Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odwieść siostre od chęci posiadania dziecka

Polecane posty

Gość gość

Siostra ma 20 lat. Pod koniec tego roku 21. Stara sie ze swoim chłopakiem o dziecko. I ok. Jeszcze bym to przeżyła gdyby oni byli ze sobą jakis dłuższy czas. Ale oni sa ze sobą trochę ponad miesiąc. On ma 20kilka lat dopiero wyszedł z więzienia i ogólnie tak do rozmowy nawet jest ok ale to tyle!!! Jak odwieść ja od tego głupiego pomysłu starania sie o dziecko. Tymbardziej ze wiem ze sie starają, a ona mowi mi ze nie. Dla mne to jakas porażka. Ja to wiem ze ona bedzie samotna matka i po co ma sobie zycie zniszczyć? Narazie sieje propagandę i wyslalm jemu kilka zdjeć kupy mojego dziecka.

Gość gość
A skąd wiesz że się staraj? Schowałaś się pod łóżko jak to robili?

Gość gość
Nie musiałam sie uciekać do takich podstępów jak chowanie sie pod łóżkiem. Poinformowali o tym moja młodsza siostre prosAc ja zeby nikomu nie mowila. Ale ponieważ ona rownież uważa ze to jest chory pomysł wiec mi o tym powiedziałam. I znając moja siostre wiem ze ona nie kłamie

Gość gość
a co cię to obchodzi ? będziesz płacić alimenty na te dziecko ? będziesz je rodzić i chować ? jeśli już ktoś może wybić ten idotyzm z głowy siostry to raczej rodzice czy oni wiedzą że spotyka się z kryminalistą ?

Gość gość
Moze płacić alimentów nie bede ani wychowywać ale jak ten kryminał odejdzie od niej to pewne bede zmuszona pomoc siostrze i dziecku, ale tutaj nawet nie chodzi o kwestie finansowe tylko o takie ze dziecko wychowa sie w niepełnej rodzinie.

Gość gość
upewnij się że siostra ma zamiar wyprowadzić się do przyszłej teściowej i miej na to wy........ne

Gość gość
Tak. Matka wie ze on w kryminale siedział 5 lat. Jej ojciec nie wie. On sam jest kryminalista i siedzi właśnie w więzieniu.

Gość gość
Cieżko jest mieć wyjebne tymbardziej ze siostra wspomogli mnie kiedy urodziłam moje dziecko tzn jak wróciłam do pracy siostra zajmowała sie moim dzieckiem 2 razy w tygodniu. Wiec jak ona zajdzie i bedzie z tym kryminałem, ale przyjdzie np pożyczyć na pieluchy albo cos dla dziecka to jak mam odmówić? Oczywiście zawsze zajmę sie dzieckiem jesli bedzie taka potrzeba, ale i tak uwazam ze ona jest za młoda, ten facet nie jest jej wart i wkurza mnie to ze powtarza dokładnie ta sama historie co moja matka.

Gość gość
Oni są ze sobą miesiąc a o dziecko się starają od kilku mc :D

Gość gość
A gdzie tutaj jest napisane ze starają sie od kilku miesięcy?

Gość gość
Dziękuje wszystkim za mądre podpowiedzi :)))