatywnego - a tak generalnie to z mojego doświadczenia (i jako zatrudnianej, i jako zatrudniającej) - wynika że ubiór nie jest jakiś super ważny akurat na takich stanowiskach. Jeżeli wystarczająco dużo umiesz i będziesz im pasować osobowością, to nie będzie ważne czy masz na sobie oryginalne dodatki czy też nie masz.

Gość graphic
Pytam z ciekawosci :)

Gość graphic
Tak prawde mowiac zdarzalo mi sie isc na rozmowe w glanach, jeansach i sztruksowej marynarce oraz w czerwonej spodnicy z tafty i prace dostalam :)

Gość gość
nie jest odważny tylko pragmatyczny, gdy mam okres i siąde mu na kolanach to na czerwonych spodniach przynajmniej nie widać śladów aż tak bardzo, a lubię mu czasem tak bez majtek usiąść na kolanach

Gość gość
no właśnie, u nas pracowały różne osoby, jedna przyjęta do nas dziewczyna przyszła z wiankiem we włosach ;), było też wiele osób ubranych w taki czysto szkolo-apelowy, formalny sposób - i się dostawały - na kreatywne stanowiska. Akurat koleżanki z wiankiem we włosach np. do PR bym nie zatrudniła :).

Gość graphic
Wianek to mam wrazenie ze takie sztuczne silenie sie na oryginalnosc. Ja od pewnego czasu ubieram sie dosc elegancko, nawet na codzien, ale mam zasade zeby nie zakladac niczego, w czym czuje sie niewygodnie, zle, sztywno. A tak z ciekawosci, stawiacie raczej na osoby z ogloszen, GL/LinkedIn, polecenia pracownikow czy zglaszajace sie same? Dziekuje :)

Gość gość
u niej akurat ten wianek nie byl założony na siłę, ona się tak oryginalnie ubiera, bardzo artystyczny typ. A co do tych zatrudnianych osób to naprawdę różnie. Jeżeli chodzi o jakieś wyższe, poważniejsze stanowiska to tutaj czasami sami staramy się kogoś wyszukać i wtedy takie goldenline itd się przydają, ale jeżeli chodzi o takie stanowiska na których ktoś musi być dobry, ale nie musi być rewelacyjny (i stawka którą dla niego mamy też nie powala) - to najważniejsze żeby ktoś taki miał dobre, podstawowe umiejętności i predyspozycje i był godny zaufania. Dlatego też np. często zatrudniamy kogoś z polecenia, tzw. "po znajomości", ale jeżeli ktoś poręczy za jakąś osobę to o wiele łatwiej jest nam na nią postawić.