Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy powiedzieć ojcu dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mam obecnie bardzo skomplikowaną sytuację. Kilka miesięcy temu związałam się z mężczyzną, który okazał się być dupkiem (zdradzał mnie) więc się rozstaliśmy. Kilka tygodni po rozstaniu znalazłam pracę za granicą w swoim zawodzie więc się nie zastanawiałam i wyjechałam z kraju. Od jakiegoś czasu źle się czułam więc udałam się do lekarza, który stwierdził ciąże. Mam zaburzenia hormonalne oraz długie cykle więc brak miesiączki nie był dla mnie wyznaczniczkiem czegokolwiek. Dodatkowo zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Lekarz stwierdził, że to 16-18 tc. Powiedziałam o tym znajomej, która stwierdziła że mój ex powinien o tym wiedzieć. Zgadzam się z nią ale z drugiej strony nie chce mieć z nim nic wspólnego. Nawet na ewentualnych alimentach mi nie zależy. Co powinnam zrobić?

Gość gość
Oczywiście ze powinien wiedzieć w końcu to tez jego dziecko .

Gość gość
Nawet jak wiem, że on to całkowicie zignoruje?

Gość gość
Rob co chcesz. To twoje dziecko a nie przyjaciolki

Gość gość
Powiedziec mozesz, ale nie gwarantuje, ze koles uwierzy, predzej posadzi Cie, ze chcesz go wrobic. A moze chcesz?

Gość gość
Ja bym powiedziala. To jego dziecko, ma prawo wiedzieć Jak cie oleje to trudno ale bedziesz miala czyste sumienie że poinformowalas go o ciąży. Dziecko doeosnie i zacznie pytac o ojca i co wtedy odpowiesz?

Gość gość
Nie chce go w nic wrabiać. Jak już wspomniałam nie oczekuje od niego złamanego grosza. Powiem prawdę, że ojciec sypiał z kim popadnie a ja byłam na tyle głupia, że wierzyłam w to że mnie kocha.

Gość gość
Powiedz mu o ciąży, ale zaznacz, że nie chcesz go w życiu dziecka.

Gość gość
Ja bym nie powiedziala,sama mam juz prawie dorosla corke o ktorej istnieniu jej biologiczny ojciec pojecia nie ma,tzn.moze pojecie ma ze ona jest,ale nie wie ze jest jej ojcem