Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatoki

Polecane posty

Gość gość

czy jakies oklady pomogajom? Albo plukanie?

Gość gość
To temat też dla mnie:( wczoraj bolały mnie tak, ze trzymalam termofor na twarzy:(

Gość gość
Chyba przeplucze woda z sola... :)

Gość gość
No ale jak ja tam wlac? Szczególnie do tych czołowych? Jest takie urządzenie i robi sie to pod ciśnieniem, al mnie to przeraża:( moze jest jakis inny sposób?

Gość gość
kup sobie sudafed możesz zrobić woreczek z płótna z solą, nagrzać w piekarniku i przykładać ewentualnie ziołową parówkę: do garnka wrzątek, rumianek, szałwia i wdychać parę pod ręcznikiem w internecie można kupić specjalny irygator do płukania zatok ze specjalnymi saszetkami do rozpuszczania "sinus rinse"

Gość gość
Zadnych cisnien! :) Mala strzykawka woda z sola ale nie za duzo i przeplukac o tez kiedys mnie to przerazalo ale najlepije pokazac :)

Gość gość
schodzi jak po masle.... :) Teraz jest tyle pylkow i pylow w powietrzu trudno nie miec problemow!

Gość gość
Ale te strzykawkę to z igła, zeby głębiej włożyć? Czy sama? I tylko do dziurki nosa wlożyć i psiknac nia, czy jeszcze wciągać wodę? No i pionowo, na leżąco czy z glowa w dol? I tak mnie to przeraża, to na pewno boli:(

Gość gość
spamuja mnie :) szkoda ...

Gość gość
No szkoda:( bo nadal nie wiem jak mam oczyścić zatoki

Gość babaruda
Na youtubie wpisz plukanie nosa i wyswietli ci sie wszystko na ten temat

Witam gość 2014.04.29 , domowe sposoby to jedynie doraźne metody radzenia sobie z dolegliwościami zatok. Zalecam wizytę u laryngologa, który przeprowadzi badania i zleci odpowiednie leczenie. Najczęściej wystarczy kuracja farmakologiczna, czyli stosowanie właściwych kropli do nosa, czasem antybiotyków lub płukanek do nosa i zatok. Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
dorazne i tanie :)

Witam gość 2014.07.08 , możliwe, że jest tanie, jednak tylko na pierwszy rzut oka. Jeśli dojdzie do zaostrzenia stanu lub powikłań i w dalszym etapie konieczny będzie zabieg operacyjny, koszty takiego leczenia (związane np. ze zwolnieniem lekarskim i okresem rekonwalescencji) mogą być wielokrotnie wyższe. Dlatego w przypadku schorzeń zatok warto zawierzyć medycynie akademickiej i - gdy specjalista laryngolog zaleci – zdecydować się na farmakoterapię. Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
A stosowaliście Metafen zatoki ? Jak dla mnie bardzo skutecznie pomaga w walce z bólem ...

Gość Lullilla
Ja stosuję Metafen zatoki - nie tylko na ból pomaga bo jest też przeciwzapalny.

Gość gość
W aptekach sa pompki do plukania nosa :)

Gość gość
najlepszy jest gorący facet :P

Witam gość 2014.07.28 , leki tego typu działają doraźnie. Początkowo rzeczywiście mogą poprawiać samopoczucie, ale najczęściej nie usuwają przyczyny dolegliwości. Na dłuższą metę rujnują śluzówkę nosa i zatok. Lepiej jest skutecznie wyleczyć zatoki z pomocą lekarza laryngologa i nie przyjmować niepotrzebnie leków, które dają krótkotrwałą ulgę lub wręcz szkodzą stosowane w sposób niekontrolowany. Pordrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
racja :)

Gość kuba

Pojawia się też na naszym rynku mini inhalator Clip, który do tej pory był dostępny chyba tylko w innych krajach, a warto się zainteresować bo to rzeczywiście mini przedmiot a pomaga w trakcie przeziębienia, kosztuje jedynie około 30 złotych.