Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

marchwianka

Polecane posty

Gość gość

jak ja ugotować? dziecko ma biegunkę, czytałam w necie ze ona pomaga!

Gość gość
a nie napisali juz jak ugotowac,no popatrz,popatzr co za kraj

Gość gość
Autorko pokrój w kostke marchew, troszke selera pora i pietruszki do tego dodaj ryz taki zwykly jak dla nas, jesli masz w domu prawdziwe maslo to dodaj 1 lyzeczke jesli nie to lyzeczke olej rzepakowego, ja dodaje odrobine soli zeby przelamac troszke smak slodkiej marchwi. Wrzuc wszystko do garka zalej woda i gotuj na malym ogniu okolo godziny.

Gość gość
Możesz również zrobić wersję bez ryżu, zetrzyj marchewkę i uduś na masełku, do tego ugotuj ziemniaki w mundurkach, u moich maluchów taki obiadek zawsze pomaga, ewentualnie ryż z jagodami i miodem, to tez bardzo lubią. Przy biegunce nie zapomnij o nawadnianiu dziecka, kup orsalit czyli płyn z elektrolitami i glukozą, który nawadnia i wzmacnia. Probiotyk przy biegunce jest również wskazany.

Gość gość
co wy za przepisy podajecie? po rpostu umyj obierz marchewkę,ugotuj w wodzie,bez soli i żadnych dodatków! potem 2 możliwości albo poisz dziecko woda powstałą z ugotowania marchwi lub rozgnieć na papkę ugotowaną marchew i wymieszaj z wywarem i tym powoli karm maluszka,sprawdzony sposób od 2 pokoleń papka działa lepiej i szybciej pozdrawiam

Gość gość
od kiedy dzieciom dodaje się soli do jedzenia? naprawde niektóre rady powinny byc moderowane bo moga jedynie zaszkodzic